De luxe vastgoedmarkt van Australië zal naar verwachting een toestroom van internationale kopers zien in 2022

Aangezien grenssluitingen als gevolg van COVID de verkoop van Australische eigendommen aan internationale kopers hebben vertraagd, voorspellen experts dat de luxemarkt zich in 2022 zou kunnen herstellen als de reisbeperkingen versoepelen en expats terugkeren naar het land.

“Reizigers uit Nieuw-Zeeland en Singapore die zijn ingeënt tegen Covid-19, kunnen vanaf 21 november New South Wales en Victoria, de twee dichtstbevolkte staten van Australië, zonder quarantaine binnenkomen”, legt Ken Jacobs van Private Property Global in Sydney uit. Volgens een recente reisupdate van het Australische ministerie van Volksgezondheid kunnen Australische burgers en volledig gevaccineerde permanente inwoners zonder vrijstelling naar het buitenland reizen. Quarantainevereisten worden ook verlaagd voor reizigers bij terugkeer naar of binnenkomst in Australië.

“We reageren op verzoeken van expats die met Kerstmis aankomen en willen kopen terwijl ze hier zijn. Er is zeker een opgekropte vraag van expats en buitenlandse kopers”, merkt Jacobs op.

Jacobs is van mening dat de opgekropte vraag “te wijten is aan een voorraadtekort, dat is verergerd door reisbeperkingen voor internationale kopers vanwege de 14-daagse hotelquarantaine-eis.” Dit verplichte verblijf van twee weken in het hotel maakte de rapporten van Jacobs gemakkelijker. “We zien een toenemende vraag naar expats in Azië, de VS en het VK. Nu een aantal expats Australië kan binnenkomen zonder de vereiste van een 14-daagse hotelquarantaine, is er meer contact van kopers die van plan zijn naar Australië te reizen tijdens de kerst/nieuwjaar periode.”

Een actuele aanbieding met een “prijs op aanvraag” die terugkerende expats kan aanspreken is een recentelijk beursgenoteerd penthouse met internationale allure. Hier is een blik op het pand: Een eersteklas penthouse in de felbegeerde Bennelong-appartementen met uitzicht over Circular Quay naar de iconische Sydney Harbour Bridge en de Opera House-boog. Meer dan 230 vierkante meter vloeroppervlak biedt een functionele indeling voor privacy met drie slaapkamers, een stenen keuken en een eigen studieruimte.

Bewoners van het gebouw hebben toegang tot eersteklas voorzieningen, waaronder een 24-uursconciërge, een zwembad, een sauna en een fitnessruimte. Bijkomend hedendaags comfort zijn onder meer beveiligde parkeerplaatsen naast elkaar en royale opslagruimte. In het hart van Sydney vindt u op steenworp afstand veelgeprezen culinaire hoogstandjes en culturele ervaringen. Jacobs zegt dat de prijs rond de 15-16,5 miljoen dollar ligt.

Volgens Jacbos ziet de huidige markt in Sydney er zo uit als we 2022 naderen: “We hebben ook buitenlandse kopers die onroerend goed in Sydney onderzoeken en algemene due diligence doen voordat ze hierheen reizen. Er zijn al verschillende expats geweest die permanent naar Australië zijn teruggekeerd en die 14 dagen in hotelquarantaine hebben doorgebracht en vervolgens hebben gekocht. “

Het belangrijkste probleem voor buitenlandse kopers zijn de beperkingen van de Australian Foreign Investment Review Board die niet-ingezetenen alleen toestaan ​​om appartementen te kopen in nieuwe ontwikkelingen. Er is echter goed nieuws voor expats die ervoor kiezen om in Australië te blijven. “Buitenlandse kopers die permanent naar Australië verhuizen, kunnen goedkeuring krijgen van de Foreign Investment Review Board om gevestigde (eerder bewoonde) eigendommen te kopen”, legt Jacobs uit. De meeste buitenlandse en internationale kopers zijn op zoek naar eengezinswoningen in de oostelijke buitenwijken en Lower North Shore van Sydney, en sommigen willen in de buurt van privéscholen kopen.

Aan de positieve kant hebben reisbeperkingen en voorraadtekorten sommige kopers gemotiveerd om verder te gaan. “We hebben verschillende gevallen gehad waarin expats hebben gekocht zonder het onroerend goed te zien vanwege reisbeperkingen en de wens om onroerend goed in de stijgende markt veilig te stellen. De ene verkoop was voor US $ 7 miljoen en de andere voor US $ 40 miljoen. In elk geval, kopers kenden de gebieden en vroegen familieleden om ze te inspecteren en aan hen te rapporteren’, zei Jacobs.

Zie hoe de onroerendgoedmarkt in Sydney opwarmt terwijl de reisbeperkingen versoepelen en wachtende kopers opduiken.


Private Property Global is een exclusief lid van Forbes Global Properties, een consumentenmarkt en een netwerk van elite makelaarsleden die ‘s werelds meest luxueuze huizen verkopen.

Leave a Comment