Tiny Bell Canyon wordt onroerend goed hotspot voor beroemdheden – The Hollywood Reporter

Het is moeilijk te vinden, de mobiele service is onregelmatig, het brandgevaar is groot en het is boven de Ventura County-lijn. Toch is Bell Canyon – de exclusieve 1700 hectare grote gated community ten noorden van Calabasas (met een poort; slechts één manier om in en uit te komen) – een beroemdheidsmagneet, waar bewoners onder meer Niecy Nash, Jhené Aiko, Alyssa Milano, Trey Songz, Holly Marie hebben gevonden Kammen en Shaquille O’Neal.

Dit jaar, Wij zijn het ster Chrissy Metz betaalde 3,5 miljoen dollar voor een villa in Bell Canyon en emo-rapper Lil Uzi Vert betaalde 4,4 miljoen dollar voor een moderne woning (beide woningen stonden op de lijst van Rodeo Realty). Nadat hij naar Texas was verhuisd, verkocht Joe Rogan een van de twee woningen die hij daar bezat. Rogan’s moderne mediterrane huis met vijf slaapkamers, genoteerd aan Compass, werd afgelopen maart verhandeld voor $ 3,45 miljoen met een premie: $ 250.000 meer dan gevraagd.

“Het is altijd een gemeenschap van beroemdheden geweest ter wille van veiligheid, privacy en gemoedsrust”, zegt Kevin Godley, makelaar voor Pinnacle Estate Properties. Afgelopen januari verkocht O’Neal zijn huis met vijf slaapkamers, gelegen in een doodlopende straat in Bell Canyon, voor $ 1,85 miljoen.

Prijzen variëren van ongeveer $ 1,5 miljoen tot $ 6 miljoen. De kavels zijn groot en relatief aantrekkelijk in vergelijking met nabijgelegen gated communities zoals Hidden Hills. Noem het een high-end, zeer bewaakte Mayberry. De zelfstandige gemeenschap van zo’n 800 horecagelegenheden heeft alles wat de bewoners nodig hebben: twee scholen, een openbaar park van vijf hectare, een manege, tennisbanen en meer dan 70 mijl aan wandelpaden, evenals een landelijke en verenigde sfeer.

“Het is een verborgen schat waarmee je de drukte achter je kunt laten”, zegt Marla Thomas, makelaar in Avenue 8, “een gemeenschap die je de chaos van Hollywood laat inruilen voor de rust van adembenemende uitzichten en ongekende kou. Het is een gemeenschap die uw anonimiteit toestaat en uw individualiteit bevordert, uitgedrukt in een gepersonaliseerd huis dat uw persoonlijke smaak laat zien.

Dit huis in mediterrane stijl met vijf slaapkamers op bijna drie hectare in Bell Canyon staat vermeld bij Marla Thomas van 8 Avenue voor $ 4,18 miljoen.
Met dank aan John D Russell / met dank aan 8 Avenue

Beroemdheden wilden al lang een huis aan het strand. Tijdens de Gouden Eeuw van Hollywood bouwden legendes als Barbara Stanwyck, Carole Lombard en Clark Gable enorme, geïsoleerde boerderijen in de stoffige San Fernando Valley. Met zijn paden en panoramische uitzichten op het beige en bruine reservaat van Santa Monica Mountain Park, heeft Bell Canyon hetzelfde gevoel – en de geschiedenis erachter.

Vroeger was het de locatie van een Chumash-gemeenschap, tot 1967 was het Ward Ranch, een werkende veeboerderij. Dat jaar kochten de ontwikkelaars het land en noemden het snel Bell Canyon ter ere van gebiedspionier Charles A. Bell. De 19e-eeuwse advocaat en redacteur zou bij een schietpartij zijn arm hebben verloren. Ze brachten verder een eerbetoon aan het verleden van het oude westen van de canyon met de namen van straten in de nieuwe ontwikkeling, zoals Wild Stallion Road en Saddlebow Road.

Lui geladen afbeelding

Het voormalige huis van Joe Rogan in Bell Canyon staat op de lijst van Erica Fields of Compass.
Dusan Simonovic, Landgoed Foto’s LA

De modernistische architect Cliff May uit het midden van de eeuw, een vernieuwer van het nu alomtegenwoordige California Ranch-huis, ontwierp de gebouwen en het manege in Bell Canyon. Hij moedigde ontwikkelaars aan om de percelen te ontwikkelen om de landelijke boerderijomgeving in zijn meest natuurlijke staat te houden. “Ze behielden de natuurlijke contouren van de canyons en bergkammen en vormden op elkaar gestapelde woonplekken”, legt Godley uit. “Bovendien laten ze geen grafstenen muren toe, dus alle huizen zijn van elkaar gescheiden door volwassen landschapsarchitectuur en heggen.”

Godley voegt eraan toe: “Vanwege open architecturale richtlijnen binnen de gemeenschap, is er een grote verscheidenheid aan huizen, van de moderne Californische ranch tot de majestueuze Engelse Tudors. “

Dit verhaal verscheen voor het eerst in het nummer van 1 december van The Hollywood Reporter magazine. Klik hier om je te abonneren.

Leave a Comment