De onroerendgoedmarkt in San Antonio zal naar verwachting heter zijn dan Austin

Op 1 december bracht Realtor.com haar jaarlijkse prognoserapport uit, dat een overzicht geeft van de huizenmarkten in de 100 grootste steden in de Verenigde Staten. Naast trends in het kopen van huizen (spoiler alert: millennials kopen nu huizen), rangschikt het ook metro’s op basis van drie belangrijke criteria.

Op weg naar 2022 voorspelt Realtor.com dat Alamo City een stijging van 8,6% zal ervaren in de gecombineerde groei van woningverkopen en aanbiedingsprijzen. Volgens de meest recente beschikbare cijfers van oktober 2021 had San Antonio een totale maandelijkse omzet van 3.317, volgens de raad van makelaars van San Antonio. Realtor.com voorspelt dat dit aantal volgend jaar met 5,5% zal stijgen.

Nu voor de prijzen. In oktober bereikte de gemiddelde huizenprijs in San Antonio $ 356.071, terwijl de mediane huizenprijs nu $ 305.400 is, de eerste keer dat de mediaan $ 300.000 overschrijdt. Realtor.com voorspelt dat de prijzen volgend jaar nog eens 3,5% zullen stijgen, meer dan Austin (3%) en Houston (2,4%).

San Antonio is niet langer de meest betaalbare van de vier grootste metro’s van Texas.

SeanPavonePhoto / Getty Images / iStockphoto

Hoewel Austin-Round Rock een hogere mediane huizenprijs heeft ($ 455.000 in oktober) dan San Antonio, heeft de stad Alamo net de gemiddelde huizenprijs van Houston van $ 305.000 overschreden), waardoor H – de meest betaalbare van de Big Four-metro’s van Texas, is voor het eerst opgemerkt door de Houston Business Journal.

Elders in Texas wordt verwacht dat El Paso de grootste sprong zal maken in Lone Star State. Op nummer 12 zal El Paso naar verwachting een gecombineerde groei van 15,7% doormaken, met een stijging van 10,6% van de verkoop en een stijging van 5,1% van de huizenprijzen.


Eveneens vóór Alamo City, Dallas-Fort Worth-Arlington (nr. 37), dat naar verwachting een gecombineerde groei van 12,3% zal doormaken, en McAllen-Edinburg-Mission (nr. 50) met een gecombineerde groei van 11%.

Er zijn een paar belangrijke factoren die de woninggroei in het hele land stimuleren, merkt Realtor.com op in zijn prognose. De eerste is de groei van de tech-industrie en de opkomst van de externe werkplek. Zonder vastgeketend te zijn aan bureaus, zijn werknemers vrij om te verhuizen naar gebieden waar ze meer ruimte kunnen krijgen, waardoor de buitenwijken een belangrijk doelwit zijn voor nieuwe kopers, aldus het rapport.

Er zijn ook twee interessante demografische trends die convergeren en de nationale vastgoedmarkt beïnvloeden. Het rapport merkt op dat net nu 45 miljoen Amerikanen “de typische leeftijd voor het kopen van een eerste aankoop” bereiken, ook een groot aantal gepensioneerden de markt betreedt. Dit zal waarschijnlijk leiden tot een veel competitievere markt – en een die in het voordeel van verkopers leunt.

Hoewel El Paso de top 10 nipt miste, staat geen enkele stad in Texas in de top 10 van huizenmarkten van Realtor.com voor 2022. Deze markten zijn: Salt Lake City (1); Boise, Idaho (2); Spokane, Washington (3); Indianapolis, Indiana (4); Columbus, Ohio (5); Providence-Warwick, Rhode Island-Massachusetts (6); Greenville, Zuid-Carolina (7); Seattle-Tacoma-Bellevue, Washington (8); Worcester, Massachusetts (9); en Tampa, Florida (10).

Leave a Comment