San Francisco-gemeenschap verontwaardigd over revisieplan van vastgoedontwikkelaar om tennisclub niet te herbouwen

SAN FRANCISCO (KGO) – Spelers in de tennisgemeenschap van San Francisco zijn boos als ze horen dat een ontwikkelaar, die aanvankelijk instemde met een plan om een ​​tennisclub in een nieuw gebouw te bouwen, het plan heeft herzien en de tennisclub heeft weggelaten.

Nu doen degenen die eerder betrokken waren bij de San Francisco Tennis Club een laatste poging om de hulp van de stad San Francisco in te roepen op een locatie in de buurt van 5th en Brannon.

“Ik heb het gevoel dat ik persoonlijk ben nagesynchroniseerd. Ik denk dat de vraag hier is: ‘Is San Francisco te koop aan de hoogste bieder’?”, zei Seth Socolow, hoofd van de non-profitorganisatie San Franciscans for Sports and Recreation.

GERELATEERD: Hoe een vete van een privéclub leidde tot de modernisering van openbare tennisbanen rond San Francisco

Socolow zegt dat de Bay Club hun oude tenniseigendom op 88 Bluxome in 2019 heeft verkocht aan Alexandria Real Estate Equities, die hun plannen destijds presenteerden aan de planningsraad van de stad. Een nieuwe tennisclub is genoemd als hun nummer één “planningsprincipe”. Een site die ook kantoren, betaalbare woningen en winkels zou omvatten, werd vervolgens goedgekeurd.

Maar een herziening van het plan in 2021 vernietigde de tennisclub. Volgens recente documenten zei een bestemmingsplanbeheerder dat de eliminatie niet belangrijk was en hoewel er een overeenkomst was tussen de vereniging en de eigenaar, was een tennisclub op deze nieuwe locatie “geen vereiste van de stedenbouwkundige code”.

Mike Skinner, directeur van Youth Tennis Advantage, zei dat de verhuizing een negatief effect zou hebben op 350 kinderen uit achtergestelde gemeenschappen die tennis spelen in San Francisco en momenteel spelen op binnen- en buitenbanen in een tijdelijke faciliteit in de buurt van Cow Palace.

GERELATEERD: Golden Gate Park Tennis Center in San Francisco ondergaat renovatie

“De San Francisco Tennis Club is in de loop der jaren erg genereus voor ons geweest en heeft ons de tijd gegeven op het veld zodat onze kinderen gratis kunnen oefenen in hun klinieken. Een van onze studenten is zojuist woensdag aangenomen in Princeton “, zei Skinner.

De groep van Socolow ging woensdag in beroep bij de Beroepscommissie van San Francisco. Hij zegt dat grootheden als Serena Williams en zelfs Arthur Ashe betrokken waren bij de nieuwste tennissite. Hij hoopt dat de gemeente hier het echte probleem ziet.

GERELATEERD: Hier is een blik op de transformatie van de nieuwe SF-wijk op Treasure Island, Yerba Buena Island

“Het verlies van dit recreatie-epicentrum en opnieuw hebben we het over meer dan 134.000 vierkante voet overdekte recreatieruimte, of ongeveer drie hectare,” zei Socolow.

We hebben contact opgenomen met die van Alexandria Real Estate Equities, maar hebben nog geen reactie ontvangen.

Copyright © 2021 KGO-TV. Alle rechten voorbehouden.

Leave a Comment