Vastgoed: Hyderabad wordt geconfronteerd met een grote klap

De onbalans tussen vraag en aanbod leidt altijd tot de opkomst of ondergang van een bedrijf. Nu staat onroerend goed in Hyderabad op het punt een grote klap te krijgen vanwege de lage vraag en het grote aanbod. De impact zal aanzienlijk zijn op constructies volgens onderzoeksrapporten uit verschillende hoeken.

Door de pandemische situatie stopte de verkoop in 2020 abrupt en de situatie duurt zelfs nu voort. Toch zijn veel bedrijven niet teruggekeerd naar de normale gang van zaken, maar promoten ze het concept van thuiswerken. De situatie is zo slecht dat vraag en aanbod ongeveer 1: 3 zijn voor appartementen en villa’s van alle soorten in Hyderabad.

“Hyderabad werd de enige stad in India met de grootste toename van de beschikbare voorraad met bijna 58.535 eenheden die te koop zijn”, zegt Prashanth Thakur van Amarock Property Consultants.

Eén situatie geeft een duidelijke aanwijzing dat de appartementsprijzen in verschillende hoeken van de stad sterk zouden dalen. Hoewel bouwers de prijs van sft blijven verhogen door kunstmatige vraag te creëren, is het aanbod zo hoog dat competitieve oorlogen de prijzen kunnen doen dalen.

“Veel mensen wachten op pre-lanceringsaanbiedingen van bouwers in plaats van marktprijzen te betalen voor instapklare eigendommen. Dit maakt Hyderabad een verkopersmarkt en vereist dat ze hun toevlucht nemen tot een scherpe prijscorrectie van onroerend goed, “legt uit Dr. Y Kiron van de SuchirIndia-groep.

Het is bekend dat sommige steden in China spooksteden zijn geworden met veel nieuw gebouwde appartementencomplexen maar zonder bewoners. Een soortgelijke situatie zal zich voordoen in Hyderabad, zeggen sommige meningen.

Al sinds het uitbreken van de pandemie zijn de huurwaarden op veel plaatsen gedaald.

“Vroeger ontving ik huur van Rs 25.000 per maand op mijn woning. Maar de huurders waren tijdens de pandemie verhuisd en verhuisden naar hun geboorteplaats in Tamilnadu. Ik wilde de huur niet verliezen, wat het ook was. Als ik mijn appartement op slot doe, moet ik de onderhoudskosten dragen. Dus ontving ik een aanbod van andere huurders in hetzelfde appartementencomplex dat als ik bereid ben mijn appartement te huren voor Rs 15.000 per maand. Ik accepteerde deze win-winsituatie meteen”, zegt Raju, eigenaar van een appartement in Miyapur.

Met uitzondering van enkele van de belangrijkste bouwers van de stad die high-end eigendommen verkopen, lijkt de benarde situatie van de middenklasse bouwers in het slop te zitten. In zekere zin kan dit goed nieuws zijn voor mensen die nieuwe appartementen willen kopen tegen gereduceerde prijzen. We moeten kijken of fabrikanten hun marges verlagen om te voldoen aan hun toezeggingen om kostendekkend te worden.

Klik hier voor de laatste Direct-to-OTT versies (lijst wordt dagelijks bijgewerkt)

Leave a Comment