Kshama Sawant tegen “Real Estate Moguls and Developers” op de laatste dag van Seattle Recall stemming

Terwijl Seattleers dinsdag om 20.00 uur tegenover elkaar staan ​​om te stemmen in de terugroepverkiezing voor District 3-raadslid Kshama Sawant, hielden aanhangers van de Alternative Socialist-wetgever hun laatste toespraken voor kiezers in de stad Washington.

“In plaats van geld uit te geven aan de terugroepactie, zouden bedrijven zich moeten concentreren op het ondersteunen van het economisch herstel, onze volksgezondheid, het aanpakken van raciale ongelijkheden en het creëren van een economie die wordt aangedreven door schone brandstoffen.”

“Stem ‘nee’ tegen het ontslag van rechts’, zei de Kshama Solidarity Campaign in een verklaring en noemde “oneerlijke” beschuldigingen van aanhangers van het terugroepen van het raadslid voor de derde termijn.

“De rechtbanken hebben haar nergens schuldig aan bevonden”, vervolgde de campagne. “Kshama, een gekleurde immigrant, wordt aangevallen vanwege deelname aan vreedzame Black Lives Matter-protesten. Deze terugroepactie maakt deel uit van de rechtse racistische reactie om het protest in het hele land te criminaliseren. Grote bedrijven en rechts willen dat Kshama wordt verwijderd omdat ze zo een effectieve strijder voor de arbeiders.”

Het terugroepbulletin beschuldigt Sawant, het langst dienende raadslid in Seattle, van “onheil, verduistering en schending van de ambtseed”. In het bijzonder zegt hij dat ze “stadsmiddelen gebruikte om een ​​steminitiatief te ondersteunen”, de pandemieregels van de staat negeerde “door honderden mensen toe te laten tot het stadhuis.” toen het voor het publiek werd gesloten, en “een protestmars leidde naar de Democratische burgemeester Jenny Durkan’s prive verblijf.”

Sawants aanhangers beweren echter dat het zijn staat van dienst was van vechten voor de arbeidersklasse en tegen miljardairs en grote bedrijven die hem het doelwit maakten van “een kliek van technologiebedrijven, vastgoedbelangen en lobbyisten. commercieel”.

“Wederom grijpen de rijken en de gevestigde belangen de macht voor de zetel van Kshama Sawant omdat ze de moed heeft om op te komen voor de arbeiders”, zei de Amerikaanse senator Bernie Sanders (I-Vt.) vorige week. “We moeten ons verenigen om deze ongegronde terugroepactie te stoppen.”

Marxistische econoom Richard D. Wolff dat is genoteerd eerder deze week dat “wanneer de kapitalisten en hun politieke handlangers de aantrekkingskracht van socialistische ideeën en voorstellen zien, ze proberen de socialistische heersers te vernietigen.”

Het beschuldigen van Sawants vijanden van “misbruik van het terugroepproces om politici die een kleine bedreiging vormen voor de winsten van vastgoedmagnaten en -ontwikkelaars buiten spel te zetten”, zal waarschijnlijk zegevieren”, zegt Rich Smith, adjunct-hoofdredacteur van Het buitenland, schreef maandag dat “conservatieve media en rechtse activisten de bodem van hun vaten schrapen om meer stront te gooien naar de campagne van Sawant.”

Terwijl de redactie van Het weer in Seattle beschuldigde Sawant onlangs van “zijn schouders ophalen volgens de normen van het stadhuis” en “performative chicanes”, zijn aanhangers benadrukken zijn sleutelrol bij het maken van Seattle de eerste grote Amerikaanse stad die een minimumuurloon van $ 15 invoert, evenals het helpen runnen van de succesvolle campagne voor de zogenaamde “Amazon-belasting” op grote bedrijven en een groot aantal beschermingen voor huurders, waaronder gratis rechtsbijstand voor degenen die met uitzetting worden bedreigd en de huurders van de Bill of Rights.

Goodman Real Estate CEO George Petrie is een van de meer dan 100 donateurs van voormalig president Donald Trump en honderden GOP-donoren om de terugroepactie te ondersteunen, net als de president van Columbia Modern Living, Carl Haglund, die door een klokkenluider wordt beschreven als een “beruchte heer”. In 2016 leidde Sawant met succes de inspanningen om de zogenaamde “Carl Haglund”-wet aan te nemen om de rechten van huurders te versterken.

Miljardair vastgoedontwikkelaar Martin Selig, plaatselijk bekend als de “eigenaar van de ICE”, en zijn erfgenaam en ogenschijnlijke dochter, Jordan Selig, behoren ook tot de supporters van de terugroepactie.. Hetzelfde geldt voor Egan Orion, wiens mislukte race in 2019 om de zittende Sawant omver te werpen, bijna een half miljoen dollar ontving van een PAC die wordt ondersteund door Amazon en wordt beheerd door de Seattle Metropolitan Chamber of Commerce. Orion voorzag de recall-campagne van gegevens over 2500 van haar donateurs en hun werkgevers.

Senator Rebecca Saldaña (D-37) van de staat Washington zei vorige week dat “bedrijven in plaats van geld uit te geven aan de terugroepactie, zich moeten concentreren op het ondersteunen van het economisch herstel, onze volksgezondheid, het aanpakken van raciale ongelijkheden en het creëren van een schone economie die de ernstige klimaatnoodsituatie erkent”. .”

Saldaña voegde eraan toe dat “als Kshama een man was, ze anders zou worden behandeld”.

Taalkundige en linkse dissident Noam Chomsky, die dinsdag 93 werd, was een van de vroege tegenstanders van de campagne tegen Sawant, bel hem “Een eerbetoon aan haar prestaties en het belang van de doelen waarvoor ze met succes werkt – een serieuze bedreiging voor degenen die onwettige macht hebben.”

Leave a Comment