Hoe de vastgoedsector de Amerikaanse droom beter kan ondersteunen

De Amerikaanse droom staat op zijn kop. Eigenwoningbezit is niet langer een gemeenschappelijk doel voor veel Amerikaanse burgers, en het is niet per ongeluk gebeurd. Het vastgoedsysteem moet veranderen, en dat moet nu gebeuren.

Dingen zijn veranderd

Een paar decennia geleden leken de meeste Amerikanen de waarde van eigenwoningbezit te begrijpen zonder te vragen of te aarzelen. Het was een traditioneel overgangsritueel en een teken van financiële volwassenheid.

Toen veranderde er iets. Hoewel het redelijk is om te zeggen dat deze verschuiving te maken kan hebben met het feit dat nieuwere generaties minder geobsedeerd zijn door op één plek te blijven, is het veel waarschijnlijker dat toekomstige eigenaren eenvoudigweg obstakels zullen tegenkomen dan hun ouders en ouders.grootouders hebben elkaar niet ontmoet.

De ware waarde van eigenwoningbezit

Het bezitten van een woning is meer dan weten dat u nooit overgeleverd zult zijn aan een eigenaar. Naast de veiligheid en dit gevoel van residentie, is het bezitten van onroerend goed ook de sleutel tot het ontsluiten van rijkdom, zelfs generatierijkdom.

Gemiddeld hebben verhuurders 40 keer meer eigen vermogen dan huurders. Het bezitten van een huis geeft u toegang tot het creëren, bouwen en laten groeien van uw persoonlijk kapitaal, dus waarom profiteren niet meer mensen van die rijkdom?

Een zelfopgelegde industriële barrière

Decennia lang heeft de vastgoedsector beleid en praktijken gehandhaafd die de winst hebben beschermd. Provisiepercentages voor makelaars in de Amerikaanse vastgoedmarkt zijn tot vier keer hoger dan in Australië en het VK. Hoewel dit de individuele makelaar ten goede kan komen, verhogen de extra kosten de totale prijs van het huis en dragen ze bij aan de snelle stijging van de woonlasten.

Wat moet er veranderen?

Technologie heeft de manier veranderd waarop makelaars verkopen. Dankzij internet en sociale media kunnen ze veel meer mensen bereiken dan ooit tevoren. Het bekijken van eigenschappen is ook veel gemakkelijker met digitale walkthroughs.

De kosten van de praktische zaken van het verkopen van onroerend goed zijn misschien gedaald, maar de commissietarieven niet. Bovendien zijn drie op de vijf Amerikanen (61%) het ermee eens dat de COVID-19-pandemie meer financiële druk heeft uitgeoefend op het koopproces van een huis.

In een recente peiling zeiden twee op de drie Amerikanen die betrokken zijn bij de onroerendgoedmarkt dat de sector moeilijk te navigeren is en aan herziening toe is, terwijl 74% van de ondervraagde Amerikanen zei dat ze graag alternatieven zouden zien voor het traditionele systeem.

Uitdagen van de status quo

Het systeem lijkt winst in het centrum van de transactie te hebben geplaatst, in plaats van de kopers en verkopers van huizen. Commissies zijn een belangrijk twistpunt. Overweeg: Dezelfde agent die werkt aan een thuistransactie van $ 400.000 en een thuistransactie van $ 800.000, verdient twee keer zoveel aan de laatste, vaak voor dezelfde hoeveelheid werk.

Hier zijn enkele gezond verstand oplossingen die algemeen moeten worden overwogen.

1. Vaste commissiekosten: sommige bedrijven beginnen een deel van deze commissies terug in de portemonnee van hun klanten te stoppen door verkopers een vast bedrag in rekening te brengen, ongeacht de prijs van het huis.

2. Technologie-adoptie: zoals blijkt uit de groei van Zillow en online onderzoek, willen consumenten een meer technologiegedreven vastgoedproces. Technologie kan de kosten voor makelaars en agenten verlagen en de consumentenervaring verbeteren door transparantie en eenvoud te creëren.

3. Transparantie van de vergoedingen: Kopers moeten zich ervan bewust zijn dat het niet “gratis” is om een ​​makelaar in te huren om een ​​huis te kopen. De tijdkosten van de makelaar zijn ingebouwd in de prijs van het huis en worden afgeschreven over de looptijd van de lening. Aankoopmakelaars moeten worden betaald voor hun tijd en talenten, maar het bedrag dat ze ontvangen moet worden bekendgemaakt voordat de makelaar wordt aangenomen of een huis laat zien.

4. Consumenteneducatie: We hebben meer formeel en informeel onderwijs nodig over het huidige vastgoedmodel en -proces. Hoe je een huis koopt of verkoopt, leer je niet op school. Gezien de grote impact van eigenwoningbezit op het eigen vermogen, zou dat misschien ook zo moeten zijn. Door consumenten te helpen beter opgeleid en mondiger te worden, kunnen we iedereen in staat stellen een slimmere vastgoedconsument te worden.

5. Provisiekortingen: indien mogelijk kunnen agenten overwegen een deel van hun commissie aan de klant terug te betalen om een ​​huis te helpen betalen. De realiteit is dat agenten soms weken of maanden besteden aan het helpen van een klant bij het vinden van huisvesting. Ze zetten hun tijd op het spel zonder garantie dat de klant een huis koopt. In andere gevallen vindt de klant het huis online en opent de makelaar gewoon een deur en helpt met het aanbod en de onderhandeling. In deze gevallen kan het eigen vermogen dicteren dat 3% van de aankoopprijs buitensporig is.

6. Versterking van de opleiding van agenten. Een van de redenen waarom commissies hoog blijven, is te wijten aan het groeiende aantal agenten dat strijdt om hetzelfde aantal aanbiedingen. Er zijn zeer lage toetredingsdrempels voor degenen die een erkende makelaar willen worden. Door de eisen en training van nieuwe agenten drastisch te verhogen, kunnen de meer ervaren en efficiënte agenten hun totale kosten verlagen terwijl ze een ongelooflijk inkomen verdienen.

7. Consolidatie van diensten: Een ander aspect van het vastgoedsysteem dat de kosten en complexiteit verhoogt, is het feit dat u met verschillende bedrijven moet werken die kosten aan de transactie toevoegen. Door een aantal van deze diensten te consolideren, konden we een veel klantgerichter model zien. U kunt de kosten in elke fase van de transactie verlagen en tegelijkertijd het algehele proces voor de klant verbeteren.

Of de evolutie van het huisvestingssysteem nu wel of niet opzettelijk is gedwarsboomd, de beste manier om te zorgen voor blijvende vooruitgang is het initiëren van verandering. Het systeem moet geherstructureerd worden waarbij de eigenaar centraal staat, zodat meer mensen de Amerikaanse droom weer kunnen omarmen.

Leave a Comment