Klein: ondersteunen nationale demografische trends de aanhoudende vraag naar onroerend goed in Aspen-Snowmass? | Onderneming


De algehele levensvatbaarheid van een vastgoedmarkt wordt bepaald door verschillende factoren. Uiteraard zijn er bepaalde factoren, zoals vraag en aanbod van woningen op de markt en het potentieel voor economische groei binnen een gemeenschap die de markt beïnvloedt. Daarnaast kunnen andere basisfactoren, zoals de nabijheid van een markt tot aantrekkelijke gebieden, de populariteit van een bepaalde vastgoedmarkt doen afnemen of toenemen. Misschien wel een van de belangrijkste factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het voorspellen van de gezondheid van een markt, is de demografie van de omgeving en nationale demografische trends. Een diepere duik in de nationale demografische trends kan ons een idee geven of we in de toekomst een aanhoudende vraag naar onroerend goed in heuvelachtige gebieden in gebieden zoals Aspen-Snowmass kunnen verwachten.

De studie van demografie is uiteindelijk de studie van mensen en hoe hun acties de samenleving en de vastgoedmarkten kunnen beïnvloeden. Demografie kan een aantal onderwerpen omvatten, waaronder leeftijd, ras, geslacht, inkomensniveaus en andere factoren die deskundigen in staat stellen te onderscheiden hoe groepen mensen zullen reageren op bepaalde variabelen in relatie tot andere. De vier Amerikaanse bevolkingsgroepen die in de gaten moeten worden gehouden voor aanwijzingen over de toekomstige vraag naar woningen in skigebieden als Aspen-Snowmass, zijn de babyboomgeneratie geboren tussen 1946 en 1964, generatie X geboren tussen 1965 en 1976, de millennials geboren tussen 1977 en 1995 en generatie Z, geboren na 1996.

Babyboomers tellen rond de 74 miljoen en zijn nu tussen de 57 en 75 jaar oud. De leden van Generatie X, die slechts 49 miljoen tellen, zijn nu tussen de 45 en 56 jaar oud. De millenniumgeneratie telt 86 miljoen mensen en is nu tussen de 26 en 44 jaar oud. Ten slotte vertegenwoordigt Generatie Z een record van 86 miljoen mensen van 25 jaar en jonger. Uit onderzoek blijkt dat de maximale leeftijdsgroep voor het kopen van een tweede woning tussen de 45 en 55 jaar ligt, wat ook overeenkomt met de meest betaalde jaren.

Babyboomers, die de afgelopen 25 jaar de vraag naar resortvastgoed hebben gestimuleerd, gaan nu in recordaantallen met pensioen. Hun invloed op de vastgoedmarkten van skiresorts zal waarschijnlijk afnemen naarmate ze met pensioen gaan en minder gaan verdienen. Gen X-kopers zijn waarschijnlijk nu en in de nabije toekomst het grootste segment van kopers die resorteigendommen kopen, aangezien ze zich nu in hun beste inkomstenjaren bevinden, op de voet gevolgd door millennials, die nu begin tot midden veertig bereiken. Op het hoogtepunt van hun carrière en in staat om op afstand te werken, waren generatie X – gevolgd door millennials – de groepen die de afgelopen 18 maanden in grote aantallen steden verlieten vanwege de pandemie en zich vestigden in badplaatsen zoals Aspen-Snowmass . Dit heeft waarschijnlijk geleid tot de recente enorme vraag naar onroerend goed in onze lokale markt.

Zal deze ongekende vraag in de toekomst waarschijnlijk aanhouden? Het antwoord hangt af van verschillende factoren. Zolang skiën, snowboarden en leven in de bergen populair blijven, en er zijn geen aanwijzingen dat dit in de nabije toekomst niet het geval zal zijn, zullen generatie Xers en millennials de vraag naar de levensstijl van de Canadese skiresorts in de komende tien jaar waarschijnlijk stimuleren. Aangezien Generatie Y de op één na grootste demografische groep in de geschiedenis is, onmiddellijk gevolgd door Generatie Z, de grootste generatie in de geschiedenis, lijkt het redelijk om aan te nemen dat er in de toekomst een sterke vraag zal zijn naar de levensstijl in de bergen. De enige factoren die in de nabije toekomst een onderbreking in de vraag naar onroerend goed in de bergen zouden kunnen veroorzaken, zouden een economische recessie zijn en Gen X, momenteel de meest actieve kopers van onroerend goed in resorts, is ongeveer de helft van de bevolking. generatie, wat een voorbode zou kunnen zijn van een vertraging van de vraag naarmate we deze kloof tussen babyboomers en millennials dichten.

We weten nog steeds niet welke impact Gen Z zou kunnen hebben op de toekomstige vraag naar onroerend goed in skigebieden. Wat we op dit moment weten, is dat leden van Generatie Z sterk aangetrokken worden door het stadsleven. Bloomberg meldde onlangs dat de neiging van Gen Z om in een grote stad te willen wonen sterk is, zozeer zelfs dat de trend “de jeugd” is genoemd – dat wil zeggen, een nieuw type gentrificatie dat specifiek is voor de leeftijd. Een ander gebied waar er een duidelijk verschil lijkt te zijn van generatie op generatie, is de populariteit van kortetermijnverhuur en flatgebouwen. Uit een recent onderzoek van Phocuswright, een toonaangevende onderzoeksgroep in de reisindustrie, blijkt dat reizigers van 35 jaar en jonger de voorkeur geven aan kortetermijnverhuur en flatgebouwen. Dit is de leeftijdsgroep die is opgegroeid tijdens de trend van shared services zoals Airbnb, VRBO en Uber. Vanwege hun impact op gemeenschappen en woonwijken, worden kortetermijnverhuur en condominiumwoningen in de meeste skigebieden controversieel. Vanuit demografisch perspectief zal er waarschijnlijk een groeiende vraag zijn naar kortetermijnverhuur en kortetermijnflatgebouwen, en de langetermijnvooruitzichten voor onroerend goed in skiresorts zien er ook goed uit.

Lori en William Small, CCIM zijn erkende experts in luxe en commercieel vastgoed bij Coldwell Banker Mason Morse in Aspen. Ze zijn te vinden op hun website theSmallsaspen.com of per e-mail op thesmalls@theSmallsaspen.com.

Leave a Comment