Het glazen plafond in vastgoed doorbreken – RISMedia

De vastgoedsector wordt gedomineerd door machtige vrouwelijke ondernemers. Vrouwen zullen waarschijnlijk niet alleen onroerend goed betreden vanwege hun interesse in het veld en de flexibiliteit die de sector biedt, maar ook vanwege hun sterke wens om gezinnen te helpen en met mensen te werken.

De pandemie is zwaar geweest voor de carrières van vrouwen. In april 2020 daalde het aandeel werkende vrouwen van 25 tot 54 jaar in de beroepsbevolking tot het laagste niveau sinds maart 1984. De vooruitgang die vrouwen boekten via de vrouwenbeweging en de loongelijkheidswet verdampte van de ene op de andere dag. De vrouwen keerden terug naar huis om schoolgaande kinderen te helpen door middel van thuisonderwijs, virtueel leren of hybride schema’s, en als gevolg daarvan vonden ze het onmogelijk om met 9-5 banen te jongleren (hint Dolly Parton). Veel vrouwen zijn hun baan kwijtgeraakt of hebben hun uren tot een onhoudbaar niveau teruggebracht.

In de afgelopen maanden is de participatiegraad van vrouwen begonnen te herstellen. Vóór de pandemie was het percentage 74,5%. Het daalde tot 63,4% in april 2020, maar in augustus 2021 was het met bijna 72% hersteld. Ter vergelijking: de participatiegraad voor mannen daalde met minder dan drie procentpunten, van 89% naar 86,4%, en in augustus was de participatiegraad met bijna 88,4% gestegen.

Een toevluchtsoord dat vrouwen hebben gevonden: onroerend goed. De flexibiliteit die vastgoed biedt, gekoppeld aan het inkomenspotentieel, is een grote aantrekkingskracht voor vrouwelijke ondernemers. Terwijl vrouwen vooruitgang hebben geboekt in de wereldwijde beroepsbevolking, zijn ze doorgegaan met het slechten van barrières in onroerend goed. In 1978 was slechts 21% van alle makelaars vrouw. Tegenwoordig is 61% van alle makelaars vrouw. In 1978 was 52% van alle fulltime handelsagenten vrouw. Vandaag staat dit aandeel op 65%.

De impact op de vastgoedmarkt
Hoewel tijdens de pandemie meer vrouwen thuis bleven, veranderde deze factor niets aan de aanhoudende daling van het geboortecijfer in de Verenigde Staten. Integendeel, de pandemie heeft de achteruitgang versneld. Het geboortecijfer bevindt zich nu op het laagste niveau in 100 jaar, het laagste niveau sinds het begin van de gegevensverzameling in 1909. Er is gesuggereerd dat gezinnen niet de financiële stabiliteit voelen die nodig is om vandaag kinderen te krijgen. verantwoordelijkheden kinderopvang. Geboortecijfers hebben gevolgen voor de economie in het algemeen en zijn rechtstreeks van invloed op de koopactiviteit van huizen en de wensen van huizenkopers.

Een ander gevolg van het verlagen van de participatiegraad op de arbeidsmarkt en het verlagen van het inkomen van vrouwen is de mogelijke impact op alleenstaande vrouwen die een huis kopen. Traditioneel staan ​​alleenstaande vrouwen op de tweede plaats achter getrouwde stellen in de huishoudenssamenstelling van huizenkopers. Het aandeel alleenstaande vrouwen op de koopmarkt voor een woning bedroeg in 2006 22%, maar staat nu op 18%. Het verminderde aandeel is waarschijnlijk te wijten aan de verminderde betaalbaarheid van woningen en het onvermogen om te concurreren met kopers met twee inkomens in de huidige omgeving van beperkte woningvoorraad.

De National Association of REALTORS® zal dit in meer detail onderzoeken in het komende 2021 Home Buyers and Sellers Profile.

Jessica Lautz is vice-president van demografische gegevens en gedragsgegevens, Nationale Vereniging van ONROERENDE GOEDEREN®.

Leave a Comment