Hoeveel geld verdienen makelaars?

Makelaars verdienen van $ 20.000 tot meer dan $ 100.000 per jaar.

Het brede aanbod ontstaat door de grote verscheidenheid aan soorten makelaars.

Er zijn mensen die net beginnen en het werk doen als een bijbaan. Er zijn de toppresteerders die tijdens al hun wakkere uren werken.

Welke Ben jij? Het verdienpotentieel van een makelaar is onbeperkt. Als je het niet erg vindt om lange dagen te maken – ook ‘s avonds en in het weekend – en je vindt het leuk om mensen te helpen, dan is dit werk iets voor jou.Hoe worden makelaars betaald?

Eerst een paar belangrijke definities. Een makelaar kan optreden als aankoopmakelaar of als verkoopmakelaar.

Een aankoopmakelaar vertegenwoordigt de koper. De makelaar van de verkoper (of listingagent) vertegenwoordigt de verkoper. Het is mogelijk dat makelaars beide kanten van de transactie kunnen afhandelen, waardoor een koper in een woning wordt gebracht die de makelaar voor een verkoper heeft aangeboden.

Makelaars in onroerend goed worden betaald via commissie, meestal 50-50 verdeeld tussen de makelaar van de koper en de makelaar van de verkoper. Als het onroerend goed goedkoop is, kunnen agenten in plaats daarvan een vaste vergoeding verdienen. Als u net begint, moet u weten dat marketing een zeer belangrijke rol speelt in uw succes op de lange termijn. Houd de nieuwste vastgoedmarketingtips in de gaten om concurrerend te blijven.

Hoe werkt de vastgoedcommissie?

Makelaars werken onder makelaars. De makelaar is een vastgoedbedrijf.

Hoe werkt de commissie? De typische commissievergoeding voor een makelaar kan 6% of 6% van de verkoopprijs zijn. De commissieverdeling van 6% is 3% voor elke agent (verkoper en koper).

Niet elke makelaar krijgt de volle 3%. In plaats daarvan deelt de individuele agent doorgaans de vergoeding van 3% met de makelaar. De verdeling is meestal 50-50.

Makelaars kunnen een hoger of lager percentage commissie in rekening brengen, afhankelijk van wat is vastgesteld door de makelaar. Makelaars ontvangen over het algemeen ook een basissalaris.

Hoe u geld kunt verdienen als makelaar?

De meeste makelaars beheren woningen. Sommige makelaars zijn gespecialiseerd in de verkoop van grond en commercieel onroerend goed.

Vastgoedcommissies voor de verkoop van grond en woningen variëren van 6 tot 8%. Commissies op commerciële verkopen kunnen hoger zijn.

Een makelaar verdient een commissie voor elke vastgoedtransactie. Het bedrag dat u verdient, is afhankelijk van de grond, het bedrijfspand of de verkoopprijs van het huis.

Meer verkopen is meer geld. Of het nu gaat om een ​​enkele makelaardij of een van de vele onroerendgoedfranchises, zorg ervoor dat u de betalingsgegevens zorgvuldig doorneemt, aangezien deze aanzienlijk verschillen van bedrijf tot bedrijf.

Hier zijn 2 manieren om geld te verdienen als makelaar:

1. Listingagent of listingmakelaar

De makelaar ontmoet de verkoper en stelt een verkoopprijs voor het onroerend goed vast. Listing agents zorgen voor het verkrijgen van de nodige beschrijvingen en foto’s, zodat deze gepubliceerd kunnen worden op vastgoedwebsites. Ze kunnen suggesties doen voor dingen die kunnen worden gedaan om te helpen verkopen.

Zodra het aanbiedingscontract is ondertekend, adverteert de makelaar het onroerend goed op de website van het makelaarskantoor en op een meervoudige aanbiedingsservice.

2. Agent van de koper:

Aankopers ontmoeten mensen die op zoek zijn naar een huis, grond of commerciële locatie. Ze luisteren aandachtig naar de mening van de koper. Vervolgens probeert de agent voor hen het type plaats te vinden dat aan hun behoeften voldoet. De meeste makelaars brengen de koper ook in contact met bedrijven die pre-sale inspecties kunnen uitvoeren, zoals taxaties en testen op ongedierte, radon en schimmels.

10 belangrijkste verantwoordelijkheden bij vastgoedtransacties

1. Agenten maken afspraken met verkopers en kopers en andere agenten. Ze jongleren met veel factoren, zoals andere reeds geplande vertoningen, huizen waar huurders op de hoogte moeten worden gesteld en zelfs weersomstandigheden.

2. De meeste agenten organiseren open dagen. Veel makelaars gebruiken open huizen om te netwerken door in contact te komen met meer potentiële kopers.

3. Veel agenten zorgen ervoor dat de koper wordt geprekwalificeerd. De koper gaat naar een bank of kredietinstelling, geeft financiële informatie en weet hoeveel geld geleend kan worden.

4. Officieren plannen screenings. De vertoningen vinden vaak plaats na werktijd en in het weekend. Om in het veld te werken, moet je bereid zijn om deze uren te werken.

5. De vertegenwoordiger van de koper plant en coördineert beoordelingen en inspecties.

6. Beide makelaars verdienen hun makelaarscommissie door toezicht te houden op de onderhandelingen. Ze werken meestal vanuit een soort “checklist”, waarbij ze de noodzakelijke zaken één voor één behandelen, zoals een taxatie van het huis als onderdeel van de verleende diensten. De gemiddelde vastgoedtransactie duurt minimaal een maand of langer.

7. De contracten worden opgesteld en ondertekend. Onroerende voorheffing moet worden berekend en naar rato. Er zijn ook andere belastingen en vergoedingen, evenals juridische kosten. De verkoper betaalt de commissie. Zowel verkoper als koper dienen voor de sluitingsdatum een ​​overzicht van de sluitingskosten te ontvangen.

8. De makelaar van de verkoper moet de status van het onroerend goed bijwerken als een lopende verkoop.

9. De overgrote meerderheid van succesvolle makelaars volgt de flexibele vastgoedmarkt, let op de verkoop en doet marktonderzoek.

10. Er zijn belangrijke verschillen tussen gemiddelde agenten en best presterende agenten. Net als bij andere beroepen, zal de persoon die zich richt op netwerken en het opbouwen van relaties in de gemeenschap het meeste geld verdienen.

Hoeveel verdienen makelaars per jaar?

Na het behalen van een vastgoedvergunning werken deze nieuwe buitendienstmedewerkers meestal voor een makelaar. Zij ontvangen een basissalaris plus een commissie. Er zijn verschillende factoren – zoals het bedrag van het salaris – maar hoeveel elke persoon verdient, hangt af van het aantal transacties dat ze onderhandelen. Statistieken over het gemiddelde salaris zijn afkomstig van de National Association of Real Estate Brokers.

Misschien zijn de slechtste presteerders degenen die zich parttime aan onroerend goed wijden om extra inkomen te verdienen. Ze kunnen ongeveer $ 20.000 per jaar verdienen.

Veel makelaars zijn zeer succesvol en verdienen 100.000 dollar of meer per jaar.

Het gemiddelde salaris voor een makelaar is $ 44.000.

Waar verdienen makelaars het meeste geld?

Waar zijn de hoogste uitbetalingen? Dit heeft natuurlijk betrekking op waar de gemiddelde woningverkoop het hoogst is, volgens arbeidsstatistieken.

Hier zijn de top 5 staten vanaf 2021:

  • New York $ 103.907
  • Colorado $ 103.371
  • South Dakota $ 101,124
  • West Virginia $ 101.068
  • $ 100.507

Afbeelding: Depositphotos


Leave a Comment