All Things Real Estate: technologie heeft makelaars geholpen tijdens pandemie

Om sinds 1993 fulltime in het bedrijf te zijn en te beseffen hoe technologisch geavanceerd de industrie in die tijd is geweest, is vrij opmerkelijk en soms overweldigend voor velen. Destijds ontvingen we wekelijks gedrukte boeken die op donderdag en vrijdag bij ons werden afgeleverd met vermelding van nieuwe aanbiedingen op de markt en eventuele wijzigingen in bestaande eigendommen. Het kostte veel werk om de nodige wijzigingen aan te brengen, met gedocumenteerde documentatie van leveranciers en eindeloze faxen, om te voltooien wat vandaag een paar minuten kost. Wat een verspilling van tijd, maar dat was alles wat we hadden. Onze huidige updates zijn sneller, nauwkeuriger en efficiënter in realtime. Destijds was het publiek niet op de hoogte van onze “eigen” informatie.

De afgelopen 15 jaar hebben echter een revolutie plaatsgevonden in het openstellen van voorheen verborgen en geheime informatie voor het publiek en technologie heeft het voor iedereen mogelijk gemaakt om toegang te krijgen en op dezelfde pagina te staan. Met deze verandering was het publiek beter opgeleid en bespaarden makelaars tijd en arbeid, wat gelijk staat aan een betere bekendheid van eigendommen. Helaas waren velen in de branche van mening en sommigen geloven nog steeds dat al deze nieuw blootgestelde informatie een cascade van problemen en uitdagingen heeft geopend. Het verwijderde ook de “eigenaar” die agenten hadden over die gegevens.

Een probleem dat zich voordeed was wie wie vertegenwoordigde bij de transactie, aangezien er vóór januari 1998 geen echte agentuurwet was en makelaars en agenten beide partijen in een geschil hebben vertegenwoordigd. Maar aangezien er genoeg klachten zijn ontvangen over frauduleuze en stiekeme oplichting, heeft dit geleid tot strengere wetten om kopers, investeerders, verkopers en huurders, evenals makelaars en verkopers te beschermen.

De afgedrukte formulieren moesten door iedereen die bij de transacties betrokken was bij het eerste contact worden ondertekend om erachter te komen wie u vertegenwoordigde. Tegenwoordig zijn we in staat om het proces drastisch te versnellen door de technologie te gebruiken in een programma genaamd docu-sign (of een bijlage bij een e-mail) om documenten te verzenden en te ontvangen (en dat is toegestaan ​​voor een rechtbank) naar al die deelnemers in de verkoop, investering of verhuur van woningen en bedrijfspanden.

Met de komst van de Covid-19-pandemie, Covid-onthullingen, eerlijke huisvestingswetten en ethiek, zijn er veel meer documenten om aan alle betrokken partijen te presenteren en technologie heeft het veel gemakkelijker en toegankelijker gemaakt om de vereiste documenten te kunnen verzenden. in beide richtingen en teken voor de vertoningen. Tijdens de pandemie was het een echte zegen om de nodige applicaties voor kopers, investeerders en huurders te hebben om te ondertekenen, te dateren en terug te sturen, zodat deze documentatie vóór elk bezoek aan noteringsmakelaars en agenten kon worden doorgegeven.

Hoe moeilijk en problematisch de pandemie ook is voor de wereld, stel je voor dat zonder programma’s en technologie het onmogelijk zou zijn geweest om zaken te doen door de vereiste en noodzakelijke documenten uit te wisselen. We zijn zo afhankelijk van technologie. Vastgoed is nog steeds een individuele aangelegenheid en tegenwoordig zijn we meer dan ooit noodzakelijk met behulp van technologie om te helpen bij de transactie voor degenen die proberen het moeilijke en stressvolle proces van begin tot eind te doorlopen.

Een belangrijke vraag is echter wanneer ons vervallen en verouderende elektriciteitsnet opnieuw zal falen (of mogelijk gesaboteerd zal worden) voor een langere periode, en wat ons back-upsysteem is om onze technologie en onze bedrijven te laten werken. Voorlopig is er nog geen! In 1965 en 2003 hadden we stroomstoringen waardoor burgers en hun bedrijven in duisternis werden gehuld. In februari 2021 droegen extreme weersomstandigheden in Texas bij aan het uitvallen van het gedereguleerde elektriciteitsnet. De Verenigde Staten en individuele staten hebben duidelijk geen back-upsysteem (hoewel sommige grote bedrijven UPS’en (ononderbroken stroombronnen) en enorme generatoren hebben (de meeste creditcardmaatschappijen doen dat) die ze online houden, maar het is een wisselvallige oplossing en lost niet ieders problemen op.

Wanneer zal de federale regering de realiteit inzien van wat absoluut noodzakelijk is? Ik hoop dat een deel van het Build Back Better-infrastructuurplan om ons afnemende elektriciteitsnet te moderniseren en te verbeteren ons echt naar de toekomst zal brengen om ervoor te zorgen dat toekomstige storingen tot het verleden behoren. Helaas kan onze technologie niet werken zonder voldoende vermogen. Om het efficiënt te laten functioneren en om onze bedrijven te laten slagen en bloeien, moet ons lokale en nationale elektriciteitsnet aanzienlijk worden verbeterd.

Wanneer en hoe snel deze verbeteringen en upgrades van onze infrastructuur zullen plaatsvinden, raadt niemand. Maar ze moeten worden gedaan om de Verenigde Staten concurrerend te laten zijn in de mondiale zakenwereld, anders zal het eindresultaat zijn dat we achterblijven bij China en andere opkomende economieën.

Philip A. Raices is de eigenaar / makelaar van Turn Key Real Estate op 3 Grace Ave Suite 180 in Great Neck. Hij heeft 40 jaar ervaring in de vastgoedsector en is afgestudeerd aan het Realtor Institute (GRI) en Certified International Property Specialist.

Leave a Comment