NewPoint Real Estate Capital voltooit de acquisitie van activa in de financiering van huisvesting en gezondheid

PLANO, Texas – (COMMERCIEEL DRAAD:) – NewPoint Real Estate Capital LLC (“NewPoint”) heeft vandaag de overname aangekondigd van bepaalde activa van Housing & Healthcare Finance (“HHC Finance”), waaronder haar multi-family origination en FHA-gezondheidszorgactiviteiten en haar portfolio van leningdiensten.

Met een focus op seniorengezondheidszorg en woningkredieten, breidt HHC Finance NewPoint’s bestaande portfolio van filiaalleningen uit en versterkt NewPoint’s financieringsmogelijkheden voor gezondheidszorg en seniorenhuisvesting. De oprichters van HHC Finance, Erik Lindenauer en Rich Lerner, zullen zich bij NewPoint voegen als co-voorzitters van de FHA Housing-businessunit en de integratie leiden van het team van ongeveer 50 HHC Finance-professionals in de origination-activiteiten en het bestaande FHA-serviceplan van NewPoint.

In het afgelopen decennium is HHC Finance ongeveer $ 7 miljard aan HUD-leningen aangegaan, waardoor het een van de grootste HUD-geldschieters en een van de grootste HUD-geldschieters in de gezondheidszorg in de Verenigde Staten is nadat het in 2008 van CapitalSource was gescheiden.

“Met de toevoeging van HHC Finance hebben we een eersteklas meergezinslening en FHA-gezondheidszorgplatform gecreëerd dat een aanzienlijke groei en uitbreiding zal stimuleren en ons vermogen om aan de behoeften van onze klanten te voldoen drastisch zal verbeteren”, aldus David Brickman, CEO van NewPoint. . “We zijn verheugd dat Erik, Rich en het HHC Finance-team zich bij NewPoint voegen. Hun toevoeging is een voortzetting van onze strategie om marktleiders ertoe te brengen ons bedrijf op te schalen en NewPoint te positioneren voor aanhoudende groei op het gebied van agentschappen en exclusieve kredietverlening. ”

“We kijken ernaar uit om op zo’n cruciaal moment lid te worden van NewPoint en te helpen het aanbod uit te breiden”, aldus Lindenauer. “Bovendien zijn we verheugd dat we onze klanten een groot aantal financieringsoplossingen kunnen bieden om aan al hun behoeften te voldoen via het innovatieve leenproces, de technologie en het platform van NewPoint. ”

“Door lid te worden van NewPoint kan ons team gebruikmaken van geavanceerde middelen, licenties en expertise in alle aspecten van meergezins- en zorgvastgoedfinanciering om de kredietverleningssector te verstoren”, aldus Lerner.

De transactie werd mogelijk gemaakt door de sterke sponsoring die NewPoint ontving van de eigenaren, Meridian Capital Group en Barings, en hun nauwe banden binnen de vastgoedgemeenschap.

“Toen we eerder dit jaar NewPoint lanceerden, geloofden we dat we de diepe en belangrijke relaties en dominante aanwezigheid van Meridian in de multi-familie kredietverleningsarena zouden kunnen gebruiken om synergieën te creëren tussen onze klanten, onze relaties met kredietverstrekkers en dit nieuwe platform. Deze overname en het partnerschap dat het vertegenwoordigt, toont echt ons vermogen om dit te doen en bij te dragen aan de groei van een uniek en dynamisch bedrijf”, aldus Yoni Goodman, President van Meridian.

Over NewPoint Capital Immobilier

NewPoint Real Estate Capital LLC is een joint venture van Meridian Capital Group, LLC, ‘s lands toonaangevende commerciële hypotheekmakelaardij, en Barings LLC, een van ‘s werelds toonaangevende investeringsmanagers. NewPoint, gelanceerd in het tweede kwartaal van 2021, maakt gebruik van technologie, data en eigen kapitaaloplossingen om een ​​innovatieve reeks financieringsproducten te leveren aan meergezinswoningen, betaalbare woningen, seniorenwoningen, gezondheidszorg en residentiële investeerders. NewPoint is een Fannie Mae DUS®, Freddie Mac Optigo® en HUD/FHA MAP en LEAN geldschieter. Ga voor meer informatie naar https://newpoint.com.

Leave a Comment