Begrijp de belangrijkste trends die onroerend goed in 2022 zullen vormgeven

T3 Sixty, een advies- en analysebureau voor vastgoedbeheer, heeft het 2022 Swanepoel Trends Report (STR) uitgebracht, het 17e jaarverslag dat de belangrijkste trends identificeert en analyseert die de makelaardij in residentieel vastgoed voor de toekomst zullen vormgeven. op twee jaar.

Het rapport biedt meer dan 200 pagina’s diepgaand onderzoek, analyse en strategie om marktleiders te helpen een diepgaand begrip te krijgen van de krachten die de evolutie van de industrie vormgeven en hoe ze snel en bewust kunnen reageren. Het rapport van dit jaar behandelt de belangrijkste trends die de industrie naar onbekend terrein katapulteren dat wordt gedomineerd door grote, goed gefinancierde megabedrijven, private equity en een formidabele golf van nieuwe spelers en modellen.

STR 2022 omvat de volgende negen trends in hun eigen hoofdstukken:

 • Trend 9 – De impact van nieuwbouw: de invloed van woningbouw op de aanhoudend lage woningvoorraad in het land
 • Trend 8 – Het medialandschap voor residentieel vastgoed: een analyse van de belangrijkste informatiebronnen in de sector
 • Trend 7 – De magie van de filiaalmanager en hoe hem te vinden: hoe aan te nemen en te behouden voor deze essentiële makelaarsrol
 • Trend 6 – The Wave of Technology Consolidation: hoe het versnelde tempo van de overnames van brokerage-technologie van invloed is op beursvennootschappen
 • Trend 5 – CoStar Group: Inside Residential Real Estate’s nieuwe zwaargewicht: de exploitant van het dominante commerciële vastgoedportaal van het land duikt in de residentiële sector
 • Trend 4 – Vastgoed en de grote shuffle: hoe de pandemie de migratie en de gewoonten van vastgoedconsumenten beïnvloedde
 • Trend 3 – De revolutie in vastgoedfinanciering: een end-to-end digitale transactie aanpakken door financiële innovaties
 • Trend 2 – Stijgend private equity-vastgoed: de groeiende invloed van particuliere investeerders op de sector
 • Trend 1 – Transformatie versnellen: de industrie gaat een nieuw tijdperk in

Leidinggevenden kunnen een fysiek exemplaar van het rapport kopen op t3trends.com en digitale toegang kopen op t3intel.com. Een audioversie zal later in december beschikbaar zijn.

Hieronder worden enkele trends nader toegelicht.

Consolidatie van brokerage-technologieën

De miljarden dollars die de afgelopen jaren in de residentiële vastgoedsector zijn geïnvesteerd, hebben bijgedragen aan een toenemend aantal technologie-acquisities, wat een grote invloed kan hebben op makelaars en teams die afhankelijk zijn van technologiesystemen van derden om te functioneren.

Tussen januari 2019 en september 2021 heeft de sector 34 overnames van vastgoedtechnologie meegemaakt. Het is een koopwaas in slechts 21 maanden en vertegenwoordigt de periode van grote verandering en versnelling waarmee de industrie wordt geconfronteerd als we 2022 naderen.

Sommige overnames kunnen ooit open technologie bezitten, prijzen en diensten wijzigen en in het algemeen een product veranderen. Anderen kunnen verbeteringen introduceren, nieuwe diepere integraties tot stand brengen en een robuuster product leveren.

Om het gemakkelijker te maken de lopende consolidaties te begrijpen, heeft T3 Sixty drie hoofddoelen geïdentificeerd die bedrijven hebben bij het verwerven van vastgoedtechnologiebedrijven. Dit zijn:

 • Product ontwikkeling
 • Marktpenetratie
 • Uitbreiding van de markt

Deze rapporttrend categoriseert de 34 deals, identificeert de strategieën die ze vertegenwoordigden voor de overnemende partij en geeft lezers een idee van hoe deze overnames hun technologiestrategieën op de lange termijn beïnvloeden en wat ze eraan moeten doen en die welke zeker zullen plaatsvinden in de toekomst.

Bepaalde consolidaties maken technologieën bijvoorbeeld exclusief voor het netwerk van een overnemende partij, zoals de overname in 2019 door RE/MAX van de voorspellende marketingsoftwareleverancier First. Sommige consolidaties, zoals die van Constellation Real Estate Group, dat van januari 2019 tot september 2021 vijf bedrijven heeft overgenomen, creëren uitgebreidere platforms waaruit makelaars en agenten kunnen kiezen.

Door de nuances van elk doel te begrijpen, krijgen makelaars en teamleiders inzicht in hun technische stapel. Daarnaast geeft het hoofdstuk details over hoe het acquisitiepotentieel van een technologie het beste kan worden beoordeeld en hoe het beste kan worden gewerkt in een omgeving waar acquisities op elk moment kunnen plaatsvinden.

De grote herschikking

De grote veranderingen in het leven en het bedrijfsleven die verband houden met de Covid-19-pandemie markeren echt blijvende verandering in de plaatsen waar Amerikanen wonen en werken. Deze trend uit STR 2022, The Great Reshuffling, analyseert hoe thesisverschuivingen de huidige woningmarkt beïnvloeden en wat makelaars en makelaars mee moeten nemen van deze belangrijke verschuiving.

Een van de grote ideeën bij het analyseren van mobiele data in verband met de pandemie is dat Covid-19 niet noodzakelijk nieuwe mobiele trends heeft gecreëerd, maar sommige van de trends die zich al lang ontwikkelen, zoals de migratie van grotere, hogere -geprijsde steden naar goedkopere steden. kosten, meer landelijke gebieden.

Het aantal gebruikers van realtor.com dat op zoek was naar eengezinswoningen in landelijke gebieden, steeg in juni 2021 met 18,7% ten opzichte van juni 2019. Dit is de grootste toename van alle soorten gebieden in deze periode.

Natuurlijk hebben landelijke gebieden – die grotere ruimtes bieden tegen over het algemeen lagere kosten – niet alleen aandacht gekregen in de nasleep van de pandemie. Tweederangssteden hebben ook opmerkelijke aandacht getrokken. Van juni 2020 tot juni 2021 zijn de huizenprijzen bijvoorbeeld het meest gestegen in de volgende steden: Boise, Idaho; Austin, Texas; Provo, Utah; Colorado Springs, Colorado; en Youngstown, Ohio (de top 15 in het hoofdstuk).

Een nieuwe stap

De belangrijkste trend in 2021 is de vorming van een nieuwe fase van bedrijfsinnovatie in de continue evolutie van de vastgoedsector, de grote versnelling.

De enorme bedragen aan financiering, snelle technologische ontwikkeling en nieuwe bedrijfsmodellen die de afgelopen tien jaar zijn ontstaan, hebben de industrie tot hyperdrive gekatalyseerd en zullen de concurrerende omgeving voor dit tijdperk bepalen. De vorige etappes duurden gemiddeld 10 tot 15 jaar, en deze nieuwe etappe is pas in 2021 van start gegaan.

Enkele van de kenmerken van deze fase zijn een toenemende concentratie van productie en marktaandelen bij de grootste vastgoedondernemingen in het land, de groei van financiering door de overheid en private equity als een belangrijke concurrentiefactor, en de toetreding tot en de ontwikkeling van goed gekapitaliseerde bedrijven zoals Zillow Group en CoStar Group, die gedurfde en interessante stappen zullen nemen.

Het hoofdstuk beschrijft de details en kenmerken van deze nieuwe handelsmijlpaal voor de branche en enkele suggesties over hoe makelaars en teams zich het beste kunnen aanpassen.

Leidinggevenden kunnen een fysiek exemplaar van het rapport kopen op t3trends.com en digitale toegang kopen op t3intel.com.

Over T3 Sixty

T3 Sixty is een vertrouwd adviseur en managementadviesbureau in de woningmakelaardij. T3 Sixty biedt ook uitgebreide data- en onderzoeksdiensten om slimme verandering en groei te bewerkstelligen. Ga voor meer informatie naar t360.com.

Over het Swanepoel Trends Report

Sinds 2006 heeft T3 Sixty elk jaar een diepgaande blik geworpen op de belangrijkste trends die de makelaardij in residentieel vastgoed vormgeven en de resultaten gepubliceerd in het Swanepoel Trends Report. Het meer dan 200 pagina’s tellende rapport heeft talloze nationale prijzen gewonnen, waaronder de hoogste onderscheidingen voor de 2019-editie van de National Association of Real Estate Editors’ Annual Book Competition en meerdere jaren van AXIOM’s zilveren en bronzen medailles. Business Book Awards. Ga naar Intel T3 om een ​​digitale kopie te kopen; om een ​​fysiek exemplaar te kopen, bezoek hier.

Leave a Comment