Hoogtepunten van CBRE’s US Real Estate Outlook 2022

CBRE verstrekt WMRE met een eerste glimp van zijn Vooruitzichten vastgoedmarkt 2022.

Het bedrijf handhaaft positieve vooruitzichten voor de bredere economie en de commerciële vastgoedsector zelf, ondanks enkele van de recente onzekerheden over de mogelijke gevolgen van de COVID-omicronvariant en andere risico’s.

De nieuwe variant zou een terugkeer naar grootschalige kantoren nog steeds kunnen vertragen, maar de algemene economische omstandigheden blijven solide en “het fiscale en monetaire beleid blijft de economische groei sterk ondersteunen”. Bovendien schreef Richard Barkham, hoofdeconoom van CBRE en hoofd van onderzoek, Richard Barkham, dat “de factoren die de groei in 2021 hebben tegengehouden – arbeidstekorten, verstoringen van het aanbod, inflatie en andere varianten van COVID – zullen verdwijnen. Het monetaire beleid zal verstrakken om de inflatie op de langere termijn in stand te houden. druk onder controle, wat op korte termijn enige volatiliteit op de aandelenmarkt kan veroorzaken, maar dit zal niet voldoende zijn om de vraag van beleggers naar onroerend goed te temperen. “

In feite verwacht CBRE dat 2022 een nieuw record zal vestigen voor investeringen in commercieel onroerend goed, mogelijk gemaakt “door een hoge mate van beschikbaarheid van goedkope schulden en nieuwe spelers aangetrokken door aantrekkelijke, voor risico gecorrigeerde rendementen. van onroerendgoedschuld “.

De verwachting is dat de industrie en meergezinswoningen het voortouw zullen blijven nemen, maar de versterking van de kantoren- en winkelsector zou ook interesse moeten wekken, vooral voor beleggers die op zoek zijn naar een hoger rendement en een beter rendement.

Hier volgen enkele belangrijke punten uit het rapport:

 • Het evenwicht tussen vraag en aanbod in de kantorensector blijft zeer gunstig voor gebruikers, maar het tempo van het herstel zal versnellen na een somber 2021.
 • Bij hybride werken komen de nieuwe normale kantoorgebouwen met apparatuur die de samenwerking, verbinding en het welzijn van de medewerkers verbetert het beste tot hun recht.
 • Retail, aan de andere kant, voelt de effecten van een transitie op langere termijn, die prijsaanpassingen, lage niveaus van nieuwbouw en gunstige investeringen in de beste ervaringsgerichte en gemaksgerichte centra omvatte. De verkoop / vierkante voet-verhoudingen zijn urgent en de verplaatsing veroorzaakt door demografie en de pandemie naar de buitenwijken zal de voedsel- en buurtcentra bevoordelen.
 • In 2022 zal de vraag naar fysieke goederen afnemen naarmate de dienstensector weer opengaat en meer consumentenbestedingen aantrekt. Hierdoor kan het aanbod de vraag inhalen. Externe logistieke operators beginnen te domineren
  sector en proberen steeds dichter bij de eindconsument te komen.
 • De meergezinswoning zal zich in 2022 blijven herstellen, waarbij locaties in de binnenstad terugkeren naar pre-pandemische bezettingsgraden.
 • Eengezinswoningen in de buitenwijken zullen het ook goed doen, aangezien sommige millennials de stad verlaten om gezinnen te stichten.
 • Een opvallende trend in de tweede helft van 2022 is de terugkeer van stadscentra. Met het herstel van de zakelijke en toeristische reizen zullen we een sterk herstel zien in de hotelsector in gateway-steden, naast de al herstellende voedingsmiddelen- en drankensector. In deze
  tour, zal een terugkeer naar het kantoor en een meer volledige hervatting van het leven in de binnenstad stimuleren.

De volgende diavoorstelling bevat fragmenten uit het rapport, samen met belangrijke branchestatistieken die de vooruitzichten voor CBRE aangeven.

Leave a Comment