Experts geven voorspellingen voor de vastgoedtrends van volgend jaar | Granite City Nieuws

Met prijzen die meer dan 10% stijgen en de voorraden in 2021 waanzinnig laag zijn, vragen potentiële kopers zich af wat de markt voor volgend jaar in petto heeft.

Terwijl het afgelopen jaar een razernij met het kopen van huizen werd gezien die grotendeels werd aangewakkerd door nieuwe millennial huizenkopers, voorspelt Realtor.com dat potentiële huiseigenaren de komende drie jaar te maken zullen krijgen met meer concurrentie.

Volgens Illinois Realtors is de huizenmarkt aanzienlijk vertraagd naarmate we volgend jaar naderen. De omzet in oktober was 11% lager dan in oktober 2020, maar de prijzen bleven boven de 5% stijgen.

Ambtenaren van Realtor.com denken dat de huizenprijzen licht zullen stijgen en hoog zullen blijven in 2022, maar makelaar Katie Spaniak uit Northbrook is het daar niet mee eens.

“Wat ik zie is dat de prijzen gaan dalen”, zei Spaniak. “Het enige andere waar je als koper en verkoper rekening mee moet houden, is dat de rente gaat stijgen. “

Fannie Mae voorspelt dat de gemiddelde hypotheekrente met een looptijd van 30 jaar binnenkort hoger zal zijn, volgend jaar gemiddeld 3,3% en in 2023 gemiddeld 3,5%.

Hij verwacht ook dat de Fed al in het vierde kwartaal van 2022 zal beginnen met het verhogen van de rentetarieven in stappen van 25 punten, en zelfs eerder zou kunnen beginnen als de inflatie blijft stijgen.

Realtor.com voorspelt dat de woningvoorraad in 2022 krap zal blijven. Spaniak zei dat sommigen Illinois wilden verlaten, maar dat niet konden.

“Mensen die in Illinois zijn, veel van hen willen Illinois verlaten. Niet iedereen, maar veel mensen, vooral die lege nesten, “zei Spaniak. “Een deel van het probleem is dat ze echt nergens heen kunnen gaan omdat de markt in het hele land zo krap is.”

Ambtenaren van Realtor.com zijn van mening dat buitenwijken steeds populairder zullen worden dan grote stadsmetro’s, aangezien thuiskopers meer ruimte zoeken, een trend die wordt gestimuleerd door de pandemie. Aangezien de vraag naar verwachting echter groter zal zijn dan de groei in nieuwbouw, zullen kopers mogelijk ruimte moeten opofferen vanwege betaalbaarheidsbeperkingen.

Leave a Comment