Makelaar Frisco moet “trainen, yoga doen, detoxen” tijdens zijn straf voor zijn rol in de rellen van 6 januari

Makelaar Frisco, die het Capitool van de Verenigde Staten bestormde tijdens de opstand van 6 januari, zei dat haar gevangenisstraf van 60 dagen “de moeite waard” zou zijn – als ze 30 pond kan verliezen.

Jenna Ryan, die naar de FBI ging en in augustus schuldig pleitte aan een telling van parades, protesten of piketten in een gebouw van het Capitool, zal naar verwachting begin januari haar straf uitzitten.

De makelaar, waarvan bekend is dat hij ten onrechte zijn “blonde haar” [and] blanke huid “zou voorkomen dat ze opgesloten wordt, heeft doelen voor zelfverbetering voor haar gevangenisstraf.

“Het enige wat ik zie dat het goed is om naar de gevangenis te gaan, is dat ik veel kan trainen en veel yoga en detox kan doen”, zei Ryan deze week in een TikTok op zijn account. onderschrift “Keep Positive – Prison Fit Check”.

“En ik kan ook niet eten omdat het eten verschrikkelijk is”, voegde ze eraan toe, en zei dat ze hoopte dat het etablissement eiwitshakes of -repen zou hebben omdat ze geen “groene vruchtbaarheid” wilde eten.

Ryan, die zichzelf filmde terwijl ze sportkleding droeg en voor een spiegel stond, stapte op een weegschaal tijdens de video van één minuut en 30 seconden en zei dat ze graag 30 pond zou verliezen in de gevangenis.

“Iedereen zegt me dat ik ga afvallen”, zei ze. “Ik hoop dat ik eindelijk mijn ideale gewicht zal bereiken, want ik zal niet kunnen drinken, ik zal niet kunnen eten. … Als ik 30 pond kan verliezen, zal het de moeite waard zijn.

De video heeft bijna 122.000 views. Ryan heeft zichzelf een influencer genoemd, met duizenden volgers op verschillende sociale-mediaplatforms, waaronder meer dan 4.000 op TikTok, een steno-video-app, onder de gebruikersnaam @dotjenna.

Ryan is berucht geworden omdat hij online opschepte over zijn betrokkenheid bij de rellen. Ze zei in interviews met de media dat ze geen spijt had van haar acties en plaatste in maart een tweet waarin ze zei: “Sorry, ik heb blond haar, een blanke huid, een geweldige baan, een geweldige toekomst en dat zal ik niet doen. niet in de gevangenis… Ik niets fout gedaan.”

In januari zei Ryan dat ze reageerde op de oproep van voormalig president Donald Trump om op te komen tegen kiezersfraude toen ze een privéjet naar Washington DC nam met twee andere makelaars in Noord-Texas die zijn aangeklaagd in verband met de rellen en in afwachting zijn van hun proces.

Tientallen rechters en functionarissen hebben beweerd dat er geen verkiezingsfraude was in de presidentiële race van 2020.

In een video die zijn betrokkenheid documenteert, zei Ryan: “We gaan naar beneden en het Capitool bestormen.” In een livevideo van 21 minuten op Facebook van zichzelf en een groep die naar het Capitool marcheert, is ze te horen zeggen: “We gaan naar [expletive] kom binnen. Leven of dood, het maakt niet uit. Hier zijn we.”

Aanklagers verwezen naar deze tweet van Jennifer Ryan toen ze een rechter vroegen haar tot gevangenisstraf te veroordelen
Aanklagers verwezen naar deze tweet van Jennifer Ryan toen ze een rechter vroegen haar een gevangenisstraf te geven(Departement van Justitie)

Ryans advocaat, Guy L. Womack, zei dat zijn cliënt maar ongeveer twee minuten in het gebouw bleef.

Bij de rellen zijn zeker vier doden gevallen en meer dan 100 wetshandhavers raakten gewond. Het veroorzaakte meer dan $ 1 miljoen aan materiële schade, zeiden federale functionarissen.

Bij de veroordeling merkte de rechter Ryan’s gebrek aan berouw voor zijn daden op. Zijn gevangenisstraf van 60 dagen was een van de zwaarste straffen die aan een deelnemer aan de opstand werden opgelegd.

“Je ziet de zilveren voering in alles wat je doet, en dat is wat ik probeer te doen,” zei ze terwijl ze haar TikTok afmaakte. “Wens me geluk.”

Leave a Comment