Nieuw vastgoedinvesteringsfonds voor cannabis gericht op 13,1% jaarlijks rendement – Brt Realty Trust (BRT), One Liberty Properties (OLP)

De laatste aanbieding op CrowdStreet’s onroerend goed investeringsplatform (zie meer investeringsmogelijkheden in onroerend goed) is voor een fonds dat kapitaal verstrekt aan cannabisexploitanten door middel van sale-leaseback-acquisities en senior hypotheken die worden gedekt door bestaand onroerend goed.

Rainbow Cannabis Fund II is het tweede op cannabis gerichte fonds van de sponsor. Het eerste fonds haalde $ 47 miljoen aan kapitaal op, dat in het tweede kwartaal van 2021 volledig werd ingezet over 16 panden.

Het nieuwe fonds wil tussen de $ 10 miljoen en $ 25 miljoen ophalen en heeft zich al gericht op eigendommen zoals apotheken, teelt-, distributie- en verwerkingscentra.

Hoogtepunten van de investering: Hoewel een belegging in een aan cannabis gerelateerd fonds misschien een belegging met een hoog risico lijkt, is het fonds van plan om zijn beoogde interne rendement (IRR) te bereiken zonder gebruik te maken van hefboomwerking en zonder het risico te nemen dat aan de effecten is verbonden.

Het fonds leent ook tegen 60-80% van de waarde van het niet-cannabiseigendom, exclusief de waarde van specifieke kapitaalverbeteringen op maat van cannabisactiviteiten. Dit biedt een aanzienlijk eigen vermogen als bescherming in geval van wanbetaling.

  • Minimale investering: $ 35.000
  • Doel-IRR: 13,1%
  • Target equity multiple: 1,53x
  • Doel gemiddeld contant rendement: 7% – 10%
  • Beoogde investeringsperiode: 4 tot 8 jaar

Bekijk de details van het aanbod op CrowdStreet

Sponsor van de overeenkomst: Rainbow Cannabis Fund II wordt gesponsord door Rainbow Realty Group, een vastgoedbeleggingsonderneming gericht op de Amerikaanse cannabisindustrie.

Het managementteam van Rainbow Realty was ook de grootste investeerder, samen met bestuursleden, functionarissen en managers van Een Liberty Properties, Inc. (NYSE: OLP) en BRT Apartments Corp (NYSE: BRT).
Zie ook: CrowdStreet Review

Foto: Richard T op Unsplash

Leave a Comment