50% van de transacties kan worden gedaan in crypto, bullish op NFT’s

Cryptocurrency vindt zijn weg naar onroerend goed, het nieuwste teken van het geleidelijke gebruik van digitale munten in dagelijkse transacties buiten de markthandel – en ten minste één topmakelaar denkt dat dit nog maar het begin is.

Lane Rettig, een voormalig hoofdontwikkelaar van Ethereum cryptocurrency (ETH-USD), kocht onlangs een appartement van 3,5 miljoen dollar in Central Park North in Harlem, New York. De verkoop, geleid door vastgoedmakelaar SERHANT en NestSeekers International, is het record voor de grootste condominiumovereenkomst in Harlem dit jaar tot nu toe.

Rettig betaalde het appartement op de ouderwetse manier – met dollars. Maar Ryan Serhant – CEO en oprichter van de onroerendgoedmakelaardij die zijn naam draagt ​​- gelooft heilig in crypto in onroerend goed. Rettig is symbolisch voor veel van de kopers die hij nu ziet, die rijkdom hebben opgebouwd in crypto die op zoek is naar onroerend goed, zei Serhant.

“We zien nog veel meer” [crypto buyers] nu dat we alleen in 2020 en de eerste helft van 2021 deden’, vertelde Serhant aan Yahoo Finance. “Mensen hebben rijkdom vergaard, nu proberen ze erachter te komen hoe ze het kunnen behouden, en ze zeggen: laat me het in een tastbaar goed stoppen.”

Hij voegde eraan toe: “Op dezelfde manier waarop geldrijke mensen geld van banken halen en in onroerend goed stoppen als een soort inflatiehedge, zien we iets soortgelijks met de cryptogemeenschap. Klanten zijn op zoek naar manieren om te diversifiëren.

Volgens Serhant hebben mensen zoveel rijkdom gecreëerd in cryptoassets dat ze de aankoopprijs met 50-70% kunnen verlagen met behulp van de cryptocurrency. Dan financieren ze het resterende bedrag omdat het resterende bedrag nu zo klein is.

“Normaal gesproken zouden ze het appartement niet eens kunnen betalen als u naar een bank was gegaan en de standaard kredietwaardigheid had gekregen in vergelijking met uw W-2’s,” vertelde hij Yahoo Finance. “Dus het stelt het pand open voor nog meer mensen. “

De vastgoedprofessional werkt aan een volledig crypto-deal van bijna $ 40 miljoen, een penthouse in een lager gelegen Manhattan zonder leningen, en stond erop dat de markt meer van deze deals zou zien.

Er is al een stroom aan woningen in New York City geweest – evenals skihuizen aan de westkust – die in volledige crypto zijn verkocht.

Dit is aan het begin van de crypto-ruimte, maar Serhant voorspelde dat in de komende vijf jaar 50% van de onroerendgoedtransacties in de Verenigde Staten op de een of andere manier met cryptocurrency zal worden gedaan.

Momenteel is een belemmering voor verdere adoptie de volatiliteit van crypto en het onvermogen van financiële instellingen om het in hun boeken te houden. Toch gelooft Serhant dat er uiteindelijk directe wallet-to-wallet-transacties zullen zijn waarbij de crypto onmiddellijk van koper naar verkoper kan worden overgedragen.

Hij gelooft ook dat nieuwe ontwikkelingsprojecten die bouwleningen afbetalen uiteindelijk zullen worden verrekend met Bitcoin (BTC-USD) of Ethereum.

“Het is er nog niet, maar we komen er wel”, zei hij tegen Yahoo Finance.

Crypto zal onroerendgoedcontacten veranderen

MILJOEN NEW YORK DOLLAR LIJST – Afgebeeld: Ryan Serhant – (Foto door: Greg Endries / Bravo / NBCU Photo Bank via Getty Images)

Bij de aankoop van zijn eigendom in Harlem flirtte Rettig met – maar besloot uiteindelijk niet – crypto te gebruiken voor de aankoop.

“We hebben een eerlijk gesprek gehad met de ontwikkelaar over de mogelijkheid om dit in crypto te doen. Ze waren er heel ruimdenkend over’, vertelde Rettig aan Yahoo Finance, voordat hij de meer traditionele route nam om het huis met drie slaapkamers en twee badkamers te sluiten met panoramisch uitzicht op Central Park.

Rettig zei dat het meer een logistiek compliance-probleem was voor de ontwikkelaar en hoe hij het ontvangt en een deal houdt met in crypto luidende schulden. Toch zei hij dat hij geloofde dat hij een iets grotere hypotheek kon krijgen vanwege de crypto-activa die hij bezit.

Desalniettemin draait het bij Serhant om de toekomst van blockchain in onroerend goed.

“We ondertekenen nog steeds contracten via internet met een pdf-handtekening en e-mailen ze vervolgens op dezelfde manier als in 1996. We zijn technologisch niet gevorderd in de manier waarop we onroerend goed kopen en verkopen”, legt Serhant uit.

Crypto, zo betoogde hij, “gaat daar verandering in brengen. U ondertekent contracten in de vorm van een NFT”, voegde hij eraan toe. “We gaan het waarschijnlijk geen NFT noemen. U zult altijd het gevoel hebben dat u een contract tekent.

Bovendien is hij van mening dat de manier waarop het contract wordt vastgehouden, vastgelegd, vastgehouden en gevolgd, op de blockchain zal zijn in de vorm van een niet-fungible token (NFT), die de deur opent naar massale investeringen en eigendom van luxe onroerend goed. Hij ziet een toekomst waarin hele transacties met NFT kunnen worden uitgevoerd en zelfs kunnen worden gebruikt om huur te innen.

“Je wordt in feite een belegger zonder alle kopzorgen”, vertelde hij aan Yahoo Finance. “Het is veel veiliger; en ik denk dat je veel van dit soort dingen gaat zien.

Zie voor meer informatie over cryptocurrency:

Dogecoin, wat is het? Hoe het te kopen?

Ethereum: wat is het en hoe investeer je erin?

De 21 beste crypto-leiders om naar te kijken in de tweede helft van 2021

Leave a Comment