Hillsdale Mall in San Mateo trekt grote vastgoedinvesteerder aan boord

SAN MATEO – De Hillsdale Family Mall in San Mateo heeft een grote vastgoedbeleggingsonderneming aangeworven als partner in de bruisende Peninsula Mall, zeiden de bedrijven dinsdag.

De familie Bohannon ontwikkelde oorspronkelijk de Hillsdale Mall en opende het Trails Center in 1954 als een openluchtwinkelcentrum.

Nu haalt de familie Northwood Investors, een private equity-onderneming in onroerend goed, binnen als partner in het commerciële complex, dat op 47 hectare en in totaal 1,3 miljoen vierkante voet actief is.

“We zijn toegewijd aan het voortzetten van de relatie van onze familie met dit eigendom en de dienstverlening aan de gemeenschap van San Mateo, zoals we dat de afgelopen 75 jaar hebben gedaan”, zegt David Bohannon II, algemeen directeur van de David-organisatie D. Bohannon.

Northwood Investors heeft volgens de website van het bedrijf in totaal $ 7 miljard geïnvesteerd in aandelen. Het commercieel vastgoedbedrijf heeft belangen verworven in verschillende winkelcentra in de Verenigde Staten en Europa.

“Northwood is dankbaar voor de mogelijkheid om samen te werken met de Bohannon Companies in het Hillsdale Shopping Center”, zegt Brady Thurman, Senior Managing Director van Northwood Investors.

Voorafgaand aan het bedrijf in de Hillsdale Mall, waren de enige investeringen van het bedrijf in de Northwood Golden State allemaal in winkelcentra in Zuid-Californië, volgens de website van het bedrijf.

Dit zou erop wijzen dat Hillsdale Mall de eerste stap van Northwood op de Bay Area-markt markeert, volgens de Northwood-website.

“We zijn verheugd om onze mogelijkheden voor gemengd gebruik naar Hillsdale te brengen en kijken uit naar een lange relatie met de familie Bohannon en de gemeenschap van San Mateo”, aldus Thurman.

In 2016, aangespoord door de sluiting van een Sears-winkel als een oud anker, lanceerde het bedrijf Bohannon een belangrijke upgrade.

De renovatie bestond uit de sloop van het oude Sears-gebouw en de vervanging ervan door een moderne vleugel die bekend staat als het Noordblok.

Onderweg kreeg de primaire eigenaar van het winkelcentrum een ​​bouwlening van $ 240 miljoen van Pacific Life Insurance Co., volgens documenten die in december 2016 bij het San Mateo County Registrar’s Office zijn ingediend.

“Deze samenwerking met Northwood zal de erfenis van de familie behouden en ons vermogen versterken om ervoor te zorgen dat Hillsdale in de komende decennia een nog belangrijker doel voor deze gemeenschap kan dienen”, aldus Bohannon.

Gealarmeerd door de retail-apocalyps die werd ingeluid door de radicale verschuiving naar online winkelen, lanceerde de familie Bohannon de Re: Imagine Hillsdale-inspanning, een poging om een ​​toekomst voor het winkelcentrum te schetsen.

Deze wake-up calls hebben alleen maar harder geklonken in de nasleep van de grootschalige verstoringen en sluitingen van de detailhandel als gevolg van het coronavirus.

Leidinggevenden van Bohannon en Northwood zijn van mening dat de commerciële vastgoedbeleggingsonderneming kan helpen bij het stimuleren van een nieuwe benadering om de toekomst van Hillsdale Mall te ondersteunen.

“Het pand blijft een dynamische aanwezigheid op het schiereiland, met een aantrekkelijk modern aanbod en een trouwe aanhang”, aldus Thurman.

Northwood zegt dat hij een langetermijnstrategie zal ontwikkelen ten gunste van de gemeenschap, de klanten van het winkelcentrum en de gemeenschap van San Mateo.

“We zijn ervan overtuigd dat Hillsdale Mall nog jarenlang een belangrijke aanwezigheid in de stad zal hebben”, aldus Thurman.

Leave a Comment