New Yorkse vastgoedadvocaat stal miljoenen van klanten, zegt Manhattan DA

De ingang van het New York County District Attorney’s Office op 1 Hogan Place is te zien in Manhattan in New York, New York, VS REUTERS / Andrew Kelly

Registreer nu GRATIS en onbeperkte toegang tot reuters.com

  • Aanklagers zeiden dat ze verwachtten dat Mitchell Kossoff schuldig zou pleiten
  • Kossoff heeft vrijdag zijn paspoort ingeleverd, kan de staat New York niet verlaten

Bovenstaande namen van bedrijven en advocatenkantoren worden automatisch gegenereerd op basis van de tekst van het artikel. We verbeteren deze functionaliteit terwijl we doorgaan met testen en ontwikkelen in bèta. We stellen opmerkingen op prijs, die u kunt geven via het opmerkingentabblad aan de rechterkant van de pagina.

(Reuters) – De New Yorkse vastgoedadvocaat Mitchell Kossoff gaf zich vrijdag over aan de autoriteiten en wordt beschuldigd van het stelen van meer dan $ 2,7 miljoen aan geld van klanten.

Kossoff werd op borgtocht vrijgelaten, maar een strafrechter beval hem zijn paspoort in te leveren en de staat niet te verlaten, zei het kantoor van de officier van justitie van Manhattan.

Aanklagers beweerden in een klacht dat Kossoff klantengelden van in totaal $ 2,76 miljoen van de geblokkeerde rekeningen van zijn bedrijf had genomen. Maar tijdens de hoorzitting van vrijdag vertelden aanklagers de rechtbank dat ze geloofden dat Kossoff 14 miljoen dollar had meegenomen in een regeling die meer dan drie jaar duurde, zei een woordvoerder van de DA in Manhattan.

Registreer nu GRATIS en onbeperkte toegang tot reuters.com

De volgende zitting van Kossoff is gepland voor 9 december, toen de openbare aanklagers van Manhattan vorige maand een Amerikaanse faillissementsrechter vertelden dat ze verwachtten dat hij schuldig zou pleiten. Zijn advocaat, Walter Mack van Doar Rieck Kaley & Mack, weigerde commentaar te geven.

Aanklagers zeggen dat Kossoff tussen 2017 en 2021 een geblokkeerde rekening heeft geleegd met 2,425 miljoen dollar die toebehoorde aan klant 118 Duane LLC en 241.966,74 dollar van Ambassador Hotel LLC. Ze beweren ook dat hij alles heeft gestolen behalve $ 56.584,93 aan geblokkeerde fondsen van Irwin Ostrega.

Kossoff, ooit een vaste waarde in de vastgoedwereld in New York, wordt beschuldigd van eerste-, tweede- en derdegraads diefstal en samenzwering met eerstegraads fraude.

Het advocatenkantoor van Kossoff, Kossoff PLLC, werd in mei gedwongen failliet te gaan nadat 118 Duane LLC en andere voormalige klanten beweerden meer dan $ 8 miljoen van zijn geblokkeerde rekeningen te hebben verduisterd. Een advocaat van 118 Duane LCC reageerde niet op een verzoek om commentaar.

Lees verder:

New Yorkse vastgoedadvocaat Kossoff pleit schuldig, zegt aanklager in Manhattan

Dewey & LeBoeuf faillissementsdierenarts gevraagd voor Kossoff-zaak

Registreer nu GRATIS en onbeperkte toegang tot reuters.com

David Thomas

David Thomas rapporteert over juridische zaken, waaronder de strategie van advocatenkantoren, aanwervingen, fusies en rechtszaken. Hij is gevestigd in Chicago. Hij is te bereiken via d.thomas@thomsonreuters.com en op Twitter @ DaveThomas5150.

Leave a Comment