Santa Rosa-investeerder plant 50% uitbreiding van vastgoedportefeuille

Een in Santa Rosa gevestigde commerciële vastgoedinvesteerder met miljoenen vierkante meter heeft een nieuwe president, aangezien het bedrijf van plan is de waarde van zijn portefeuille tegen het einde van volgend jaar met 50% te verhogen.

In november promoveerde de STG Group Jim Ballard tot voorzitter, en John Ziegler heeft de CEO-positie behouden die hij bekleedde sinds de oprichting van het bedrijf in 1985. Ballard trad 15 jaar geleden in dienst bij STG als Director of Acquisitions and Leasing na zes jaar te hebben gewerkt als commercieel makelaar. agent in San Francisco voor een beursvennootschap dat nu Newmark heet. Zeven jaar geleden werd hij gepromoveerd tot algemeen directeur.

“We zijn zeker op weg om onze portefeuille te vergroten”, zei Ballard. “We zullen het pad blijven volgen van wat ons in het verleden succesvol heeft gemaakt: industriële, commerciële en kantoorcomplexen met meerdere huurders. Dit businessplan heeft ons de afgelopen decennia geholpen om succesvol te zijn, dus in de toekomst zullen we op dezelfde weg doorgaan. “

Vandaag de dag beslaat de portefeuille ongeveer 4,5 miljoen vierkante meter, voornamelijk in de westelijke staten, waaronder ongeveer 400.000 in North Bay, van Petaluma in het noorden tot Santa Rosa. Opmerkelijke lokale activiteiten zijn het 60.000 vierkante meter grote Fountaingrove Corporate Centre I kantoorgebouw gelegen op 3510 Unocal Place in het Fountaingrove-gebied ten noordoosten van Santa Rosa en een magazijn in de stad waar ooit de voetbalvelden waren en van Sports City tot de verhuizing van de organisatie in 2016 naar het Epicenter-entertainmentcomplex van de stad.

De portefeuille werd onlangs gewaardeerd op ongeveer $ 800 miljoen en het doel is om de belangen de komende 12 maanden uit te breiden tot $ 1,2 miljard, aldus Ballard.

“We bevinden ons momenteel in een agressieve expansiefase, dus we zijn op zoek naar projecten”, zei hij.

En hoewel STG zijn vastgoedposities in North Bay de afgelopen jaren niet heeft vergroot, is het bedrijf elders gegroeid. Na vier jaar geleden te zijn verhuisd naar de regio Denver, heeft het bedrijf dit jaar opnieuw een uitbreiding naar het oosten voltooid. Afgelopen lente en herfst kocht STG twee kleinere buurtwinkelcentra – een met 31.000 vierkante meter en 90% bezettingsgraad op het moment van verkoop en een ander met 23.000 vierkante meter en 70% bezetting – in de buitenwijken van Chicago, Lake Barrington en Barrington, Illinois. . STG heeft verbeteringen aan de winkelruimte besteld.

STG kocht dit jaar ook bijna 249.000 vierkante meter aan flexibele en industriële gebouwen in de buitenwijk Skokie in het noorden van Chicago.

“We begonnen te neigen naar de perifere markten die we als iets sterker beschouwen”, zei Ballard.

De aankoop van het Skokie Industrial Park was aantrekkelijk omdat het flexibele gebouwen waren – licht industrieel, met een aanzienlijk kantoorpotentieel – in een dienstenmarkt in het centrum van Chicago. En Barrington is een welvarende buurt, wat meestal resulteert in stabiele huurders in eigendommen, zei Ballard.

Maar het Midwesten trekt de aandacht van STG-investeerders omdat dit deel van de Verenigde Staten een vitale rol speelt in de oost-westbeweging van goederen, en arbeid en materialen goedkoper zijn dan aan de westkust, verklaarde hij. En de vraag naar last-mile-levering van online gekochte goederen verhoogt de vraag naar industriële faciliteiten, zei Ballard.

STG investeert bij voorkeur in de San Francisco Bay Area, om haar belangen dichter bij huis te houden. Maar de laatste opmerkelijke aankopen van het bedrijf van North Bay waren 3.510 Unocal in 2017 en 168.000 vierkante voet in vijf Santa Rosa-kantoorgebouwen van architect-ontwikkelaar Larry Simons in 2014. STG heeft niet actief gezocht naar industriële gebouwen in de Napa en Solano Counties Hot Market . omdat de concurrentie tussen investeerders daar “hevig” is, zei Ballard.

Het bedrijf heeft een dochteronderneming die zich bezighoudt met vastgoed, STG Asset Management. De bezettingsgraad van de portefeuille is de afgelopen zes jaar boven de 90% uitgekomen, ook tijdens de pandemie, zei Ballard.

“We hadden een dialoog (met onze huurders) om hun problemen te begrijpen en erachter te komen hoe we hen kunnen helpen”, zei hij.

Jeff Quackenbush behandelt wijn, bouw en onroerend goed. Voorafgaand aan de Business Journal schreef hij voor Bay City News Service in San Francisco. Hij studeerde af aan de Walla Walla-universiteit. Neem contact met hem op via jquackenbush@busjrnl.com of 707-521-4256.

Leave a Comment