Terwijl de rekeningen voor onroerendgoedbelasting zullen stijgen, wijzen Springfield-functionarissen op beschikbare verlichting

Nu de gemiddelde huiseigenaar in Springfield, Massachusetts volgende maand wordt geconfronteerd met een hogere onroerendgoedbelasting, zeggen stadsfunctionarissen dat er mogelijk verlichting beschikbaar is.

Van vrijstellingen van onroerendgoedbelasting tot federale COVID-19-bijstand, burgemeester Domenic Sarno zei dat hij huiseigenaren in Springfield aanmoedigt om te profiteren van alle beschikbare opties om de impact te compenseren die stijgende belastingaanslagen zullen hebben op hun gezinsfinanciën.

“Er zijn talloze mogelijkheden om mensen belastingvoordelen te geven”, zei Sarno.

Vorige week keurde de gemeenteraad de door Sarno aanbevolen belastingtarieven goed die zullen resulteren in een jaarlijkse belastingverhoging van $ 216 op de gemiddelde eengezinswoning. Hoewel het tarief van de woningbelasting van $ 18,82 per $ 1.000 getaxeerde aanslag 8 cent lager is dan het tarief van 2021, zijn de vastgoedwaarden gestegen.

“Alle waarderingen voor woningen zijn dramatisch gestegen (omdat) de onroerendgoedmarkt erg, erg heet is”, zei Sarno.

Gemeenteraadslid Kateri Walsh en een aantal van haar collega’s hebben opgeroepen tot meer verlichting van de belastingverhoging en hebben de stad opgeroepen om de beschikbare programma’s bekend te maken.

“Mensen zijn niet altijd op de hoogte van deze plannen,” zei Walsh.

Sarno en de voorzitter van de gemeenteraad, Marcus Williams, hebben een gezamenlijk persbericht uitgegeven met details over hoe mensen kunnen proberen hun onroerendgoedbelasting te verlagen.

Er zijn persoonlijke vrijstellingen waarop verschillende groepen, waaronder 70-plussers, weduwen of weduwnaars, blinden en veteranen, aanspraak kunnen maken. De deadline voor aanmelding is 1 aprilNS.

Huiseigenaren die denken dat de taxateurs van de stad hun huis boven de marktwaarde hebben getaxeerd, kunnen vóór 1 februari beroep aantekenenNS.

Een ander programma dat in het persbericht naar voren wordt gebracht, is de Senior Circuit Breaker – een staatskrediet voor inkomstenbelasting dat beschikbaar is voor mensen van 65 jaar en ouder met een laag inkomen en weinig andere activa dan hun huis.

Wethouder Jesse Lederman vroeg de stad, net als vorig jaar, om bij de belastingaanslagen informatie over alle hulpprogramma’s op te nemen.

“Ik wil een beleid bij het incassobureau en een beleid bij het gemeentehuis dat mensen bewust worden gemaakt van deze programma’s en we moeten ons inzetten om dat het komende jaar te doen”, zei Lederman.

Sarno zei dat huiseigenaren en senioren ook toegang kunnen krijgen tot federale hulp via de American Rescue Plan Act van de stad.

“Dus er zijn kansen als mensen in nood zijn”, zei Sarno.

City doneerde $ 2,3 miljoen aan Way Finders of Springfield voor een door huisvestingsbureau beheerd programma om mensen te helpen die hun inkomen zagen dalen tijdens de pandemie om hun hypotheken, huur of energierekeningen openbaar te betalen

De stad is van plan om de volgende driemaandelijkse belastingaanslagen tegen het einde van de maand te boeken met betaling op 1 februariNS.

Leave a Comment