Huizenkopers van vandaag maken zich het meest zorgen over recente prijsstijgingen

in een recente eerste dinsdag enquête werd de lezers gevraagd wat ze van de dringende zorgen kopers ontmoetten elkaar in 2021.

Een significante 59% van de lezers zei de omvang van de immensiteit van onroerend goed prijs sprongen sinds medio 2020 is tegenwoordig de meest zorgwekkende factor voor kopers.

Andere respondenten hadden verschillende antwoorden op deze vraag, waaronder:

  • 34% verwijst naar a gebrek selectie uit de woningen die te koop staan; en
  • 7% verwijst naar a vergroten in de tarieven voor hypotheekaankoop die aan kopers in rekening worden gebracht

Noot van de redactie – De respondenten kregen ook de keuze of het gebrek aan beschikbare informatie over de te koop aangeboden woningen de grootste zorg was voor kopers, hoewel deze optie geen stemmen kreeg.

Om historische context te bieden, werden een paar jaar geleden soortgelijke enquêtevragen aan lezers gesteld. In een 2018 eerste dinsdag enquête werden lezers ook gevraagd naar de grootste zorgen van kopers, met antwoorden variërend van:

  • 47% zegt prijsinflatie;
  • 45% zegt stijgende rentetarieven; en
  • 8% zegt afgewezen aanbiedingen.

Het onderzoek van 2018 laat een pre-pandemische woningmarkt zien. Beide onderzoeken wijzen echter op dezelfde grote zorg die lezers waarnemen: aanzienlijke prijsstijgingen.

Bijbehorend artikel:

Prijzen voor geschakelde woningen in Californië

Meer recentelijk, in september 2021, bleven de huizenprijzen in Californië stijgen, hoewel hun omvang sinds medio 2021 is afgenomen. Jaar na jaar waren de huizenprijzen in Californië gemiddeld:

  • 19% hoger in het lagere niveau;
  • 20% hoger in het intermediaire niveau; en
  • 22% hoger in de bovenbouw.

Deze snel stijgende prijzen zijn natuurlijk een van de grootste zorgen van huizenkopers. De huizenprijzen zijn voornamelijk gestegen als gevolg van een onbalans in de steeds stijgende prijzen van Californië vraag naar voor nieuwe en beschikbare woningen inventaris. Daarnaast zijn de stijgingen van de huizenprijzen gevoed door lage rentetarieven, aangezien huizenkopers in 2020-21 in aanmerking kwamen voor meer kapitaal.

Kopers kunnen echter verwachten dat de prijzen aan de horizon zullen afkoelen. Met het recente einde van de moratorium op executies, verwachten dat gedwongen verkopen worden toegevoegd aan de inventaris van Multiple Listing Service (MLS), waardoor de prijzen onder druk komen te staan. Ook zullen de prijzen onder neerwaartse druk komen te staan ​​door zowel de stijgende hypotheekrente als de afnemende impact van de stimuleringsmaatregelen van de overheid.

Verwacht dat de huizenprijzen vanaf 2022 zullen stabiliseren en dalen, tot een dieptepunt rond 2024-2025. Voordat een duurzaam en evenwichtig herstel vorm krijgt op de woningmarkt, moeten alle werken verloren in de recessie van 2020 zal moeten worden herwonnen. In september 2021 hadden we nog iets meer dan een miljoen banen onder die doelstelling, en het is onwaarschijnlijk dat de volledige werkgelegenheid op zijn vroegst vóór 2024 zal terugkeren.

Bijbehorend artikel:

Banen verhuizen onroerend goed

Leave a Comment