Zwart stel klaagt makelaar aan nadat ‘ras de enige reden was dat huis ondergewaardeerd was’

Een zwart stel in Californië klaagde een makelaardij aan nadat hun huis met 50% in waarde was gestegen toen een blanke vriend zich voordeed als hun eigenaar.

Paul, 45, en Tenisha Tate Austin, 42, lieten hun huis in januari taxeren op $ 989.000 (£ 748.000) door een taxateur, nadat ze het oorspronkelijk voor $ 550.000 hadden gekocht in 2016, meldt ABC7.

De waarde steeg echter tot ongeveer $ 500.000 (£ 378.000) toen het paar een blanke vriend vroeg om Tenisha te imiteren en de waarde steeg tot $ 1.482.000 (£ 1.120.000).

Het echtpaar diende een terechte huisvestingsklacht in tegen Janette Miller, haar bedrijf Miller en Perotti Real Estate Taxateurs, Inc. en het nationale taxatiebedrijf AMC Links, LLC voor het prijsverschil van $ 487.500 (£ 368.500) met betrekking tot beide beoordelingen.

Tegoed: Google Maps

Ze zeggen dat de makelaar die de eerste beoordeling gaf, uitdrukkingen gebruikte als ‘Marin City is een apart gebied’, waarvan ze zeiden dat het rasgerelateerd was.

Eigenaren beschrijven het als “een klap in het gezicht” voordat hun tweede beoordeling wordt goedgekeurd.

Tenisha zei: ‘We hadden een gesprek met een van onze blanke vrienden en ze zei: ‘Geen probleem. Ik zal Tenisha zijn. Ik zal wat foto’s van mijn familie meenemen”.

“Ze wekte de indruk dat ons huis van haar was.

“Er zijn implicaties voor ons vermogen om generatierijkdom op te bouwen of dingen door te geven als onze huizen 50% minder worden beoordeeld.

“Ik las de beoordeling, ik keek naar het nummer en ik dacht: ‘Dit is geweldig’.”

Krediet: ABC7
Krediet: ABC7

De man en vrouw vragen om een ​​juryrechtspraak wegens raciale vooroordelen, terwijl ze een aanklacht willen indienen.

Paul voegde toe: “We denken dat de blanke dame ons eigendom wilde devalueren omdat we in een zwarte buurt zijn en het huis eigendom was van een zwarte familie.

“Mijn maag doet pijn, mijn hoofd doet pijn door wat we hebben meegemaakt.

“Ik wens dit niemand toe, ik wil verandering zien.

“Ik wil niet dat mijn kinderen hiermee te maken krijgen.”

Krediet: ABC7
Krediet: ABC7

Julia Howard-Gibbon, de advocaat van het paar, zei: “Er zijn zeker dingen aan deze klacht die bijzonder sterk zijn.

‘Ze zijn eigenlijk het huis uitgekomen.’

Advocaten van de Austines merkten op: “Marin City heeft een lange geschiedenis van onderwaardering op basis van stereotypen, rode lijnen, discriminerende beoordelingsnormen en echte of vermeende raciale demografie.”

LADbible heeft contact opgenomen met Miller & Perotti voor commentaar.

Leave a Comment