Denkt u erover om te beginnen met beleggen in onroerend goed? 4 tips voor beginners

U zult vaak horen dat de sleutel tot het succes van een belegger ligt in het aanhouden van een gediversifieerde portefeuille. En voor u kan dat betekenen dat u in de vastgoedsector stapt als uw portefeuille grotendeels beperkt is tot aandelen en obligaties.

Maar voor het eerst in onroerend goed gaan, kan ontmoedigend zijn. Hier zijn enkele tips om u op weg te helpen.

1. Beoordeel uw risicobereidheid

Net zoals sommige aandelen risicovoller zijn dan andere, kunnen de elementen van beleggen in onroerend goed ook variëren in termen van risico. Het kopen van fysieke eigendommen is bijvoorbeeld een wat riskant vooruitzicht, zeker gezien de vele dingen die mis kunnen gaan.

Bron afbeelding: Getty Images.

Stel, u besluit een inkomenswoning te kopen. Dit huis kan in de loop der jaren veel reparaties nodig hebben – reparaties die uw winst opslokken. Het kan ook zijn dat u moeite heeft om huurders voor uw woning te vinden of dat u uiteindelijk huurt aan huurders die ofwel niet op tijd betalen of uw huis met respect behandelen.

Dat wil niet zeggen dat het kopen van inkomenseigendommen een slecht idee is. Maar als u het meer risicomijdende type bent, kunt u overwegen geld in REIT’s of vastgoedbeleggingstrusts te steken.

REIT’s vereisen niet dat u echte eigendommen bezit. In plaats daarvan investeert u in bedrijven die onroerend goed exploiteren en er inkomsten mee verdienen.

Er zijn verschillende soorten REIT’s waarin u kunt beleggen, elk met zijn eigen risico’s. REIT’s in winkelcentra zijn tegenwoordig wat riskanter vanwege het recordaantal winkels dat de afgelopen jaren is gesloten. Industriële REIT’s zijn mogelijk minder riskant vanwege een toename van de digitale verkoop, waardoor de behoefte aan magazijnen en distributiecentra is toegenomen.

Uiteindelijk moet u behoorlijk wat onderzoek doen voordat u uw portemonnee laadt. Maar weten waar je staat vanuit een risicoperspectief is een essentiële eerste stap.

2. Bepaal hoeveel tijd u aan uw portfolio moet besteden

Bepaalde vastgoedbeleggers hebben de mogelijkheid om in te grijpen. En als dat het geval is, kunt u heel goed inkomenswoningen kopen en deze voor korte of lange termijn verhuren.

Aan de andere kant, als u niet veel tijd heeft om te investeren in het ondersteunen van uw investeringen, wilt u zich misschien niet aanmelden om huiseigenaar te worden of om in de woningverandering te stappen. In plaats daarvan kunt u overwegen REIT’s te kopen, waar u niets hoeft te doen.

3. Teken uw investeringsvenster

Veel mensen kopen aandelen met de bedoeling ze vele jaren aan te houden, zodat ze waarde kunnen winnen. Misschien wilt u een vergelijkbare benadering volgen voor beleggen in onroerend goed – of misschien niet. De keuze is aan u, maar het is belangrijk om te weten met welk investeringsvenster u te maken krijgt.

Als u onroerend goed als een kortetermijninvestering beschouwt, is het omkeren van een huis een optie om te overwegen, omdat u hierdoor snel een behoorlijke winst kunt maken. Als u een langetermijnbenadering volgt, is het kopen van inkomenseigendommen die in waarde stijgen iets dat u misschien wilt overwegen, en dat geldt ook voor het kopen van REIT’s.

4. Kijk of het loont om samen te werken

Als u overweegt te investeren in fysieke eigendommen, kan het de moeite waard zijn om samen te werken met een andere belegger. U en een partner kunnen niet alleen uw middelen bundelen om meer eigendommen te beveiligen, maar u zult ook iemand hebben om het werk mee te delen.

Stel, u besluit een inkomenswoning te kopen en u wilt het onderhoud of de inning van de huur niet uitbesteden aan een beheerder. Als u een partner heeft om mee te investeren, heeft u iemand met wie u het onderhoud en de administratieve werkzaamheden kunt delen.

Klaar om te starten?

Investeren in onroerend goed kan zeer lucratief zijn, en hoe eerder u begint, hoe meer mogelijkheden u heeft om uw vermogen in deze ruimte te laten groeien. Deze tips zouden u moeten helpen om aan de slag te gaan en een portfolio op te bouwen dat u op een dag behoorlijk rijk kan maken.

Leave a Comment