Een rechtbank in Californië heeft zojuist onroerend goed teruggegeven dat in 1924 van een zwarte familie was afgenomen. Dit zou het begin kunnen zijn van een golf van herverdeling.

Gouverneur Gavin Newsom van Californië schudt Anthony Bruce de hand nadat hij het wetsvoorstel heeft ondertekend om het land van Manhattan Beach terug te geven aan zijn familie.Ringo HW Chiu / Geassocieerde pers

  • De staat Californië gaf het land terug aan de familie Black die het jaren geleden had ingenomen.

  • Het is de eerste keer dat zwarte Amerikanen land claimen dat van hen is geconfisqueerd door een prominent domein.

  • Activisten willen dat dit een precedent is, maar er zijn logistieke hindernissen.

De familie Bruce eist hun land terug. Dit is de eerste keer dat zwarte Amerikanen met succes land hebben teruggewonnen dat de regering van hen heeft afgenomen, waardoor hoop wordt gewekt voor gezinnen zoals zij die hun huis in de Amerikaanse geschiedenis hebben verloren.

De familie heeft het eigendom teruggevorderd dankzij een wet die in september werd ondertekend door de gouverneur van Californië, Gavin Newsom. In 1924 gebruikte de stad Manhattan Beach een prominent landgoed om land van de Bruces in beslag te nemen, volgens het kantoor van Newsom. Het eminente domein is een wet die de overheid toestaat om land dat eigendom is van individuen te nemen en terug te vorderen voor openbaar gebruik. Het proces omvat een vergoeding voor de voormalige landeigenaren, maar ze hebben verder geen keuze om hun eigendom op te geven.

Newsom stond het land af aan de afstammelingen van Willa en Charles Bruce, die Manhattan Beach verlieten na racistische intimidatie door de Ku Klux Klan en hun blanke buren in de vroege jaren 1900. Willa en Charles transformeerden het pand in het eerste resort voor zwarten in het westen kust, noemde het “Bruce’s Lodge”, toen segregatie hen weghield van de meeste andere stranden.

De KKK probeerde het complex af te branden. Bewoners van White Manhattan Beach vielen de gasten van het resort lastig.

De stad nam het land over en beweerde dat het er een openbaar park van wilde maken – dat is nooit gebeurd. Het werd als leeg land achtergelaten voordat het werd overgedragen aan de staat en vervolgens aan LA County.

De regering van Manhattan Beach erkende expliciet het racistische motief achter de inbeslagname van Bruce’s Lodge twintig jaar later in een artikel geschreven door een van de gemeenteraadsleden die ervoor gestemd hadden, Frank Doherty, voor de inbeslagname van Bruce’s Lodge. Redondo-reflex krant.

“We dachten dat het negerprobleem onze vooruitgang zou stoppen”, schreef hij in 1945. “We moesten deze twee blokken verwerven om het probleem op te lossen, dus stemden we om ze te veroordelen en er een stadspark van te maken. We moesten onszelf beschermen.”

Er zijn nog steeds obstakels om in het hele land zwarte aarde terug te winnen

De historische familiezaak Bruce inspireert anderen die hopen dat het als een precedent zal dienen. Experts zeggen echter dat het bewijzen van het oorspronkelijke eigendom een ​​hele opgave kan zijn.

Kavon Ward, de mede-oprichter van Where is My Land, hielp namens de familie Bruce het gevecht te leiden. Ze vertelde maandag aan de Washington Post dat ze van meer dan 100 mensen had gehoord die bereid waren te zeggen dat ze een legitiem recht op eigendom hadden dat op dat moment niet van hen was.

Het terrein van de Bruce in Manhattan Beach was relatief duidelijk – hun historische claim op het pand was goed gedocumenteerd door hun terrein en het geweld waarmee ze werden geconfronteerd. Weinig andere gevallen worden ondersteund door de geschreven geschiedenis.

De historische inbeslagname van zwart eigendom staat centraal in de hedendaagse verschillen tussen zwarte en blanke rijkdom in de Verenigde Staten. In het eerste kwartaal van 2020 bezat 44% van de zwarte huishoudens hun huis, volgens het US Census Bureau, terwijl 73,7% van de blanke gezinnen dat van hen bezat. Deze kloof is groter in individuele steden – slechts ongeveer 25% van de zwarte gezinnen in Minneapolis bezit bijvoorbeeld hun huis, volgens een onderzoek van Redfin.

De typische zwarte familie heeft volgens de Federal Reserve slechts ongeveer 10% van de rijkdom van de gemiddelde blanke familie. Verschijnselen zoals redlining, blockbustings – waarvan de gevolgen zelfs na de goedkeuring van de Fair Housing Act van 1968 aanhouden – zijn ook verantwoordelijk voor de stagnatie van het eigenwoningbezit en de rijkdom van zwarten in de Verenigde Staten.

Als het gaat om eminente domeinen, blijft dit soort verbinding met het land dat ooit in het bezit was van zwarten in het volle zicht: zelfs onze meest uitgestrekte nationale iconen, zoals Manhattan’s Central Park, zijn niet immuun. .

Lees het originele artikel op Business Insider

Leave a Comment