BLT verkoopt kantoorcampus Stamford voor $ 235 miljoen

Het in Stamford gevestigde Building and Land Technology heeft volgens gepubliceerde rapporten een kantorencomplex in het centrum van Stamford verkocht voor $ 235 miljoen.

De koper is een joint venture van AM Property Holding II Corp. en Northeast Capital Group. Northeast Capital Group is een private equity investeringsgroep gevestigd in Ramapo, NY, onder leiding van CEO Joel Kiss. AM Property is voor 100% eigendom van de familie Wasserman die ongeveer 2,5 miljoen vierkante meter aan kantoorruimte exploiteert in het Tri-State-gebied.

Parkview Financial heeft een overbruggingslening van $ 110 miljoen verstrekt om het 557.581 s/f Class A kantorencomplex te verwerven, bestaande uit twee onderling verbonden gebouwen gelegen op 200 Elm Street en 695 E Main Street in Stamford, CT.

“Parkview Financial creëerde een goed georganiseerde oplossing voor de lener bij het verwerven van dit trofee-activum”, zegt Paul Rahimian, CEO en oprichter van Parkview Financial. “De lener, die van plan is dit goed gelegen klasse A-gebouw voor de lange termijn te behouden, is van plan het pand te stabiliseren door een verhuurprogramma op te zetten en op een later tijdstip een permanente financiering te plaatsen. “

Hij voegde eraan toe: “Dit was een aantrekkelijke mogelijkheid voor overbruggingskrediet voor ons, aangezien dit actief krediethuurders, een stabiele cashflow en een sterk institutioneel sponsorteam heeft. Om deze uiterst dringende transactie af te ronden, hebben we zekerheid van uitvoering kunnen bieden. “

Het pand is gelegen op de noordoostelijke hoek van East Main Street en Elm Street en tegenover het nieuwe Sheraton Stamford hotel aan East Main Street. Gelegen in de stad Stamford, de vierde grootste stad in Fairfield County en in het grotere gebied van New York City, is het pand gunstig gelegen ten opzichte van lokale snelwegen en de New Haven-lijn op de Metro-North Railroad, het forenzentreinsysteem voor metro het noorden van New York City.

De 7,71 hectare grote kantoorcampus, gebouwd in 1984 en gerenoveerd in 2016, bestaat uit twee gebouwen van zes verdiepingen en is momenteel voor 80,8% verhuurd aan negen huurders, waaronder Henkel of America, Deloitte, Diageo, Webster Bank en McDonald’s. Het pand heeft een lobby, 17 passagiersliften, een café, een fitnesscentrum, zitplaatsen buiten, een amusementsruimte en een ondergrondse parkeergarage van vier verdiepingen met 1.454 plaatsen.

(1 keer bezocht, vandaag 10 bezoeken)

Leave a Comment