Banenrapport valt tegen, maar werving vastgoed gaat door

Huizenbouwers en vastgoedbedrijven lieten sterke wervingstrends zien, zelfs toen een federaal banenrapport ver onder de verwachtingen voor november viel.

Het aantal wervingen bleef in november in de vastgoedsector sterk, hoewel het aantal banen landelijk teleurstelde, waarbij huizenbouwers de leiding hadden.

Woningbouwbedrijven hadden in november 888.900 seizoengecorrigeerde werknemers in dienst, een stijging van een half procent ten opzichte van de voorgaande maand en 6,2 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, aldus het ministerie. laatste baanrapport.

In een verklaring zei de hoofdeconoom van de National Association of Realtors, Lawrence Yun, dat de aankondiging van de aanwerving een teken was dat “een levering van extra woningen aan de gang is”.

Het rapport bevat ook positief nieuws voor bedrijven die makelaars in dienst hebben.

Vastgoedbedrijven, een categorie die makelaarskantoren omvat, boekten ook sterke wervingscijfers. Deze bedrijven creëerden in november 4.900 seizoengecorrigeerde banen, een stijging van 0,3% in de werkgelegenheid vanaf oktober, waardoor het totale aantal werknemers op bijna 1,8 miljoen komt.

“[Realtor] Het ledenaantal is ongekend hoog en blijft toenemen’, zegt hoofdeconoom Lawrence Yun van de National Association of Realtors in een verklaring. “Sterker nog, het totale aantal kleine bedrijven, dat aan het begin van de dataverzameling minder traceerbaar is, zou kunnen toenemen. “

In de rest van de economie stegen de niet-agrarische loonlijsten in november met slechts 0,1% ten opzichte van de voorgaande maand, aangezien werkgevers slechts 210.000 banen creëerden op seizoensgecorrigeerde basis.

Zelfs na meer dan een jaar van herstel, blijft het totale aantal niet-agrarische banen 3,9 miljoen lager dan vóór het begin van de pandemie. Maar zelfs dat onderschat de tol van de pandemie op de economie, zei Yun.

Bovendien, op basis van een normale bevolkingsgroei en jongvolwassenen die elk jaar de arbeidsmarkt betreden in een hypothetische wereld waar de pandemie niet heeft plaatsgevonden, wordt verwacht dat Amerika ongeveer 8 miljoen banen zal hebben, meer dan de huidige situatie, “zei Yun in de verklaring.

Maar bij makelaarskantoren en andere vastgoedbedrijven nam de werkgelegenheid toe toen de huizenprijzen omhoogschoten en de vraag toenam.

De werkgelegenheid in de categorie vastgoedondernemingen was 4,2 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

De werkgelegenheid in de woningbouw nam jaar-op-jaar met 6,2% toe. evenzo, cTractoren die in de woonruimte werken, zijn met 2,6% gestegen ten opzichte van het niveau van november vorig jaar, nadat ze sinds oktober even grote maandelijkse winsten boekten.

Vorige maand werden ook grote werkgelegenheidswinsten gemeld bij winkels voor bouwmaterialen en vakantiebenodigdheden. Deze bedrijven kenden een voor seizoensinvloeden gecorrigeerde stijging van 0,5 procent vanaf oktober, maar deze werkgelegenheid bleef 2,1 procent lager dan in dezelfde periode van het jaar vorig jaar.

E-mail Daniel Houston

Leave a Comment