Hoe krijg ik mijn tegoed terug nadat mijn ex-echtgenoot hypotheekbetalingen heeft overgeslagen? – Boston Herald

V: Na mijn scheiding wees de rechtbank ons ​​huis toe aan mijn ex-partner en beval hem de hypotheek te herfinancieren om mij eruit te krijgen. Hij herfinancierde het onroerend goed enkele jaren later niet en betaalt de hypotheek onregelmatig, waardoor mijn krediet in puin ligt. Wat kan ik doen om aan deze nachtmerrie te ontsnappen? – Nona

EEN: Er is geen ergere situatie dan geld verschuldigd te zijn aan onroerend goed dat u niet bezit of waarvan u niet profiteert.

Uw beste optie is om terug te gaan naar de echtscheidingsrechter en de rechter te vragen het bevel uit te voeren.

Het is echter mogelijk dat uw ex geen nieuwe lening kan krijgen vanwege inkomens- of kredietproblemen.

Afhankelijk van de unieke omstandigheden van uw situatie, kan de rechtbank gelasten dat het verkochte onroerend goed de hypotheek aflost, maar dit is onwaarschijnlijk als uw ex in het huis woont.

Als de echtscheidingsrechter u niet kan helpen, kunt u hem in een nieuwe rechtszaak aanklagen voor de schade die hij u veroorzaakt. Het heeft alleen zin als hij geld op de bank heeft of activa die u zou kunnen nemen na het winnen van uw zaak.

Als je ex ‘veroordelend’ is, dat wil zeggen, geen bezittingen heeft om te verzamelen, zou opnieuw aanklagen geld naar het kwaad gooien.

Afhankelijk van uw financiële situatie is faillissement een optie. Je tegoed is al beschadigd en als je andere schulden hebt, zoals creditcards, kan dit het probleem met je ex oplossen.

Wanneer een persoon met een hypotheek failliet gaat, kan deze worden ontheven van de verplichting om de lening terug te betalen, maar verliezen ze hun belang in het gehypothekeerde onroerend goed. Aangezien u toch geen belang heeft bij zijn huis, kan een faillissement de hypotheek en andere schulden uit uw administratie halen en u een nieuwe financiële start geven.

Gary M. Singer is een advocaat in Florida en is door de Florida Bar gecertificeerd als expert in onroerendgoedrecht. Hij beoefent vastgoed, commerciële geschillen en contractenrecht vanuit zijn kantoor in Sunrise, Florida. Hij is voorzitter van de afdeling Vastgoed van de Broward County Bar Association en medepresentator van het wekelijkse radioprogramma Legal News and Review. Hij overlegt regelmatig met verschillende bedrijven in het hele land over algemene vastgoedkwesties en trends in Florida. Stuur hem online vragen op www.sunsentinel.com/askpro of volg hem op Twitter @GarySingerLaw.

Leave a Comment