ONROEREND GOED: The Riley Report

Hallo uit het land van Pagosa!

Het weer is het grootste nieuws in de stad. Dat is te veel knap! De temperaturen waren 20 graden boven normaal en het wordt vandaag een milde 60 graden. Ik hou erg van dit weer, maar ik voel me tegelijkertijd schuldig omdat ik weet dat we sneeuw nodig hebben voor al onze vakantieskiërs. Het belangrijkste is dat we te maken hebben met onze aanhoudende droogte. Het Wolf Creek-skigebied is parttime geopend. Ze hebben echt een grote sneeuwhoop nodig voor de vakantie.

Ik woon sinds 1983 in Pagosa en tijdens mijn ambtstermijn heb ik slechts drie “niet-witte” kerstdagen gezien. Ik kan niet wachten om een ​​vierde te zien.

Zelfs zonder het witte spul op de vloer ziet de stad er heel feestelijk uit. De verlichting en decoraties zijn aanwezig en ze zien er geweldig uit. Sommige lokale handelaren zijn dit jaar echt te ver gegaan met hun verlichting. Ik groet Colorado Dream Homes hartelijk, dat zich direct naast ons kantoor bevindt. Hun gebouw ziet er spectaculair uit!

Een andere verandering in het centrum is het grote bouwproject voor McCabe Creek, dat momenteel is voltooid. Ze zijn al enkele maanden aan het werk en nemen een winterpauze. Inmiddels zijn de vier taxibanen weer operationeel. In het voorjaar wordt het project hervat.

Nu voor het laatste vastgoednieuws. De totale omzet is met 28% gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In september stegen we met 73%. De aantallen blijven dalen door gebrek aan inventaris. De verkoop van huizen en appartementen is iets gedaald ten opzichte van vorig jaar, dus de enige reden waarom we met 28% zijn gestegen, is de verkoop van grond. We hadden dit jaar 658 verkopen van braakliggende gronden vergeleken met 382 vorig jaar op hetzelfde moment. Dat is een winst van 72%.

Ook de grondvoorraad neemt af. Er zijn vandaag 218 vrije kavels beschikbaar. Een jaar geleden waren er 432 beschikbaar en het jaar ervoor 603. De mediane grondprijzen zijn met 34% gestegen.

De rentetarieven zijn momenteel 3,125% voor een hypotheek met een vaste rente van 30 jaar en 2,375% voor een hypotheek met een looptijd van 15 jaar. Afhankelijk van wat er gebeurt met de nieuwe Omicron-variant van het coronavirus, zouden we een daling van de rente kunnen zien. Bouwvergunningen zijn dit jaar 143 tegen 119 vorig jaar op dezelfde datum.

Jammer voor het moment. Ik hoop dat jij en je familie fijne feestdagen hebben! Speciale dank aan al onze militairen, eerstehulpverleners en ziekenhuismedewerkers!

Lee Riley

Pagosa Springs makelaar Lee Riley is de afgelopen jaren consequent een van de best verkopende makelaars in het gebied geweest en biedt een brede selectie van onroerend goed feiten en informatie op zijn website op ISellPagosa.com

Leave a Comment