Dublin ondertekent verordening afgewezen door Commercial Real Estate Community

DUBLIN, Ohio (COLUMBUS BUSINESS FIRST) – Commerciële makelaars zeggen dat een nieuw bewegwijzeringsbeleid in Dublin een negatief effect kan hebben op hun vermogen om onroerend goed op de markt te brengen en te verkopen.

In april keurde de gemeenteraad van Dublin een verordening goed die nieuwe beperkingen stelt aan de grootte, locatie, verlichting en tijdsbeperkingen voor alle bewegwijzering in de stad. Onder het nieuwe beleid mogen utiliteitsborden slechts 30 aaneengesloten dagen en niet meer dan 90 per jaar worden getoond. Het beleid beperkt ook de grootte van panelen tot een maximale oppervlakte van 16 vierkante voet, naast andere beperkingen die zijn bedoeld om ‘de esthetiek van de gemeenschap’ te beschermen.

Deze beperkingen zijn een probleem voor de commerciële vastgoedsector, zegt Brent Swander, CEO van Columbus Realtors. Columbus Business First, omdat bewegwijzering een belangrijkere rol speelt bij de verhuur van bedrijfsruimten dan bij woningen.

De commerciële kant van de industrie heeft geen gecentraliseerde database zoals die wordt gebruikt door residentiële agenten. Vanwege het ontbreken van een gecentraliseerde database, moeten makelaars, makelaars en anderen “alle tools in hun toolkits gebruiken”, zegt Scott Hrabcak, executive vice-president van Columbus Realtors bij HER Commercial Real Estate Services.

Hrabcak zei dat veel bedrijfseigenaren rond eigendommen rijden en als de borden niet groot genoeg zijn of niet lang genoeg staan, kunnen ze ze misschien missen.

Tijdlijnen kunnen een bijzondere uitdaging zijn voor gebouwen met meerdere huurders. Als een gebouw bijvoorbeeld 30 huurders heeft, zei Hrabcak, is het moeilijk om het hele jaar door slechts 90 dagen een vermelding achter te laten, omdat de huur meerdere keren per jaar wordt verlengd.

“Je verliest de mogelijkheid om potentiële gebruikers vast te leggen die oprecht geïnteresseerd zouden kunnen zijn in de structuur als je buiten de voorgeschreven termijn van 90 dagen gaat”, zei Hrabcak.

Beschikbare kantoorruimte wordt meestal ongeveer zes maanden voor de vacature als beschikbaar vermeld, en in Dublin duurt het meestal ongeveer 14 maanden om te verhuren, zei Swander.

“Een bord wordt gebruikt om een ​​pand op de markt te brengen lang voordat het leeg komt te staan”, zei Swander. “Het is bijna een status in de woningmarkt, en daarom werkt een limiet van 90 dagen gewoon niet. “

Lindsay Weisenauer, directeur communicatie en openbare informatie in Dublin, zei dat het stadspersoneel vertegenwoordigers van het bedrijfsleven heeft ontmoet nadat het beleid was aangenomen en de dialoog met hen voortzet.

Ze zei dat het amendement geen beperkingen bevatte op de naam of het telefoonnummer van een makelaar, maar in plaats daarvan gericht was op voorzieningen voor tijdelijke borden die “reageren op de tijd, plaats en locatie. manier, zoals aantal borden, hoogte, plaatsing van borden, verlichting , en tijdsbeperking voor een bepaald teken.

“Het doel van de gemeenteraad is om de esthetiek te verbeteren”, zei Weisenauer in een e-mail.

Swander zei dat Dublin de enige markt in centraal Ohio is met een dergelijke verordening.

Swander en Hrabcak zeiden dat ze met de stad blijven samenwerken om een ​​bedrijfsvriendelijke oplossing te bieden en haar zorgen weg te nemen. Swander en andere vertegenwoordigers van de industrie ontmoetten het personeel voor Thanksgiving, terwijl ze blijven pleiten voor oplossingen en compromissen met de verordening.

Swander zei dat een van de oplossingen die ze naar de stad brachten, was om de grootte van de borden te koppelen aan de grootte van het perceel en de verkeersborden “veel groter” te laten blijven.

“We willen samenwerken met de stad”, zei Swander.

Ga voor meer zakelijk nieuws naar ColumbusBusinessFirst.com.

Leave a Comment