HOME: De glamoureuze coup | Onroerend

Laat het echte karakter doorkomen

We vroegen Paul Duran van Keller Williams Realty, een oude makelaar in Santa Fe, naar de nuances van het fotograferen van een huis om potentiële kopers het ware karakter en de beste punten te laten zien.

V. Ze zeggen dat een foto meer zegt dan duizend woorden. Geldt dit voor de verkoop van een huis?

In de wereld van vandaag is winkelen op internet de eerste stap die kopers zetten bij het overwegen van de aankoop van onroerend goed. Ik zou verwachten dat kopers veel tijd hebben besteed aan het online bekijken van foto’s voordat ze ons ontmoeten. De afbeeldingen die wij als makelaars gebruiken om onze aanbiedingen aan de markt te presenteren, zijn van cruciaal belang voor het succes van de verkoop van onroerend goed. Elke foto vertelt een verhaal. Duizend woorden is het doel.

V. Hoe heeft internet de manier veranderd waarop kopers en verkopers huizen zoeken en aanbieden?

Voordat kopers contact opnemen met een makelaar, zoeken kopers uren op internet naar de perfecte woning. Zoeksites voor onroerend goed zoals Zillow en vele anderen hebben dit een stuk eenvoudiger voor ons gemaakt. De meeste kopers zijn bedreven in het navigeren door de verschillende vastgoedsites en tegen de tijd dat ze contact met ons opnemen, hebben ze een redelijk goed begrip van onze markt. Wat een online foto meestal niet kan doen, is de koper een gevoel van rust geven dat de meeste huizen in Santa Fe hebben.

V. Wat zijn de meest onderscheidende huizen waarvoor je fotoshoots hebt gedaan en welke kenmerken maakten ze uniek?

Deze komen meteen voor de geest: het Joe Pytka Estate op Cerro Gordo, dat was een reis door de tijd; Sol y Sombra, de historische parel van onze stad, op de Old Santa Fe Trail; en The White Building aan McKenzie Street, nog een reis naar het verleden van Santa Fe, met een spannend hoofdstuk over renovatie. Ik herinner me dat ik probeerde een van de meest fenomenale sequoia’s te vangen die ik ooit heb gezien in Sol y Sombra – het laatste huis van Georgia O’Keeffe – waarvan de zaden door bisschop Lamy naar Santa Fe werden gebracht.

Ik doe dit al zo lang, soms heb ik het gevoel dat ik in elk huis in Santa Fe ben geweest. Maar het geeft me altijd plezier om een ​​eigendom meer dan eens te fotograferen en de veranderingen en de liefdevolle zorg die eraan wordt besteed te zien zijn gemaakt in de loop van de tijd.

V. Op een schaal van 1 tot 10, hoe belangrijk is het om meer, niet minder, kwaliteitsfoto’s van je huis in online advertenties te hebben?

Het hangt allemaal af van het verhaal dat je vertelt. Op een schaal van 1 tot 10 is 10 het complete verhaal.

V. Is het een goed idee om details te tonen, zoals het snijwerk op een elegante schoorsteenmantel?

De ruimte en de afwerking zeggen veel over een huis en zijn sfeer. De relatie van een elegante open haard bijvoorbeeld met de totale ruimte waarin deze zich bevindt, geeft de koper een gevoel van de persoonlijkheid en sfeer van het huis en brengt de koper de boodschap over dat er veel schatten in huis zijn.

V. Welk advies zou je geven aan huiseigenaren die zich voorbereiden om hun huis op de markt te brengen?

Weg met de rommel – laat het huis zijn verhaal vertellen.

Paul Duran is een oude inwoner van Santa Fe en Los Alamos. Hij is sinds 1976 een Certified Real Estate Broker in New Mexico en heeft twee termijnen gediend als Santa Fe County Commissioner en als fotograaf bij de United States Navy. Zijn expertise op het gebied van onroerend goed omvat woningen, winkels, investeringen en ontwikkeling. Volgens Paul: “Het plezier zit hem in de problemen met het landgebruik. U kunt contact met hem opnemen via paul@paulduran.com.

Leave a Comment