GW zoekt vastgoedinvesteerder voor één Washington Circle | GW vandaag

George Washington University heeft behouden Savills, een adviesbureau voor commercieel vastgoed, om de universiteit te helpen bij het zoeken naar een vastgoedinvesteerder of -ontwikkelaar voor het aangaan van een langjarige erfpacht of de aankoop van het onroerend goed dat GW momenteel bezit in One Washington Circle.

Het pand, dat sinds 2001 eigendom is van GW, functioneerde als een hotel genaamd het One Washington Circle Hotel tot afgelopen augustus, toen de universiteit derde- en vierdejaarsstudenten binnenhaalde op grond van een deal om de studenten te huisvesten. terwijl Thurston Hall is gerenoveerd.

Historisch gezien waren het gebouw en de grond eronder eigendom van GW en werden ze recentelijk geëxploiteerd door een extern vastgoedbeheerbedrijf Modus Hotels, als vastgoedbelegging. De vastgoedbeleggingen van de universiteit genereren inkomsten voor academische prioriteiten.

De timing van een voltooide transactie is afhankelijk van de belangstelling van de markt en de kwaliteit van de ontvangen aanbiedingen met als doel deze vastgoedtransactie tegen de zomer van 2022 af te ronden. Hierdoor kunnen studenten die momenteel in deze woning wonen tot het einde van het lopende academiejaar blijven .

De koper (of huurder van de grond) bepaalt alle plannen voor het toekomstige gebruik of de herontwikkeling van het onroerend goed.

Het One Washington Circle-hotel is al vele jaren een waardevolle investering voor de universiteit, maar het vormt niet het hart van onze academische missie”, zegt Bruno Fernandes, vice-president Financiën en penningmeester. “De huidige staat van kapitaalmarkten en de vraag naar meergezinswoningen en hoteleigendommen in Washington, DC maken dit een ideaal moment om het onroerend goed op de markt te brengen en een verkoop of erfpacht van dit bezit te onderzoeken ter ondersteuning van onze academische doelen. “

Leave a Comment