HOME: overwinteren om water te besparen | Onroerend

Het irrigatieseizoen van Santa Fe eindigde officieel in november. Hoewel de tuinmaanden achter ons liggen, moet waterbesparing het hele jaar door een inspanning zijn voor bewoners en bedrijven.

Er zijn veel dingen die we kunnen doen om in de winter water en energie te besparen, en het begint allemaal met het voorbereiden van onze huizen en bedrijven op de koude maanden.

Bevroren leidingen kunnen barsten en kostbare lekken veroorzaken. Zorg er dus voor dat u uw irrigatiesysteem voor buiten winterklaar maakt. Het is tijd om uw tuinslangen los te koppelen en uw kranen af ​​te dekken en te isoleren. Watersystemen voorbereiden op de koude maanden omvat het aftappen van uw slangen, het uitschakelen van uw irrigatietimer en het sluiten van de hoofdafsluiter voor het seizoen. Vergeet ook niet je regentonnen leeg te maken, zodat ze niet barsten.

Je overwinteringschecklist

Om bevroren leidingen en dure reparaties te voorkomen, raadt de stad inwoners en bedrijven aan de volgende voorzorgsmaatregelen te volgen:

-Zet uw irrigatiecontroller uit

-Sluit de hoofdafsluiter

– Koppel de externe leidingen los en laat ze leeglopen

– Isoleer de leidingen boven de grond

Bedrijven worden ook aangemoedigd om het hele jaar door water te besparen.

Publieke, semi-publieke en overheidsinstanties zijn verplicht om waterbesparingsborden te plaatsen in toiletten en douches.

Hotels, motels en andere accommodatie-instellingen moeten op een zichtbare plaats in elke kamer een informatiekaart of brochure over waterbehoud verstrekken.

Alle openbare en particuliere horecagelegenheden moeten alleen water op aanvraag verstrekken en dit duidelijk communiceren aan klanten door middel van tafeltenten, een opmerking op de menukaart of duidelijk zichtbare bewegwijzering.

De accommodatiefaciliteiten mogen lakens en handdoeken niet eens in de vier (4) dagen verwisselen voor gasten die langer dan één nacht blijven.

Eigendomsmaatschappijen en anderen die onroerendgoedtransacties aangaan, moeten de koper de door de stad verstrekte waterbehouddocumentatie verstrekken.

De stad zal literatuur over waterbehoud verstrekken aan nieuwe waterklanten.

De eigenaar of beheerder herstelt kleine lekkages in het watersysteem, zoals bepaald door de gemeente, binnen vijftien dagen na de eerste melding door Afdeling Water; ernstige lekken moeten onmiddellijk worden gerepareerd.

Een slimme stap om in de gaten te houden


Tot slot, een essentiële smartphonetool voor bewoners en bedrijven is de OogOp Water De mobiele EyeOnWater-app van Badger Meter, Inc. is gratis beschikbaar voor alle stadswaterklanten. Het herkent de continue waterstroom door uw meter, wat een sterke indicatie is dat u mogelijk een lek heeft. Als een webgebaseerd klantenportaal stelt EyeOnWater u in staat om lekwaarschuwingen in te stellen en uw dagelijkse of wekelijkse waterverbruik te bekijken met behulp van gemakkelijk te begrijpen grafieken. U kunt de mobiele app downloaden of inloggen op de website met een laptop of desktop. Het gebruik controleren is eenvoudig, gratis en kan u geld besparen op uw rekening. De “Eil” leert u hoe en waar u meer water kunt besparen. Registreer je op santafenm.eyeonwater.com/signup.

Leave a Comment