Blijft bedrijfsruimte in 2022 aan de top?

Industrieel vastgoed was de afgelopen tien jaar een van de best presterende investeringen in commercieel vastgoed (CRE’s). Volgens NAREIT-gegevens hebben Industrial Real Estate Investment Trusts (REIT’s) de afgelopen vijf jaar beter gepresteerd dan alle andere commerciële REIT’s per sector. Sinds begin 2021 heeft de industriële sector een jaarlijks totaalrendement behaald van 32,38% volgens de National Council of Real Estate Investment Trustees (NCREIF), meer dan het dubbele van de volgende CRE-sector.

Gedurende deze periode hebben investeerders veel geld verdiend aan de uitzonderlijke groei van deze industrie, waardoor veel investeerders zich afvragen waar de industrie naartoe gaat en of deze industrie in 2022 haar leidende titel zal kunnen behouden. .

Bron afbeelding: Getty Images.

Blijft de industriële vraag in 2022 behouden?

Vraag en aanbod zijn de belangrijkste bepalende factor voor het groeipotentieel van industrieel vastgoed in 2022, en op dit moment wijzen alle tekenen op een aanhoudende vraag tot ver na 2022. De explosieve groei van het afgelopen decennium voor de industriële sector is grotendeels te danken aan de opkomst van elektronische handel. Naarmate meer en meer mensen online winkelen, ontstaat er een toenemende vraag naar industrieel vastgoed om de levering en verzending van goederen te vervaardigen, op te slaan en te coördineren.

Van 2014 tot 2020 groeide de e-commerceverkoop met 220% tot $ 4,28 biljoen in 2020. Met dit soort cijfers lijkt het misschien alsof deze trend niet kan worden volgehouden, maar de verkoop van de e-commerce maakt minder dan 20% uit van alle detailhandelszaken. verkopen, wat betekent dat er nog steeds een enorm groeipotentieel is.

Een rapport gepubliceerd door Prologis (NYSE: PLD), een van de grootste industriële REIT’s, gaf een overzicht van de vraatzuchtige vraag waarmee de sector tegenwoordig wordt geconfronteerd. De leegstand bereikte een historisch dieptepunt van 3,9%, terwijl de huurgroei kwartaal op kwartaal met 7,1% steeg doordat huurders streden om ruimte. Netto-verwijderingen bereikten ook een nieuw hoogtepunt van 280 miljoen vierkante voet year-to-date. Magazijnen, en met name logistieke en distributiecentra, ervaren een sterke vraag, maar nieuwe drivers zouden de aanhoudende vraag naar alle industriële eigendommen in 2022 en daarna kunnen ondersteunen.

Uitdagingen in de toeleveringsketen over de hele wereld brengen de productie terug naar de Verenigde Staten. Dit helpt om de nieuwe langetermijnvraag naar industriële ruimte buiten traditionele magazijnen te stimuleren. Productiecentra die producenten hier in de Verenigde Staten bedienen, zien een toenemende vraag. Volgens een recent rapport van Jones Lang LaSalle, klein tot middelgroot industrieel vastgoed ervaart de grootste vraag onder bedrijfsruimten als gevolg van last mile-installaties; logistieke centra die de laatste stap zijn in de levering van e-commerce; en kritieke diensten, zoals verzending binnen twee dagen.

Onafhankelijkheid eigendomsvertrouwen is een van de weinige industriële REIT’s die een aanzienlijk deel van zijn portefeuille heeft gewijd aan kleine en middelgrote industriële eigendommen die deze niche bedienen en grotendeels een van de redenen waarom IRT in staat is geweest om beter te presteren dan alle andere concurrenten in de sector. 2021.

Alle tekens zeggen “ja”

De leveringen van industriële ruimten en nieuwbouw nemen af ​​in 2021, terwijl de netto-opname voor industriële ruimtes het hoogste niveau ooit bereikt, wat betekent dat er het komende jaar niet veel zorgen zijn over de ontwikkeling. Boston liep voorop voor de industriële vraag in 2021, terwijl andere steden langs de oost- en westkust snel volgden, wat betekent dat deze gebieden het komende jaar ook nieuwe kansen kunnen bieden. Het lijkt erop dat 2022 weer een waanzinnig jaar gaat worden voor de industriële sector, waardoor het nu een geweldige kans is om te investeren in enkele van de beste industriële REIT’s.

Dit artikel vertegenwoordigt de mening van de auteur, die het misschien niet eens is met de “officiële” aanbevelingspositie van een premium Motley Fool-adviesdienst. We zijn bont! Het uitdagen van een beleggingsthese – zelfs een van onze eigen – helpt ons allemaal kritisch na te denken over beleggen en beslissingen te nemen die ons helpen slimmer, gelukkiger en rijker te worden.

Leave a Comment