Betaalbaar wooncomplex in aanbouw in het universiteitsdistrict van Tampa

Betaalbare appartementen zijn hard nodig in Tampa Bay na een jaar van recordhuurstijgingen. Maar ze zijn vooral nodig in het universiteitsdistrict van Tampa, zeggen degenen die daar een nieuwe compound bouwen.

De appartementen, genaamd Uptown Sky, zijn in aanbouw op de kruising van 12th Street en Fletcher Avenue nadat het project in september van start ging.

Wanneer het complex klaar is, zal het 61 eenheden tellen, allemaal gereserveerd voor mensen die minder verdienen dan het gemiddelde inkomen van de regio. Dit betekent dat, afhankelijk van het type unit en het aantal mensen in het huishouden, ze beschikbaar zullen zijn voor gezinnen die tussen $ 25.850 en $ 55.860 verdienen, zei een van de ontwikkelaars.

“De wijk Uptown heeft een decennialange geschiedenis als een plek waar de armen oude units verhuren… in samenwerking met de University Area Community Development Corporation. “Een gebouw als dit, in een gebied met zoveel slordige opties voor bewoners, gaat hen een betere kwaliteit van leven geven.”

Verwant: In Tampa Bay zijn drie minimumloonbanen nodig om huur te verdienen, zegt het rapport

De totale kosten van het complex zullen naar verwachting 17,9 miljoen dollar bedragen, zei hij. Het project wordt gefinancierd door een combinatie van obligaties uitgegeven door de Hillsborough County Housing Finance Authority, een laagrentende county-lening en een fiscaal aftrekbare investering door de ziektekostenverzekeraar Aetna, aldus een persbericht.

Naar verwachting wordt het complex eind volgend jaar opgeleverd.

Alle plattegronden zullen twee of drie slaapkamers bevatten, omdat de ontwikkeling is gericht op gezinnen, zei Wilson.

Er is geen formele wachtlijst voor Uptown Sky, hoewel geïnteresseerde huurders zich kunnen registreren op de website van de ontwikkeling om op de hoogte te worden gehouden wanneer het onroerend goed vragen begint te ontvangen, waarschijnlijk rond augustus. Wilson zei dat zodra de aanvragen zijn geopend, het op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt, zodat de mensen die ze het snelst indienen als eerste in aanmerking komen.

Hij zei ook dat hij verwacht dat de vraag het aantal beschikbare appartementen zal overtreffen.

“We hebben 61 eenheden, maar we zullen zeker 500 mensen op de wachtlijst hebben als we de applicaties openen,” zei Wilson.

Verwant: Beleggers kopen huizen in Tampa Bay tegen recordkoersen, waardoor er hevige concurrentie ontstaat

Naast de appartementen zal Uptown Sky ook programma’s voor huurders aanbieden, zeiden de ontwikkelaars, zoals zwemlessen in het zwembad van het resort, yoga en karate. Ook komt er een computerlokaal met cursussen cv schrijven, solliciteren en andere professionele vaardigheden.

De naam van het project is gekozen na een reeks evenementen voor omwonenden, zegt Sarah Combs, CEO van de University Area Community Development Corporation. De “sky” is geïnspireerd door Blue Sky Gemeenschappen.

Volg de krantenkoppen van Tampa Bay

Abonneer u op onze gratis DayStarter-nieuwsbrief

We voorzien je elke doordeweekse ochtend van het laatste nieuws en de informatie die je nodig hebt.

Jullie zijn allemaal geregistreerd!

Wilt u meer van onze gratis wekelijkse nieuwsbrieven in uw inbox? Laten we beginnen.

Ontdek al uw opties

“Dit nummer van Bruno Mars, Upscale funk, was destijds erg populair’, zegt Combs. “Dus Uptown Sky werd geboren. “

Leave a Comment