Vastgoedtrends in 2022: vragen en antwoorden met Imran Mia de Nakisa

© vicnt / iStock / Getty Images Plus

FEI Daily sprak met Imran Mia, vice-president van global solutions engineering bij Nakisa, over de effecten van COVID-19 op de vraag naar commercieel vastgoed in 2022 – zowel voor kantoor- als woonruimtes.

FEI Daily: Wat zijn enkele vastgoedtrends die bedrijfsleiders in 2022 zouden moeten zien?

Imran Mia: Bedrijfsleiders mogen in 2022 een aanhoudende toename van de acceptatie van PropertyTech (PropTech) verwachten. De pandemie heeft de acceptatie van PropTech snel doen toenemen, maar we zagen een toename zelfs vóór de pandemie. Volgens een PWC-artikel is PropTech sinds 2016 met meer dan 50% gegroeid.
In het digitale tijdperk is kwantitatieve besluitvorming een rage met de nadruk op meetbare ROI bij het toepassen van nieuwe technologieën. Niet alleen zijn operationele afgeleiden van onroerend goed gemakkelijker te interpreteren met technologische vooruitgang (verbeterde gebruikersinterface (UI) en workflow, gecentraliseerde bron van waarheid, enz.), maar de mogelijkheid voor financiële optimalisatie en niet om geld op tafel te laten liggen is en zal ook in 2022 en daarna essentieel blijven voor organisaties.

FEI Daily: Hoe kunnen leidinggevenden bepalen wat de beste technologie is voor hun vastgoedbehoeften?

Mijn: Een recent artikel van EY geeft aan dat het optimaliseren van vastgoedoperaties een enorme impact heeft op het resultaat. Bovendien toonde een rapport van KPMG aan dat meer dan 50% van de gevestigde vastgoedexploitanten gebouwbeheer, prestatiemeting en -bewaking en gegevensbeheer als hun belangrijkste problemen beschouwt. De sleutel zal het managen van verandering zijn en het toepassen van de beste pasvorm voor vastgoedactiviteiten, maar het gaat niet zonder uitdagingen.

Het is belangrijk dat leiders rekening houden met bedrijfsvoering, bedrijfsstrategie, budgettering en boekhoudkundige naleving bij het kiezen van een vastgoedoplossing. Bovendien is het absoluut noodzakelijk om goed te weten welke gegevens u wilt analyseren. Kijk bij het overwegen van PropTech-oplossingen naar uw huidige processen om te begrijpen wat er handmatig wordt gedaan en kan worden geoptimaliseerd. Budgettering is bijvoorbeeld een traditioneel meer netwerkgericht gebied, waarbij meerdere goedkeuringsniveaus worden doorlopen, die normaal gesproken meerdere afdelingen omvatten, zoals financiële planning, inkoop/toeleveringsketen en boekhouding. Door gebruik te maken van een vastgoedoplossing met een geïntegreerd budgetteringsproces, worden vertragingen tot een minimum beperkt, het eigendom crossfunctioneel geïntegreerd en de operationele uitmuntendheid in het hele bedrijf drastisch verhoogd.
Het identificeren van de unieke behoeften van uw bedrijf en het vinden van schaalbare, duurzame technologie met de nieuwste functies in de cloud zijn gebieden waarop bedrijven zich moeten concentreren.

FEI Daily: Wat zijn de belangrijkste stappen bij het ontwikkelen van een post-COVID lease accounting-strategie?

Mijn: Bij het ontwikkelen van een post-COVID-leaseboekhoudingsstrategie moeten leidinggevenden een paar belangrijke stappen overwegen, zoals:

  • Neem de controle over uw verhuurportfolio met het gebruik van PropTech.
  • Onderzoek en update uw teams over alle methoden van COVID-gerelateerde wetgeving, zoals huurconcessies, verlengingen en opzeggingen.
  • Implementeer een enkele bron van waarheid, of een enkel platform, om uw proces voor het verkrijgen van gegevens te stroomlijnen, niet alleen vanuit het oogpunt van naleving, maar ook vanuit het oogpunt van operationele planning en analyse, en financieel.
  • Zorg voor een systematisch proces en aanpak voor alle activiteiten aan het einde van de maand om de nauwkeurigheid van uw output en de geldigheid van uw gegevens te garanderen bij het samenvoegen van huurinformatie in uw enterprise resource planning (ERP). Dit is vooral belangrijk gezien alle veranderingen die door de pandemie zijn veroorzaakt.

FEI Daily: Wat worden de grootste uitdagingen op het gebied van lease accounting in 2022?

Mijn: Voor particuliere bedrijven in de Verenigde Staten zal de grootste uitdaging in 2022 zijn om de ASC 842-standaard voor huurboekhouding in gebruik te nemen en tegelijkertijd een duurzaam end-to-end huurboekhoudingsproces te creëren. Voor beursgenoteerde bedrijven die de nieuwe standaarden voor leaseboekhouding al hebben aangenomen, zullen de grootste uitdagingen zijn om de activiteiten te stroomlijnen, compliant te blijven en te zorgen voor tijdige rapportage. Omdat bedrijven leases parallel aan meerdere standaarden willen beheren of informatie van huurders en verhuurders willen samenvoegen, zijn een duidelijke reeks handelingen en de juiste technologie nodig.

Een andere uitdaging is het naleven van complexe huurovereenkomsten en/of evenementen die kunnen leiden tot enorme veranderingen in een multi-valuta-omgeving. De complexiteit van dit scenario kan bestaan ​​uit sale-leaseback-overeenkomsten, op percentages gebaseerde huurovereenkomsten, afschrijving van activa, intercompany-overdracht van activa en meer.

Daarnaast moeten organisaties op zoek gaan naar aanvullende methoden om hun operationele efficiëntie te verbeteren met lease accounting, zoals budgettering voor kapitaalinvesteringen. Een andere uitdaging waarmee bedrijven worden geconfronteerd, is het bouwen van een duurzame en schaalbare strategie. Om dit probleem op te lossen, moeten vastgoedboekhoudteams de juiste tools implementeren om te helpen bij onboarding, massale wijzigingen, naleving en snelle implementatie.

Leave a Comment