Treasury streeft naar beter toezicht op onroerendgoedtransacties in contanten – Orange County Register

Door Aamer Madhani | De Associated Press

De regering-Biden wil de rapportagevereisten voor contante transacties in onroerend goed uitbreiden om het gebruik van de Amerikaanse markt door kwaadwillenden om geld wit te wassen dat met illegale activiteiten is verdiend, te bestrijden.

Het ministerie van Financiën heeft maandag een bericht uitgegeven waarin wordt gevraagd om commentaar op mogelijke regelgeving die een oplossing zou bieden voor wat volgens hem een ​​kwetsbaarheid op de huizenmarkt is.

Momenteel zijn eigendomsverzekeringsmaatschappijen in slechts 12 grootstedelijke gebieden verplicht om rapporten in te dienen ter identificatie van personen die volledig contant onroerend goed aankopen via lege vennootschappen als de transactie meer dan 300.000 dollar bedraagt.

“Het vergroten van de transparantie in de vastgoedsector zal het vermogen van corrupte functionarissen en criminelen verminderen om de opbrengsten van hun onrechtmatig verkregen winsten op de Amerikaanse vastgoedmarkt wit te wassen”, zegt Himamauli Das, waarnemend directeur van het Financial Crimes Enforcement Network van de Treasure. .

Das zei dat de stap “de Amerikaanse nationale veiligheid kan versterken en de integriteit van het Amerikaanse financiële systeem kan helpen beschermen”.

Stedelijke gebieden die momenteel worden geconfronteerd met rapportagevereisten zijn Boston; Chicago; Dallas-Fort Worth; Honolulu; Las Vegas; Los Angeles; Miami; New York; San Antonio; San Diego; San Francisco; en Seattle.

De Amerikaanse vastgoedmarkt wordt lange tijd gezien als een stabiel podium voor corrupte overheidsfunctionarissen over de hele wereld en andere illegale actoren die de opbrengsten van criminele activiteiten wit willen wassen.

Het gebruik van lege vennootschappen door huidige en voormalige wereldleiders en hun families om onroerend goed en andere activa in de Verenigde Staten en elders te kopen, is onlangs benadrukt door de publicatie van de “Pandora Papers” door het International Consortium of Investigative Journalists.

Uit gelekte documenten die door het consortium waren verkregen, bleek dat koning Abdullah II van Jordanië, de voormalige Britse premier Tony Blair en andere figuren lege bedrijven gebruikten om herenhuizen, exclusieve eigendommen aan het strand, jachten en andere activa in de afgelopen kwart eeuw te kopen.

Leave a Comment