LA makelaar krijgt meer dan 10 jaar voor fraude met COVID-leningen

Een makelaar in Los Angeles zal meer dan een decennium in de gevangenis doorbrengen voor zijn betrokkenheid bij een familiefraudering die meer dan $ 18 miljoen aan noodleningen heeft gestolen in verband met de COVID-19-pandemie.

Tamara Dadyan, 42, en zeven anderen die waren veroordeeld voor fraude, gebruikten het onrechtmatig verkregen geld om gouden munten, diamanten, juwelen, designer handtassen en een Harley-Davidson motorfiets te kopen, aldus het ministerie.

Aanklagers zeiden dat het in Los Angeles gevestigde netwerk 151 frauduleuze leningsaanvragen heeft ingediend die bedoeld zijn om kleine bedrijven overeind te houden tijdens de pandemie, maar in plaats daarvan het geld gebruikte om betalingen te doen aan luxe huizen in Tarzana, Glendale en Palm Desert.

Dadyan werd maandag veroordeeld nadat ze in juni schuldig had gepleit voor haar rol in het ingrijpende plan van haar zwager Richard Ayvazyan, meldde de Los Angeles Times.

Ayvazyan, 42, en zijn vrouw, Marietta Terabelian, 37, kochten een huis van 3,25 miljoen dollar in Tarzana met de opbrengst van de lening, aldus de federale aanklagers. Het paar werd in juni veroordeeld na een proces van acht dagen, maar vluchtte voordat ze werden veroordeeld.

Het programma werd naar verluidt geleid door Richard Ayvazyan.

Een rechter bekritiseerde maandag Dadyans “volslagen minachting voor de wet”, terwijl hij nota nam van de “schaamteloosheid” van zijn misdaden bij het helpen van zijn zwager, meldde The Times.

Sms-berichten tussen de twee zeiden dat ze zich haastten om frauduleuze leningaanvragen in te dienen, inclusief het gebruik van de namen van mensen die stierven, voordat het reddingsfonds geen geld meer had, aldus de krant.

“Uit gesprekken met Richard Ayvazyan blijkt dat ze zijn jongere partner was of misschien ouder”, zei de Amerikaanse districtsrechter Stephen Wilson.

Dadyans echtgenoot en Ayvazyans broer Artur Ayvazyan, 41, werden vorige maand ook veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf wegens deelname aan de regeling. Het koppel laat twee tienermeisjes achter als ze volgende maand de gevangenis in gaan, meldt The Times.

Een rechter weigerde een verzoek van Dadyans advocaat om de straffen te spreiden zodat zij of haar man hun dochters konden blijven opvoeden. De advocaat van de vrouw zei dat ze als kind vanuit Armenië naar de Verenigde Staten kwam voordat ze aan een succesvolle carrière als makelaar in de Encino-sectie van Los Angeles begon.

Ayvazyan en zijn vrouw, Marietta Terabelian, hierboven, kochten een huis van $ 3,25 miljoen in Tarzana met de opbrengst van de frauduleuze lening.
Ayvazyan en zijn vrouw, Marietta Terabelian (hierboven), kochten een huis van 3,25 miljoen dollar in Tarzana met de opbrengst van de frauduleuze lening.

“Deze dame is een steunpilaar van de familie geweest”, zegt advocaat Jerry Kaplan. “Haar zwager was een oplichter. “

De aanklagers hadden een straf van meer dan 21 jaar geëist voor Dadyan en noemden zijn gedrag “schokkend en ongevoelig”, meldde de Times.

“De miljoenen die ze stal waren bedoeld voor kleine bedrijven en werkende gezinnen die het geld hard nodig hadden om te overleven nu de pandemie de economie verlamde”, schreven aanklagers in een memo.

Kaplan zei dat Dadyan van plan was in beroep te gaan tegen zijn veroordeling. Een officier van justitie verzocht haar onmiddellijk in hechtenis te nemen, maar een rechter stond haar toe tot 5 januari op vrije voeten te blijven.

Dadyan en haar man wachten ook op proces wegens niet-gerelateerde hypotheekfraude, meldde de Times.

Ayvazyan werd vorige maand bij verstek veroordeeld tot 17 jaar gevangenisstraf, terwijl Terabelian werd veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. De FBI looft een beloning uit van 20.000 dollar voor informatie die tot hun arrestatie leidt.

Leave a Comment