5 BRRRR-strategierisico’s om te overwegen

  • BRRRR is een investeringsstrategie voor onroerend goed die betekent kopen, rehabiliteren, huren, herfinancieren, herhalen.
  • Velen hebben het gebruikt om financiële onafhankelijkheid te verwerven.
  • Drie strategie-experts zeggen dat de uitvoering ervan nadelen kan hebben.

Als je bent aangesloten op de podcastscène van onroerend goed, heb je vrijwel zeker de term “BRRRR” gehoord – een afkorting voor kopen, rehabiliteren, leasen, herfinancieren, herhalen.

De strategie – waarbij beleggers hun toevlucht nemen tot het herfinancieren van contanten op een onroerend goed dat ze al bezitten om nieuwe te kopen – heeft tonnen mensen in staat gesteld hun onroerendgoedportefeuilles op te schalen zonder te veel of helemaal geen onroerend goed te investeren. huizen. Dit heeft veel mensen die een klein inkomen verdienen in staat gesteld om het soort rijkdom op te bouwen dat hun financiële onafhankelijkheid mogelijk maakt.

Er zijn blijkbaar talloze voorbeelden van individuele beleggers die de BRRRR-methode met succes hebben toegepast. Insider bevatte er een paar, waaronder Kumar Sadaram, Joe Asamoah en Quentin D’Souza.

Maar heeft de methode mogelijke nadelen? Zoals bij elke beleggingsstrategie natuurlijk.

Drie bekende vastgoedinvesteerders die zeiden de BRRRR-methode met succes te hebben toegepast – Chandler David Smith, Sam Primm en David Greene – spraken over de risico’s ervan.

De negatieve punten waarvoor ze waarschuwden, worden hieronder beschreven.

5 risico’s verbonden aan de BRRRR-strategie

Herfinanciering is een van de laatste stappen van de BRRRR-methode. Maar Chandler David Smith, die op 23-jarige leeftijd begon te investeren in onroerend goed, zei dat dit een van de eerste dingen zou moeten zijn waar beleggers aan denken als ze de strategie willen uitvoeren.

Voordat hij een woning kocht, zei Smith: zorg ervoor dat uw bank u vooraf machtigt voor herfinanciering en weet hoeveel van de waarde van het huis het u zal opleveren. Als u niet vooraf bent goedgekeurd en de bank biedt minder eigen vermogen dan u had verwacht, kan het een probleem zijn als u een geldschieter moet terugbetalen.

Een ander cruciaal ding om vanaf het begin op te letten, is: wiskunde op een akkoord, zei Smith, vooral als je leent van een geldschieter. Hij zei dat je ervoor moest zorgen dat je genoeg kapitaal hebt, niet alleen om een ​​onroerend goed te kopen, maar ook om een ​​behoorlijke rehabilitatie uit te voeren die genoeg waardering zou afdwingen. Smith zei dat hij een foutenmarge van ongeveer 15% laat. Huurschattingen moeten ook realistisch zijn, aangezien huur een rol zal spelen in hoeveel een bank u zal vergoeden voor een herfinanciering in contanten.

Sam Primm, mede-eigenaar van vastgoedbedrijf Faster House, herhaalde het belang van een goed beheer van de cijfers van een onroerend goed en het maken van conservatieve schattingen.

“Als ik drie vergelijkbare huizen zag die voor $ 200.000 zijn verkocht, maar één huis voor $ 220.000, zou ik realistisch moeten zijn en mijn cijfers op $ 200.000 moeten berekenen voor wat het huis waard zal zijn”, zei Primm op zijn kanaal Youtube. “Neem deze uitbijter niet en voer je hele koopformule uit van deze uitbijter.”

Dan is het, zoals altijd bij het kopen van een huurwoning, cruciaal dat je huurders hebt. Als u uw portefeuille optimaliseert met de BRRRR-strategie, kunt u meerdere hypotheekbetalingen krijgen als u geen huurders kunt vinden. Maar Primm zei dat het vinden van huurders in het algemeen niet zo’n probleem was als… vind goede huurders – degenen die huur willen betalen, lang blijven en het onroerend goed in goede staat houden. Door achtergrondcontroles uit te voeren en kredietscores te beoordelen, kunt u ervoor zorgen dat u betrouwbare huurders hebt, zei Primm.

Primm waarschuwde ook voor: weet wanneer u moet stoppen met het renoveren van een woning. Hij zei dat het niet genoeg saneren van het onroerend goed de gedwongen waardering die u zoekt, zal blokkeren en tot lagere huren zal leiden. Tegelijkertijd kunt u een onroerend goed overmatig renoveren door er onnodig veel geld in te steken. Hij raadde aan om naar vergelijkbare huizen op Zillow te kijken en de apparaten en details die ze hebben te matchen of een beetje te verslaan.

Eindelijk, in een artikel uit 2020 waarin wordt uitgelegd waarom hij niet langer de BRRRR-strategie gebruikt, zei David Greene, mede-host van de podcast “BiggerPockets” en eigenaar van een hypotheekbedrijf aannemers waren moeilijk tijdig te vinden de vastgoedmarkt is hot. Ondernemers meldden in het derde kwartaal van dit jaar dat ze moeite hadden om geschoolde arbeidskrachten te vinden, aldus de Amerikaanse Kamer van Koophandel.

Het vertragen van de timing van het BRRRR-proces zou zowel uw schaalplannen als uw vermogen om uw kredietverstrekkers terug te betalen vertragen.

Ondanks de risico’s steunden alle drie de investeerders de strategie als een effectieve manier om financiële onafhankelijkheid te bereiken.

“Als je bereid bent door te gaan en door te zetten, zul je succesvol zijn. Je zult niet perfect zijn – falen is daar een onderdeel van, en falen is een geweldige manier om te leren,” zei Smith. “Als je probeert ongeslagen te blijven en nooit fouten maakt, bereik je waarschijnlijk niets. Maar als je bereid bent fouten te maken, maar meer goede beslissingen neemt dan fouten, zul je succesvol zijn.”

Leave a Comment