Dan Gilbert voegt Detroit’s Cadillac Tower toe aan zijn vastgoedimperium

Dan Gilbert breidde zijn enorme vastgoedportefeuille in Detroit uit met de aankoop van de Cadillac Tower op dinsdag, meldden meerdere nieuwszenders.

Gilbert’s vastgoedbedrijf Bedrock kocht het 40 verdiepingen tellende gebouw aan Cadillac Square voor een niet nader genoemde aankoopprijs, hoewel Crain’s Detroit Business, die de deal voor het eerst meldde, zei dat een bron dicht bij de zaak zei dat het voor ongeveer $ 36 miljoen was verkocht.

De aankoop van het grotendeels lege kantoorgebouw, gelegen aan Cadillac Square 65, markeert een terugkeer naar de strategie van Gilbert om gebouwen in het centrum van Detroit te kopen. Aan het begin van het laatste decennium kocht Gilbert verschillende gebouwen in het centrum van de stad en renoveerde deze.

In de tweede helft van het afgelopen decennium zei Gilbert echter dat de stad een gebrek aan hoogwaardige kantoorruimte had en nieuwbouw nodig had om bedrijven aan te trekken. Kort daarna kondigde hij het Hudson-siteproject aan, dat oorspronkelijk was ontworpen om groter te zijn dan de RenCen, maar werd verkleind tot 49 verdiepingen.

De verkoop van de Cadillac Tower is mogelijk Bedrocks grootste aankoop sinds 2015, toen Gilbert de wolkenkrabber One Detroit Center in het centrum kocht voor meer dan $ 100 miljoen. In de afgelopen jaren heeft Gilbert ook het Buhl-gebouw in het centrum van Detroit en het bankfiliaal van Comerica in het centrum van Detroit gekocht. Bedrock heeft meer dan 90 eigendommen in beheer in het centrum van Detroit.

Cadillac Tower in het centrum van Detroit.

De voormalige eigenaar, zakenman Zaid Elia, kocht de Cadillac Tower drie jaar geleden voor 24 miljoen dollar, meldde Crain’s Detroit Business, maar zette het een paar maanden later te koop.

Een woordvoerder van Bedrock reageerde niet op een verzoek om commentaar. Een voicemailbericht en een e-mail met het verzoek om commentaar bij de Elia groep werden niet onmiddellijk teruggestuurd.

Elia is ook eigenaar van het gebouw aan 511 Woodward Ave., waar het eerste Capital One-merkcafé van Michigan, het Ford Building op Griswold Street, de Anchor Bar op West Fort Street en het Parc Restaurant op Campus Martius zijn gevestigd.

Volgend op:De Hudson-site van Dan Gilbert blijft bijna 4 jaar na de baanbrekende onvoltooid

Volgend op:Ontwikkelaar plant enorme toren voor voormalige Joe Louis Arena-site

Op woensdag 9 juni 2010 hangt een spandoek van Quicken Loans aan de Cadillac Tower in Detroit. (

De Cadillac-toren, die in 1927 werd geopend, is ontworpen door de firma Bonnah & Chaffee in de laat-gotische stijl, met terracotta en gouden accenten, en is sindsdien continu in gebruik, volgens HistoricDetroit.org. John Barlum, die een vastgoedbedrijf bezat en aanvankelijk zijn geld verdiende via de vleesverpakkingsactiviteiten van zijn vader, financierde de constructie, zei HistoricDetroit.org. Het gebouw staat ook wel bekend als de Barlum-toren.

Neem contact op met Adrienne Roberts: amroberts@freepress.com.

Leave a Comment