Is uw makelaar echt uw makelaar?

Gary Sandler

Volgens de Association of Real Estate License Law Officials (www.arello.org) hebben ongeveer 2 miljoen mensen in de Verenigde Staten een actieve vastgoedlicentie. Volgens de National Association of Realtors zijn ongeveer 1,5 miljoen of vijfenzeventig procent van deze mensen makelaars in onroerend goed. Dichter bij huis meldde de New Mexico Real Estate Commission dat iets meer dan 10.000 New Mexicanen onroerendgoedlicenties hebben. Daarvan zijn 7.637, of iets minder dan 77 procent, makelaars die lid waren van de New Mexico Association of Realtors. Dus wat is het antwoord op de vraag in de titel?

De basis is eenvoudig. Iedereen in New Mexico die een onroerendgoedvergunning heeft, is een vergunninghouder voor onroerend goed en is onderworpen aan de New Mexico Real Estate Licensing Act (61-29-1 tot en met 61-29-29 NMAC voor uw advocaten). De 77 procent die ervoor kiest om de aanduiding van makelaar te dragen, kiest ervoor om lid te worden van NAR, NMAR en een van de 17 lokale vastgoedraden en -verenigingen die over de hele staat actief zijn. Makelaars in onze regio behoren meestal tot de Vereniging van Makelaars van Las Cruces.

Anderen lezen: Dood na crash op Roadrunner Parkway

Behalve dat ze onderworpen zijn aan federale en staatswetten, zijn makelaars in onroerend goed ook onderworpen aan de strikte ethische code van NAR, die effectieve mechanismen biedt voor zelfcontrole, het omgaan met klachten van consumenten, educatieve mogelijkheden biedt en vele andere diensten die zowel de reële als de makelaars en het grote publiek. Uiteindelijk zijn alle makelaars licentiehouders, maar niet alle licentiehouders zijn makelaars.

In New Mexico geeft de vastgoedlicentiewet licentienemers maar liefst een dozijn mogelijke titels en benamingen. De lijst bevat een gekwalificeerde makelaar, een geassocieerde makelaar, een vergunninghouder, een aangewezen agent, een dubbelagent, een verantwoordelijke persoon, een subagent, een transactiemakelaar, een vastgoedbeheerder, een verantwoordelijke makelaar, een inactieve makelaar en een begeleider. Opvallend afwezig in de lijst zijn de verkoper en de makelaar. Dus hoe noem je de bevoegde persoon die tegenover je zit? De meeste kopers en verkopers noemen hem hun verkoper, agent, makelaar, makelaar of een andere naam die het beste aan de verbeelding kan worden overgelaten. De bijnamen zijn allemaal uitwisselbaar.

Hoe u uw vertegenwoordiger ook omschrijft (een andere bijnaam?), In de ogen van de wet zijn er slechts twee soorten makelaars in New Mexico die regelmatig werken met kopers, verkopers, eigenaren en huurders; gekwalificeerd en geassocieerd. Een Qualified Broker (QB) bezit of beheert een vastgoedbedrijf (makelaar of niet) en is verantwoordelijk voor alle licentiehouders die onder hun controle werken. Geassocieerde makelaars zijn de licentiehouders die werken onder het gezag van de QB. Alle makelaars, ongeacht hun status, vertegenwoordigen kopers en verkopers als transactiemakelaar of als agent, afhankelijk van de situatie en de wensen van partijen.

Het meest populair: Een verpleegkundestudent NMSU zingt het volkslied voor Diné Bizaad. Het is een mooie interpretatie.

De juridische verschillen tussen transactiemakelaars en makelaars die optreden als agenten zijn aanzienlijk. Een handelsmakelaar helpt kopers en verkopers en behandelt iedereen gelijk en eerlijk zonder tussenpersoon van een van de partijen te zijn – een bemiddelaar zo u wilt. Een advocaat daarentegen heeft, net als een advocaat, aanvullende fiduciaire taken ten opzichte van zijn opdrachtgever. Vreemd genoeg bedient een dubbelagent twee heren. Een voorbeeld van een agentuurrelatie is wanneer een opdrachtgever een makelaar inhuurt om namens de opdrachtgever onafhankelijk te handelen.

Fiduciaire plichten creëren onder meer een juridisch kanaal tussen de agent en de principaal, waardoor de principaal aansprakelijk kan worden gesteld voor handelingen van de agent. Dit is niet het geval in de overgrote meerderheid van transactiebemiddelingssituaties, vandaar de populariteit van transactiebemiddeling. Om ervoor te zorgen dat agentuurrelaties niet per ongeluk ontstaan, vereist de wet dat ze schriftelijk worden herdacht.

Samengevat werken de meeste kopers en verkopers met makelaars of verkopers die optreden als transactiemakelaars. Ongeacht hun status zijn alle licentiehouders wettelijk verplicht om dit schriftelijk bekend te maken aan personen die op het punt staan ​​te kopen, verkopen of leasen; de minimale vergoedingen die makelaars moeten bieden, de soorten makelaarsrelaties die voor hen beschikbaar zijn en het soort relatie dat ze hebben met de makelaar die hun transactie beheert.

Lees verder: Raad van State trekt voormalige DASO-certificering voor wetshandhaving in

Goed, je hebt het nu. De meeste mensen werken met licentiehouders, die makelaars in onroerend goed zijn geworden en over het algemeen optreden als transactiemakelaars. Nu u weet hoe u naar uw makelaar, makelaar, makelaar of wat dan ook moet verwijzen, heeft u er ooit over nagedacht hoe hij of zij u doorverwijst? Als u een noterings-, koper-makelaar-, vastgoedbeheer- of makelaarscontract ondertekent, bent u klant. Werken zonder schriftelijke overeenkomst maakt je klant.

Ontmoet elkaar bij het hek.

Gary Sandler is een fulltime makelaar en voorzitter van Gary Sandler Inc., makelaars in Las Cruces. Hij beantwoordt graag vragen en is bereikbaar via 575-642-2292 of Gary@GarySandler.com.

Meer van Garry:

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Las Cruces Sun-News: Is uw makelaar echt uw makelaar?

Leave a Comment