Een terugblik op het leven van de first lady of real estate in Dallas

Noot van de redactie: kom terug Het Dallas Morning News-archief.

Stel je voor dat je een van de meest alomtegenwoordige namen hebt, niet alleen in Noord-Texas, maar ook in onroerend goed. Ebby Halliday (1911-2015) was een inspirerende zakenvrouw die een van de grootste residentiële vastgoedbedrijven in Texas bouwde voordat het in 2018 werd verkocht aan HomeServices of America. Sinds 1945 maakte de vrouw achter de naam deel uit van haar bedrijf tot ze stierf en bleek een dynamo op en naast de markt.

Ebby Halliday blijft een legende in Dallas, van een alleenstaande vrouw die rommelbetonhuizen verkoopt aan bijna 2.000 werknemers en miljarden omzet. Kom terug naar Het nieuws archieven voor titels en hoogtepunten van de vastgoedkoningin van Texas.

Het begin

Foto van Ebby Halliday, gepubliceerd in The Dallas Morning News op 11 december 1957.(Het ochtendnieuws uit Dallas)

Halliday verhuisde in 1938 naar Dallas, waar hij aanvankelijk hoeden verkocht in een warenhuis en vervolgens in zijn eigen boetiek voordat hij in 1945 de makelaardij inging en zijn bedrijf startte. In iets meer dan een decennium, Het nieuws stelde haar voor als “de nationale koningin van beroep” op 11 december 1957 om haar groeiende reputatie vast te leggen. Alleen al dat jaar gaf ze ’60 toespraken en reisde ze meer dan 70.000 mijl’ voor opdrachten.

Twee jaar later, op 20 december 1959, nam Halliday een kijkje in de skyline van Dallas, “die symbolisch ‘zijn'” is vanwege zijn bekwaamheid om $ 12.000.000 aan jaarlijkse verkopen te genereren. , wat ongeveer overeenkomt met $ 107.000.000 in de dollars van vandaag.

jaren 70 en 80

Ebby Halliday met haar op de foto "geautomatiseerde onroerendgoedadvertentie" apparatuur.  Gepubliceerd in The Dallas Morning News, 19 september 1971.
Ebby Halliday op de foto met haar “computerized real estate listing”-apparatuur. Gepubliceerd in The Dallas Morning News, 19 september 1971.(Het ochtendnieuws uit Dallas)

Halliday bleef nooit achter en heeft de beste beschikbare middelen gebruikt om hun vastgoeddiensten verder te verbeteren. Op 19 september 1971 introduceerde Halliday de nieuwste technologische apparatuur van Realtors Computer Service Inc., “een geautomatiseerde dienst voor het aanbieden van onroerend goed die beschikbaar is voor makelaars in het hele land”.

In de jaren tachtig werd Halliday een vastgoedmagnaat met zijn miljardenbedrijf. In een artikel dat op 9 september 1983 werd gepubliceerd, sprak de zakenvrouw openhartig met The News over haar leven en onthulde dat de iconische naam Ebby Halliday niet haar geboortenaam was, maar eerder Vera Lucille Koch.

Naam verandering

Ebby Halliday afgebeeld naast haar man, Maurice Acers.  Gepubliceerd in The Dallas Morning News, 25 september 1983.
Ebby Halliday afgebeeld naast haar man, Maurice Acers. Gepubliceerd in The Dallas Morning News, 25 september 1983.(Het ochtendnieuws uit Dallas)

Geboren in Arkansas, ving de toekomstige multimiljonair op 10-jarige leeftijd de ondernemersmicrobe op door balsems te verkopen. Ze dankt haar stiefvader voor het bijbrengen van een strikte arbeidsethos, die ze gedurende haar hele carrière heeft gehandhaafd en die ze ook aan haar werknemers heeft doorgegeven.

Nadat ze haar middelbare school had afgerond, verhuisde ze naar Kansas City om hoeden te verkopen in een warenhuis, wat de laatste keer was dat ze Vera Lucille passeerde. Ze herinnert zich dat “een van de kopers die ik enorm bewonderde, me vertelde dat ik van Vera Lucille af moest. Ze zei dat het de domste naam was die ze ooit had gehoord. Ik had iets geavanceerders nodig. Ik dacht erover na en vond Ebby’s naam.

Begin jaren veertig verhuisde Ebby naar Dallas en opende ze haar eigen winkel, Ebby’s Hats. Ze ontmoette een kans in 1945 die haar leven en een hele industrie zou veranderen. Een klant die dol was op de decoraties van haar winkel, vroeg Halliday of ze haar man kon helpen 52 betonnen huizen te verkopen. Ze verkocht ze allemaal in 14 maanden.

Het geheim? “Ik heb net een van de huizen uitgekozen en versierd”, zegt ze. “Ik denk dat het de eerste modelwoning in Dallas was. Het werkte echt goed. Mensen vonden het eindproduct leuk.

Perfect succes

Ondanks al zijn succes beschouwde Halliday zijn grootste prestatie als “trouwen met Maurice. [her]. “

Maurice Acers, met wie Halliday in 1965 trouwde, was een vooraanstaand advocaat. Ze noemde het een onbetwistbaar onderdeel van haar bedrijfsgroeiverhaal. Maurice had een arbeidsethos die vergelijkbaar was met die van zijn vrouw, tot het punt dat ze hun accountants en secretaresses meenamen naar hun huwelijksreis in Mexico.

Ebby Halliday, vastgoedmagnaat.  Gepubliceerd in de Dallas Morning News, 9 maart 2006.
Ebby Halliday, vastgoedmagnaat. Gepubliceerd in de Dallas Morning News, 9 maart 2006.(Het ochtendnieuws uit Dallas)

Leeftijd kon Halliday er niet van weerhouden om het grootste onroerendgoedbedrijf in Texas te runnen door verkopen, en de 23e in het land. In 2006 was zijn 95ste verjaardagsfeestje een hot topic, net als alle eerbetonen voor zijn 100ste in 2011. Voor zijn 99ste verjaardag overhandigde zijn favoriete Dallas Mavericks-speler, Dirk Nowitzki, hem een ​​gesigneerde basketbal. In 2012, op haar 101ste verjaardag, woonde ze de grote opening bij van de Ebby Halliday Elementary School in het zuidoosten van Dallas.

Halliday stierf op 8 september 2015 in Dallas, waar haar nalatenschap het adagium “Iedereen houdt van Ebby” nog steeds bewijst.

Meer weten over de lokale geschiedenis? Een worden Dallas Morning News geabonneerd op dallasnews.com/archives.

Leave a Comment