Vastgoedprognose voor 2022 schetst een grimmig beeld voor de huizenmarkt in Texas

Volgens de woningprognose voor 2022 van Realtor.com, die woensdag werd vrijgegeven, zal de vraag van starters groter zijn dan het herstel van de aandelen op de binnenlandse vastgoedmarkt, aangezien Amerikanen een betere kans hebben om een ​​huis te vinden, maar geconfronteerd worden met een concurrerende verkopersmarkt.

Het jaar zal ook een mix zijn van uitdagingen en kansen voor de betaalbaarheid van huisvesting, aangezien de prijzen van huizen, huurprijzen en hypotheekrente allemaal zullen stijgen, aldus de site.

Realtor.com voorspelt dat de huizenverkopen in 2022 het hoogste niveau in 16 jaar zullen bereiken, met een stijging van 6,6% op jaarbasis. Er wordt verwacht dat kopers actief zullen blijven en de te koop staande voorraden zouden zich moeten herstellen van de recente grote dalingen. De makelaar voorspelt recordprijzen, snelle verkopen en beperkte opties voor de verkoop van woningen, aangezien het aanbod van bestaande woningen onder het pre-COVID-niveau blijft. Het tekort aan nieuwbouwaanbod van 5,2 miljoen nieuwe woningen zou ook kleiner kunnen worden als bouwers de productie blijven opvoeren, die naar verwachting met 5% jaar-op-jaar zal groeien.

Of de pandemie de plannen nu heeft vertraagd of nieuwe kansen heeft gecreëerd om een ​​stap te zetten, de Amerikanen staan ​​voor een hectisch jaar van huizenaankopen in 2022. Naar verwachting zullen meer verkopers de markt betreden terwijl de kopersconcurrentie hevig blijft, we verwachten een sterke groei van de huizenverkopen tegen een duurzamer tempo dan in 2021′, zegt Danielle Hale, hoofdeconoom bij Realtor.com, in een verklaring.

Betaalbaarheid zal een grotere uitdaging zijn naarmate de rentetarieven en prijzen stijgen, maar werken op afstand kan de zoekgebieden verbreden en jonge kopers in staat stellen hun eerste huis eerder te vinden dan zij anders niet zouden hebben gedaan, “vervolgde Hale. “En met meer dan 45 miljoen millennials in de leeftijdscategorie van 26-35 jaar voor het eerst in 2022, verwachten we dat de markt competitief zal blijven. “

Er wordt verwacht dat de verkoop op de Austin Metro-vastgoedmarkt met 4,7% zal stijgen, terwijl de prijzen naar verwachting met 3% zullen stijgen. Dallas-Fort Worth zal naar verwachting een omzetstijging van 8,3% zien met een prijsstijging van 4%, El Paso zal naar verwachting met 10,6% groeien in verkoop met prijzen die met 5,1% stijgen en het grootstedelijk gebied van Houston zal naar verwachting met 2,6 procent stijgen in omzet en 2,4 procent in prijzen. McAllen-Mission zal naar verwachting met 5,9% groeien in verkoop en 5,1% in prijzen en San Antonio zal naar verwachting een stijging van 5,1% in verkoop en 3,5% in prijzen zien.

Volgens Realtor.com zijn potentiële verkopers in toenemende mate van plan om deze winter de markt te betreden, hoewel betaalbaarheid een steeds grotere overweging wordt naarmate de hypotheekrente en huizenprijzen stijgen. Een groeiende economie, een sterke arbeidsmarkt en flexibiliteit op de werkplek moeten starters in staat stellen om met een beperkt budget een huis te kopen.


Het kopen van een huis zou ook de meer betaalbare optie kunnen worden, zei Realtor.com, met huurprijzen die naar verwachting hoger zullen zijn dan de prijzen voor huizen te koop in 2022. De huren zullen naar verwachting met 7,1% stijgen en de prijzen zullen naar verwachting stijgen met 2,9% per jaar. op jaar. Het eigenwoningbezit zal naar verwachting in 2022 licht stijgen tot 65,8%.

Volgens Realtor blijkt uit gegevens van een recent onderzoek dat millennials meer dan de helft (53%) uitmaken van potentiële kopers die van plan zijn om volgend jaar hun eerste huis te kopen. Deze vraag van nieuwe kopers zal naar verwachting de inventaris van nieuwe en bestaande woningen overtreffen. Huizenkopers zullen de komende drie jaar te maken krijgen met hevige concurrentie voor vastgoedprojecten, aangezien millennials op zoek zijn naar een eerste woning Gen Z komt steeds vaker op de huizenmarkt en steeds meer Oudere Amerikanen willen inkrimpen.

Volgens Realtor.com blijkt uit gegevens van een recent onderzoek ook dat 19% van de potentiële verkopers overweegt te verhuizen omdat ze niet langer in de buurt van het kantoor hoeven te wonen, tegen slechts 6% in het voorjaar, volgens Realtor.com.

Realtor.com voorspelt dat buitenwijken populairder zullen blijven dan grote stedelijke metro’s, aangezien huizenkopers relatief betaalbare en grotere huizen zoeken. De prijs van een typische eengezinswoning van 2000 vierkante meter steeg in oktober met dubbele cijfers (16,7%), wat betekent dat kopers mogelijk extra ruimte moeten opofferen om een ​​huis te kunnen betalen. keuze.

“Onze huisvestingsprognose suggereert dat we nog een jaar van dynamische activiteit verwachten, maar 2022 zal ook met groeipijnen komen als we het pad van de piek van de pandemie naar een nieuw normaal navigeren”, George Ratiu, directeur van het ‘economy research for Realtor’ .com, aldus in een verklaring. “Omdat de meeste vastgoedmarkten naar verwachting in 2022 concurrerend zullen zijn, is het belangrijk om te onthouden dat u de controle heeft over uw vastgoedreis.

“Het komt erop neer dat kopers ervoor moeten zorgen dat je je op je gemak voelt met je planning en budget – en vooral voor jongere kopers die voor het eerst deze enorme financiële beslissing nemen”, vervolgde Ratiu. “Voor verkopers, houd rekening met de omstandigheden op uw lokale markt en met de waarschijnlijke toename van het aantal te koop staande huizen, en prijs die van u concurrerend.”Leave a Comment