Vastgoed laat echt los – Commercial Observer

Een week na Thanksgiving voelen we ons allemaal een beetje langer. De taille wordt groter en, tenzij het in de kiem wordt gesmoord, blijft het zo en groeit onze eetlust gewoon bij de volgende voeding.

We weten niet wat er in die Thanksgiving-kalkoen zat, maar sommige eigenaren hebben blijkbaar het afvallen opgegeven. (We hebben het over de omvang van de deal!)

Hackman Capital Partners en Square Mile Capital Management verzwolgen CBS Studio Center voor $ 1,85 miljard. Als het op tijd eindigt, is het waarschijnlijk de grootste vastgoedtransactie in Los Angeles in 2021.

Om niet achter te blijven, stelde Blackstone samen wat voor iedereen een grote verandering zou zijn ($ 2,8 miljard) voor 124 logistieke gebouwen voor de Verenigde Staten en Europa als onderdeel van een aankoop bij Cabot Properties.

Maar zelfs op een iets lager niveau heeft de vraag naar onroerend goed de omvang van lintwormen bereikt.

Miami miljoenen

Misschien was het Kunst Bazel in de lucht, maar het valt niet te ontkennen dat Miami een geweldige week heeft gehad.

Horecagigant Major Food Group is blijkbaar aan de slag gaan met ontwikkeling. Ze werken samen met JDS Development om een ​​nieuw condominium van 259 eenheden te bouwen op 888 Brickell Avenue.

Jay Shidler verwierf The Sealofts in Boynton Village, een huurwoning in Boynton Beach op 600 Sea Lofts Drive, voor $ 153 miljoen.

En Key International en Wexford Real Estate Investors sloegen $ 54 miljoen voor koop het Fort Lauderdale Marriott Pompano Beach Resort & Spa, een 219-kamer, 4,2 hectare groot hotel aan de oceaan gelegen op 1400 North Ocean Boulevard.

Ook is er sprake van serieuze financiering en herfinanciering. Lennar meergezinsgemeenschappen verzekerd van $ 130 miljoen aan financiering voor de Vesada-appartementen in Doral. Gables Residential, het in Atlanta gevestigde bedrijf, heeft 115 miljoen dollar gekregen van Wells Fargo voor de ontwikkeling van zijn vastgoedproject aan het strand van 295 eenheden op 333 North New River Drive East in Fort Lauderdale. En OZK Bank zorgde voor een Bouwlening van $ 121,5 miljoen aan Two Roads Development en Alpha Blue Ventures voor hun luxe appartement met 24 verdiepingen Forté op 1309 South Flagler Drive, West Palm Beach.

En we mogen de huurcontracten niet vergeten! Fitness niveau heeft een nieuwe studio van 10.035 vierkante voet aangekondigd in The Boulevard, de luxe verhuur ondersteund door Goldman Sachs op 5700 Biscayne Boulevard (Hé, eigenaren! Het is een manier om die eetlust te beteugelen!) Acht huurcontracten zijn getekend in Centrepark, het kantorencomplex van Colonnade Properties in West Palm Beach, met een totale oppervlakte van 57.072 vierkante meter. En de genadeslag (althans qua oppervlakte): King Ocean Services heeft aangekondigd een Verhuizing en uitbreiding van 157.528 vierkante voet bij Prologis Beacon Lakes Industrial Park op 13155 NW 19th Lane in de deelmarkt Airport West.

Oh jee!

Naast de miljardendeal met CBS gebeurden er ook geweldige dingen in Los Angeles.

Onni Groep Marina Shores opgehaald, een winkelcentrum van 6,17 hectare in Long Beach, voor $ 67,9 miljoen, dat ze van plan zijn te slopen en om te vormen tot een meergezinswoning.

Pacshore-partners gestort $ 90,5 miljoen voor de 152.834 vierkante meter 97% gehuurd op 2600 West Olive Avenue van Granite Properties.

En in de wereld van leasing tekende Signal Brands, het modehuis achter GUESS en Nine West, een Overeenkomst van 22.000 vierkante voet met de CIM Group op 5600 West Adams.

Hoe zit het met New York?

In een horecasector die nog steeds in shock is, waren we verheugd om te zien dat de Wharton-eigendommen van Jeff Sutton slagen Huurovereenkomst van 15 jaar, ongeveer $ 300 miljoen met Sonder voor hun hotelproject met 363 kamers op 25 West 34th Street.

Gotham had ook zijn aandeel in huurcontracten: Kohn Pedersen Fox 38.000 voet uitbreiding op 11 West 42nd Street in Tishman Speyer; Shen Milsom & Wilke, het adviesbureau, beslaat een volledige vloer van 12.526 vierkante voet op 275 Madison Avenue; private equity firma Incline Equity Partners gaat verhuizen van 100 Park Avenue tot 505 Fifth Avenue; en een een puinhoop van huurcontracten bij Fisher Bros.’ 1345 Avenue of the Americas.

Maar wat ons het meest opwindt, is iets net buiten de stadsgrenzen: een nieuwe Toys “R” Us die landt in de American Dream Mall! (Godzijdank hoeven we deze kerst niet op Amazon te vertrouwen. Vertrouw er in ieder geval niet volledig op.)

Het is zondag!

Nee we gaan niet oefenen, heel erg bedankt.

We blijven binnen en gaan lekker lang lezen. Trouwens, laten we zeggen, de rechtszaken op Billionaires’ Row, en hoe zijn de verkopen voor luxe appartementen in Manhattan in het algemeen.

Of we kunnen een glimp opvangen van wat er aan de hand is op Brookfield’s 660 Fifth Avenue.

Ten slotte kan men zich afvragen waarom sommige huurders kopen in plaats van hun eigendom te verhuren.

Zie je volgende week!

Leave a Comment