Voormalig Manchester Bank-gebouw verhuist van evenementenlocatie naar vastgoedkantoor

Dit 101 jaar oude gebouw op 1129 Hull Street was Mechanics and Merchants Bank. (Foto’s van Mike Platania)

Na voor de tweede keer in twee jaar tijd van eigenaar te zijn veranderd, krijgt een voormalig bankgebouw in Manchester een nieuw leven als kantoorruimte voor een lokale makelaardij.

Bloom Real Estate kocht het oude Mechanics and Merchants Bank-gebouw aan 1129 Hull Street voor $ 890.000.

Shana bloei

De 4.800 vierkante meter grote ruimte stelt Bloom-eigenaar Shana Bloom en haar team van vier agenten in staat om de coworking-ruimte van Scott’s Addition’s Gather te verlaten.

Bloom zei dat hij vond dat de tijd was gekomen om hun eigen niche en extra merkzichtbaarheid veilig te stellen.

“We werken 100% op verwijzing en we besteden geen tijd of middelen aan zelfpromotie, dus zichtbaarheid was een beetje de bedoeling”, zei ze. “We zijn een klein bedrijf, maar we doen veel zaken in Richmond. Dit is een grote stap voor ons.

Het 101 jaar oude gebouw, onlangs de thuisbasis van de evenementenlocatie The Bankuet Place, bevindt zich op de hoek van 12th Street en Hull Street, tegenover het nieuwe Philly Vegan-restaurant..

Bloom kocht het pand op 22 november. De verkoper was Chesterfield Jones Homes Custom Building-ontwikkelingsbedrijf, dat het gebouw had gekocht in een veiling in 2019 van eigendommen die verband houden met de worstelende lokale zakenman Michael Hild. Jones betaalde $ 825.000 voor het 4.800 vierkante meter grote gebouw en het staat sindsdien leeg. Er is nooit een plan ingediend voor het eigendom van Jones.

Bloom komt oorspronkelijk uit Charlottesville en werkt sinds 2005 als residentiële makelaar in de regio Richmond. Ze werd onafhankelijk en begon haar eigen makelaardij in 2017, waarbij ze huizenkopers en -verkopers vertegenwoordigde in de markten van Richmond en Charlottesville.

Bloom is van plan om het gebouw medio 2022 te betrekken, en ze zei dat ze hoopte historische belastingkredieten te gebruiken om haar kantoorrenovatie en de toevoeging van daktoegang te financieren.

Ondanks zijn leeftijd, zei Bloom dat het gebouw in goede staat van onderhoud verkeerde.

Ooit was er een evenementenlocatie in het gebouw, maar die staat de laatste jaren leeg.

“Het plan is om liefdevol te herstellen wat ik kan van zijn historische karakter”, zei Bloom. “Hij was al een tijdje op de markt. Eerlijk gezegd komen er altijd dingen op mijn bureau en ik denk dat het echt zijn achtergrond (natuur) is die echt mijn aandacht trok en het potentieel dat hij heeft.

Sommige van de andere Hild-eigendommen die eerder werden geveild, komen ook weer tot leven, waaronder de site van de voormalige Lighthouse Diner in Hull Street 1228, die nu op weg is om een ​​gebouw voor gemengd gebruik met 24 appartementen te worden.

Hild wacht ondertussen op een uitspraak van een federale rechter in New York over het al dan niet toekennen van vrijspraak of een nieuw proces nadat hij door een jury is veroordeeld voor zijn rol in een prijsregeling. Leef financieel goed. Hild’s verzoek stelde hem in staat te wachten om te worden veroordeeld en hij blijft in afwachting van de beslissing op vrije voeten.

• BizSense-hoofdredacteur Michael Schwartz heeft bijgedragen aan dit rapport.

Leave a Comment