Ultra high-end huizenverkoop die de vastgoedmarkt in Aspen vormgeeft; nog $ 3 miljard in zicht

Drie huizenverkopen in het Aspen-gebied vorige week voor een gecombineerde $ 99 miljoen onderbraken dit jaar een trend waarbij ultra-high-end woningen topprijzen halen in de krappe woningmarkt in Pitkin County.

Op maandag werd de verkoop van een Moore Drive-huis voor $ 32,5 miljoen ingediend in het kantoor van Pitkin County Clerk and Recorder en dinsdag, de eerste dag van december, werd een verkoop van $ 28 miljoen van een Castle Creek Road-huis en West End-residentie ingediend. gesloten voor $ 38,5 miljoen.

Deze deals brachten het totale aantal residentiële deals van ten minste $ 20 miljoen naar 20 voor het jaar, waardoor 2021 bijna in hetzelfde tempo lag als de 24 verkopen van $ 20 miljoen in 2020, gebaseerd op gegevens van Land Tittle Guarantee Co. volume van de woningverkoop in Pitkin County bereikte $ 2,9 miljard tot en met oktober, volgens cijfers van Land Title, hielpen transacties vorige week ook om de huizenverkopen tot boven de $ 3 miljard voor 2021 te duwen.De cijfers tarten de verwachtingen van degenen die de markt nauwlettend in de gaten houden. Pitkin County boekte een brutovolume van $ 3,6 miljard van de verkoop van woningen in 2020, volgens de landtitel. Het was de eerste keer dat de verkoop van woningen in de provincie de grens van $ 3 miljard overschreed, een cijfer dat sommige waarnemers niet hadden verwacht in 2021 terug te keren.

“Ik had echt verwacht dat de dingen dit jaar langzamer zouden gaan, en misschien hebben ze een beetje, maar de reden dat ik verwachtte dat de dingen langzamer zouden gaan, is dat er niet veel op de lijst staat”, zei Randy Gold van Aspen Appraisals Group, “maar er is zijn veel off-market transacties die niet officieel zijn genoteerd.De inventaris van te koop aangeboden woningen blijft dalen: volgens de Council of Realtors stonden er in oktober 52 eengezinswoningen in Aspen te koop, 62,3% minder dan de 138 te koop staande woningen in oktober 2020. ‘Aspen. En in oktober stonden 16 herenhuizen te koop, 85,3% minder dan de 109 herenhuizen die in oktober 2020 op de markt stonden, volgens de raad van makelaars.

“Nu is er niets beschikbaar tussen $ 20 miljoen en $ 39 miljoen dat niet onder contract staat”, zegt Andrew Ernemann van Aspen Snowmass Sotheby’s International Realty. “Er is nog steeds een veelvoud aan kopers uit het midden van de jaren twintig tot de jaren veertig (huizenprijzen in miljoenen) die op zoek zijn naar een huis. En er lijkt een gevoel van urgentie te zijn voor de dingen die er zijn. “

Het zijn niet alleen huizen van meer dan $ 20 miljoen die aandacht krijgen.

Vanaf oktober van dit jaar zijn er in Pitkin County 10 residentiële deals gesloten voor tussen de $ 18 miljoen en $ 20 miljoen, terwijl er vier in die prijsklasse waren voor heel 2020. en geen in 2019, afhankelijk van de landtitel.

De ultrahoge verkopen – die van meer dan $ 20 miljoen en $ 30 miljoen – zorgen voor een ‘runoff’, als je wilt, waarbij sommige van die high-end aankopen beginnen te leiden tot meer bescheiden spullen tussen $ 10 (miljoen) en $ 20. miljoen dollar, “zei Gold.

De verkoop van woningen van meer dan $ 10 miljoen in de meer bescheiden open-marktwijken van Aspen, zoals Mountain Valley en Five Trees, is nu normaal, merkte Gold op.

“Dit zijn enorme aantallen en vroeger hadden deze buurten meer definitie,” zei hij. “Veel van die lijnen zijn wazig geworden. Veel meer mensen voelen zich aangetrokken tot andere buurten die geen klassiekers zijn zoals Red Mountain.

Dit maakt ook de beoordeling van eigenschappen moeilijker; Gold wees op een woning onder contract voor $ 19 miljoen, en “het was niet zo lang geleden dat het voor $ 13 miljoen werd verkocht.”

“Marktwaarde is gebaseerd op zorgvuldige, rationele besluitvorming,” zei Gold, en “het is gewoon een heel moeilijke tijd om vertrouwen te hebben, om te weten wat de marktwaarde is.”

Wanneer we het hebben over een bloeiende vastgoedmarkt, hebben we het ook over een zeepbel die op het punt staat te barsten.

Maar dit jaar niet, volgens Ernemann.

“Het zou moeilijk zijn om te zeggen dat het een zeepbel is, want als de markt morgen zou stoppen, zou er nog steeds heel weinig zijn”, zei hij. “Ik zie een zeepbel als iets dat gaat barsten. Ik denk dat het heel goed mogelijk is dat het aantal transacties zal afnemen, maar vooral door de beperkte voorraad.

Toen de huizenzeepbel in 2008 barstte, was er “een gezonde voorraad toen de markt sloot”, zei hij. “De verkopers die er waren, moeten begonnen zijn met het drastisch verlagen van hun prijzen. Als dat gebeurt, zijn er gewoon geen vervelende verkopers. “

rcarroll@aspentimes.com

Leave a Comment