Voormalig CEO van Real Estate Private Equity Firm veroordeeld tot 5 jaar voor $ 58 miljoen effectenfraude | USAO-SDNY

Damian Williams, procureur van de Verenigde Staten voor het zuidelijke district van New York, heeft aangekondigd dat ERIC MALLEY, oprichter en voormalig directeur van de private equity-onderneming MG Capital Management LP, vandaag door de Amerikaanse districtsrechter Edgardo Ramos is veroordeeld tot 60 maanden gevangenisstraf gevangenis in verband met een effectenfrauderegeling waarin hij op frauduleuze wijze honderden individuen misleidde om in totaal ongeveer $ 58 miljoen te investeren in twee vastgoedbeleggingsfondsen. MALLEY pleitte schuldig voor rechter Ramos op 20 mei 2021.

De Amerikaanse advocaat Damian Williams zei: “Jarenlang heeft Eric Malley investeerders opgelicht door valse beloften te doen over zichzelf, zijn geloofsbrieven, zijn staat van dienst en de staat van zijn vastgoedbeleggingsfondsen. De zin van vandaag geeft een belangrijk signaal af dat een dergelijk bedrog ernstige gevolgen heeft. “

Volgens de aantijgingen in de aanklacht, informatie waaraan Malley schuldig heeft gepleit, andere gerechtelijke documenten en verklaringen afgelegd in openbare gerechtelijke procedures:

MALLEY richtte rond januari 2013 MG Capital Management LP (“MG Capital”) op en was vanaf die tijd tot ongeveer december 2019 CEO en Chief Investment Officer. Tijdens deze periode richtte MALLEY twee fondsen Real Estate Investment Trust op (gezamenlijk “de Fondsen” genoemd). ) – MG Capital Management Residential Fund III (“Fonds III”), circa februari 2014 en MG Capital Management Residential Fund IV (“Fonds IV”), circa september 2017.

MALLEY beloofde, tijdens de werving van investeerders en gedurende de hele levensduur van de Fondsen, dat de Fondsen een kans bieden om een ​​aandelenbelang te bezitten in honderden luxe, inkomstengenererende eigendommen in Manhattan, volgens een strategie van schuldenvrije investeringen die zogenaamd gebaseerd zijn op geavanceerde eigendomsrechten analyse die MALLEY in de loop van zijn carrière in de vastgoedsector heeft ontwikkeld. MALLEY prees twee eerder zogenaamd uiterst succesvolle fondsen die hij had gecreëerd, Fonds I en Fonds II; verzekerde beleggers dat de Fondsen schuldenvrij zouden en waren; en gaf aan dat de eigendommen van de Fondsen voornamelijk zouden zijn verhuurd aan huurdersbedrijven, waaronder, onder andere, bekende technologiebedrijven en een vooraanstaande in New York gevestigde universiteit waarmee Malley reeds bestaande overeenkomsten had. Maar MALLEY’s verklaringen waren vals. Fondsen I en II bestonden niet. De Fondsen waren niet vrij van schulden, maar hadden veeleer gehypothekeerde eigendommen. De panden waaruit de Fondsen bestonden, werden bijna volledig verhuurd aan individuele huurders en niet aan bedrijven. Malley had niet de zakelijke relaties of reeds bestaande overeenkomsten die hij opperde. De Fondsen bezaten aanzienlijk minder eigendommen dan MALLEY had vertegenwoordigd. En hoewel Malley beloofde dat de investeringen volledig beschermd waren tegen verlies, waren ze dat niet.

MALLEY heeft via deze en andere frauduleuze verkeerde voorstelling van zaken ongeveer 335 investeerders ertoe aangezet om in totaal ongeveer $ 58 miljoen in de Fondsen te investeren. Samen hebben de fondsen miljoenen dollars aan verliezen geleden en worden momenteel geliquideerd.

* * *

Naast de gevangenisstraf werd MALLEY, 51, uit New Canaan, Connecticut, veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijk en bevolen om een ​​bedrag van $ 33.249.822.12 en een verbeurdverklaring van 5 $ 625.747.45 terug te geven.

Deze kwestie wordt behandeld door de Werkgroep Effecten en Grondstoffen van het Bureau. De plaatsvervangend procureur van de Verenigde Staten, Elizabeth A. Hanft, heeft de leiding over de vervolging.

Leave a Comment