4 steden die naar verwachting in 2022 hete vastgoedmarkten zullen zijn

So De National Association of Realtors (NAR) meldt dat de mediane verkoopprijs van bestaande eengezinswoningen in het derde kwartaal van 2021 is gestegen tot $ 363.700 jaar-op-jaar, een nieuw record met prijsstijgingen in dubbele cijfers van 78% van de 183 brengt de grote tracks van de commerciële groep op de markt.

Sommige markten waren echter heter dan andere, en met het einde van het jaar lijkt het nu een goed moment om te zien waar de groei in de toekomst het sterkst zou kunnen zijn. We hebben hier veel op vertrouwd Zillow gegevens geanalyseerd in een lijst door Nationaal Hypotheek Nieuws die we zullen gebruiken om vier bijzonder veelbelovende locaties te selecteren voor vastgoedinvesteerders om te overwegen.

We richten ons hier op woninggroei, maar vastgoedsectoren staan ​​niet los van elkaar, noch van de macro-economie. De snelgroeiende woninggroei is een reactie op de beschikbaarheid van banen die voldoende betalen om dat soort prijzen te ondersteunen. Deze werkgevers stimuleren, zelfs met de prevalentie van thuiswerken, ook het gebruik van kantoorruimte en fysieke detailhandel, vooral bij essentiële diensten zoals supermarkten en apotheken, zal toenemen met de bevolking.

De skyline van Austin met de vlag van Texas op de voorgrond.

Bron afbeelding: Getty Images.

1. Austin, Texas

Zillow voorspelt dat de prijs van een huis in de hoofdstad van Texas in mei 2022 met 37,1% op jaarbasis zal stijgen, de hoogste in het land. De deelstaatregering, de culturele en muziekscene en een grote universiteit zijn hier al lang gevestigd, maar dat is niet wat al die wolkenkrabbers bouwt die nu de skyline domineren, en er zullen er nog meer volgen. .

Dit is de bloeiende technologiesector, met grote nieuwkomers zoals Orakel (NYSE: ORCL) en Je bent hier (NASDAQ: TSLA) meedoen Dell Technologies (NYSE: DELL) en talloze andere grote en kleine bedrijven, die een migratie voeden die Austin en zijn uitgestrekte buitenwijken jarenlang warm wil houden, terwijl de gebieden Austin en San Antonio steeds dichter bij een fusie komen in slechts één.

Artist's weergave van de skyline en woestijn van Phoenix.

Bron afbeelding: Getty Images.

2. Feniks

De huizenprijzen in Phoenix zullen naar verwachting tegen mei 2022 jaar-op-jaar met 26,2% stijgen, waardoor het de vierde plaats op de Zillow-lijst wordt. In de Valley of the Sun woeden er oorlogen op het gebied van huisbiedingen. Gepensioneerden waren lange tijd de motor van de bevolkingsgroei, maar nu sluiten gezinnen zich bij ons aan die uit duurdere gebieden komen.

Het is al de thuisbasis van acht Fortune 500-bedrijven, de staatsoverheid en enkele grote universiteiten, technologie en logistiek zorgen hier ook voor groei. Ook staat Phoenix vaak op de lijst van plekken waar grote leveranciers van bedrijfsruimte nieuwe magazijnen en distributieruimtes bouwen. Een voorbeeld: Prologis (NYSE: PLD), de grootste onder de industriële vastgoedbeleggingstrusts (REIT’s), zegt hier nu 70 industriële eigendommen te bezitten.

Trouwens, Phoenix werd de vijfde grootste stad van het land in de 2020-telling en haalde Philadelphia in. Kortom: er zijn meer mensen, meer vraag en meer zaken waar vastgoedinvesteerders in vrijwel elk segment van kunnen profiteren.

Uitzicht op San Jose, Californië vanaf een hoge heuvel.

Bron afbeelding: Getty Images.

3. San José, Californië

Zillow voorspelt dat de huizenprijzen in San Jose tegen mei met 24,5% op jaarbasis zullen stijgen, de zevende op de lijst. Zelfs met de migratie van bedrijven en mensen naar meer betaalbare omgevingen, is het nog steeds de citadel van hightech, met mensen als appel (NASDAQ: AAPL), Alfabet (NASDAQ: GOOGL), Meta-platforms (NASDAQ: FB), en meer met elk tienduizenden mensen in de regio.

Er blijft ook veel deeg over. Makelaar zei: Nationaal Hypotheek Nieuws dat contante kopers – vaak vinnen – meer dan 20% van de markt vertegenwoordigen, in een markt waar één op de 797 mensen meer dan $ 30 miljoen waard is.

Al deze geldstroom kan ook bijdragen aan een gezonde markt voor lokale investeringen in winkel- en kantoorruimte. Bovendien is het gewoon een hele fijne plek om te wonen en te werken – met uitzondering van bosbranden en aardbevingen – en het ligt dicht bij San Francisco en enkele van de meest schilderachtige strandsteden van de staat.

Uitzicht op Boise, Idaho, met Capitol en bergen.

Bron afbeelding: Getty Images.

4. Boise, Idaho

De huizenprijzen in Boise zullen naar verwachting in mei 2022 met 23,3% op jaarbasis stijgen, de 10e snelste op de Zillow-lijst, en een lokale geldschieter zei Nationaal Hypotheek Nieuws dat het concurreert op een markt die nu 35% contante kopers heeft.

Deze toestroom van geld komt van een toestroom van mensen die migreren naar deze hoofdstad en universiteitsstad, die veel kleiner is dan de anderen op de lijst. Het ligt ook dicht bij bergen en buitenattracties, waardoor het een lifestyle-bestemming is geworden voor een hele nieuwe menigte mensen die vanuit huis kunnen werken of goedbetaalde banen kunnen vinden in de bloeiende tech-scene.

Een aangenaam klimaat en culturele attracties zorgen er ook voor dat mensen hier verblijven, en er zijn zelfs meer dan 50 wijnmakerijen in Treasure Valley, het laaglandgebied tussen de bergen dat Boise en de omliggende gemeenschappen omvat.

Groeiende steden, nu en in de toekomst

Elk van deze vier grootstedelijke gebieden heeft zijn eigen attracties en redenen waardoor ze commerciële en residentiële bestemmingen klaar zijn voor verdere groei en investeringen in 2022 en daarna. Dit zijn natuurlijk slechts vier van de vele voorbeelden, maar ze zijn een goede plek voor vastgoedbeleggers die hun eigen horizon – en hun portefeuilles – willen verbreden om nu te beginnen met zoeken, of het nu gaat om hun volgende buy-out in. Stock Exchange. de sector of een eigen pand.

10 aandelen die we verkiezen boven Oracle
Wanneer ons bekroonde team van analisten aandelenadvies heeft, kan het de moeite lonen om te luisteren. De nieuwsbrief die ze al meer dan tien jaar hebben, Motley Fool Aandelenadviseur, heeft de markt verdrievoudigd.*

Ze hebben zojuist onthuld wat volgens hen de tien beste aandelen zijn die beleggers op dit moment kunnen kopen … en Oracle was daar niet een van! Dat klopt – ze denken dat deze 10 aandelen nog betere koopjes zijn.

Bekijk de 10 acties

* De portefeuilleadviseur keert terug op 10 november 2021

Suzanne Frey, executive bij Alphabet, is lid van de raad van bestuur van The Motley Fool. Randi Zuckerberg, voormalig directeur van marktontwikkeling en Facebook-woordvoerder en zus van Meta Platforms CEO Mark Zuckerberg, is lid van de raad van bestuur van The Motley Fool. Marc Rapport bezit aandelen Alphabet (A-aandelen). The Motley Fool bezit en adviseert aandelen Alphabet (A-shares), Alphabet (C-shares), Apple, Meta Platforms, Inc., Prologis, Tesla, Zillow Group (A-shares) en Zillow Group (C-shares). The Motley Fool beveelt de volgende opties aan: maart 2023 lang bellen voor $ 120 bij Apple en maart 2023 kort bellen voor $ 130 bij Apple. The Motley Fool heeft een openbaarmakingsbeleid.

De standpunten en meningen die hierin worden uitgedrukt, zijn de meningen en meningen van de auteur en komen niet noodzakelijk overeen met die van Nasdaq, Inc.

Leave a Comment