Maryland Commission bespreekt beschuldigingen van vooringenomenheid bij beoordeling

Vertegenwoordigers waren niet in staat om vragen te beantwoorden met betrekking tot klachten over vooringenomenheid bij de beoordeling en de demografie van door de staat erkende taxateurs.

PRINCE GEORGE COUNTY, Md. – Ayako Marsh, al meer dan 20 jaar een gecertificeerde woningtaxateur, aandachtig kijkend naar een klein computerscherm in haar huis in het zuidoosten, zei in de openingsnotulen van de vragencommissievergadering over de economie van maandag. stem was opvallend afwezig.

“Er was geen beoordelaar in de kamer en we hebben het over evaluatiebias”, zei Marsh, verward door de flagrante weglating.

De bijeenkomst omvatte presentaties van de Maryland Board of Real Estate Taxateurs, waarderingsbeheermaatschappijen en woninginspecteurs, de Maryland Association of Realtors en de Prince George County Association of Realtors. De groep kwam samen om te reageren op beschuldigingen van vooringenomenheid in de waardering in Prince George County die werden geschetst in een WUSA9-enquête die in november werd uitgebracht.

In dat rapport beweerden verschillende huiseigenaren dat hun huizen anders werden beoordeeld omdat ze zwart waren en in een overwegend zwarte buurt woonden.

GERELATEERD: Zwarte huiseigenaren Alle waarderingsbias in Prince George County; County Real Estate Association onderzoekt

“We hebben dezelfde verhalen gezien en gehoord die dit publiek motiveerden. Ik kan de frustratie van gezinnen begrijpen’, zegt Hunter Pickels, beleidsdirecteur van het Maryland Department of Community Development.

Een deel van die frustratie is terechtgekomen bij vertegenwoordigers van de Maryland Board of Real Estate Taxateurs, die rechtstreeks verantwoordelijk zijn voor het onderzoeken van de ingediende klachten. Vertegenwoordigers waren niet in staat om vragen te beantwoorden met betrekking tot klachten over vooringenomenheid bij de beoordeling en de demografie van door de staat erkende taxateurs.

“Van de 2.096 huisbeoordelaars en 1.306 huisinspecteurs, hoeveel zijn Afro-Amerikaans? vroeg afgevaardigde Ben Brooks (D).

“Dit is geen informatie die we opnemen”, zegt Gregory Morgan, Commission for the Professional and Professional Licensing Division.

Afgevaardigde Marvin Holmes (D) was ook aanwezig.

“Ze bleven zichzelf verdedigen door te zeggen dat ze alleen op klachten reageerden”, zei Holmes, die kiezers in Prince George County vertegenwoordigt.

GERELATEERD: Prince George Real Estate Association reageert op WUSA 9-enquête; weigert de resultaten van het onderzoek naar de beschuldigingen van evaluatiebias vrij te geven

Afgevaardigde Holmes vertelde WUSA9 dat hij een ruw voorstel had opgesteld om een ​​commissie op te richten om beschuldigingen van vermeende vooringenomenheid in de waardering nader te onderzoeken. De werkzaamheden op federaal niveau zijn al aan de gang. De regering van Biden heeft een taskforce voor vastgoedtaxatie en -taxatie gelanceerd. Leden van de werkgroep hebben onlangs samen met Marsh een thuisassessment gedaan om een ​​beter beeld te krijgen van hoe assessments werken en kwetsbaarheden binnen het proces. Marsh zei dat subjectieve delen van het proces de locatie, het selecteren van vergelijkbare huizen en de beoordelingsconditie kunnen omvatten.

“Dit is het belangrijkste gebied dat als je het over vooringenomenheid hebt, dit is waar het gaat gebeuren,” zei Marsh.

De commissie voor economische zaken moet haar volgende vergadering nog plannen, maar de leden wachten met spanning op de gemandateerde gegevens van het ministerie van Volkshuisvesting en Gemeenschapsontwikkeling, die hen precieze cijfers zullen geven en de samenstelling van degenen die getroffen zijn door een vermeende vooringenomen devaluatie.

Download de WUSA9-app om het laatste nieuws, het weer en belangrijke verhalen binnen handbereik te hebben.

Meld u aan voor de Get Up DC-nieuwsbrief: Uw prognose. Uw woon-werkverkeer. Jouw nieuws. Meld u aan voor de e-mailnieuwsbrief van Capitol Breach, met het laatste nieuws en een samenvatting van het Capitol Riot-onderzoek op 6 januari 2021.

Leave a Comment